Hvad er nyt i GPT-4? ChatGPT

Hvad er nyt i GPT-4? ChatGPT

7. april 2023 Slået fra Af admin

GPT-4 er officielt ankommet, hvilket bekræfter de mangeårige rygter omkring dets forbedringer af de allerede utroligt imponerende sprogfærdigheder i OpenAI’s ChatGPT .

OpenAI kalder det virksomhedens “mest avancerede system, der producerer sikrere og mere nyttige svar.” Her er alt, hvad du behøver at vide om det, inklusive hvordan du bruger det, og hvad det kan.

Tilgængelighed

GPT-4 blev officielt annonceret den 13. marts, hvilket blev bekræftet på forhånd af Microsoft , selvom den nøjagtige dag var ukendt. Fra nu af er det dog kun tilgængeligt i det betalte ChatGPT Plus- abonnement. Den nuværende gratis version af ChatGPT vil stadig være baseret på GPT-3.5, som er mindre nøjagtig og egnet til sammenligning.

GPT-4 vil også være tilgængelig som en API “for udviklere til at bygge applikationer og tjenester.” Nogle af de virksomheder, der allerede har integreret GPT-4, inkluderer Duolingo, Be My Eyes, Stripe og Khan Academy. Den første offentlige demonstration af GPT-4 blev også livestreamet på YouTube og viste nogle af dens nye muligheder.

Sådan bruger du GPT-4

Den nemmeste måde at komme i gang med GPT-4 i dag er at prøve det som en del af Bing Chat. Microsoft afslørede, at det har brugt GPT-4 i Bing Chat, som er gratis at bruge. Nogle GPT-4-funktioner mangler dog i Bing Chat, såsom visuel input. Men du vil stadig have adgang til den udvidede LLM (stor sprogmodel) og den avancerede intelligens, der følger med. Det skal bemærkes, at mens Bing Chat er gratis, er det begrænset til 15 chats pr. session og 150 sessioner pr. dag.

Den eneste anden måde at få adgang til GPT-4 lige nu er at opgradere til ChatGPT Plus. For at springe op til det betalte abonnement på $20 skal du blot klikke på “Opgrader til Plus” i sidebjælken i ChatGPT. Når du har indtastet dine kreditkortoplysninger, vil du være i stand til at skifte mellem GPT-4 og ældre versioner af LLM. Du kan endda dobbelttjekke, at du får GPT-4-svar, da de bruger et sort logo i stedet for det grønne logo, der bruges til ældre modeller.

Derfra er brugen af ​​GPT-4 identisk med at bruge ChatGPT Plus med GPT-3.5. Det er mere dygtigt end ChatGPT og giver dig mulighed for at gøre ting som at finjustere et datasæt for at få skræddersyede resultater, der matcher dine behov.

Hvad er nyt i GPT-4?

GPT-4 er en ny sprogmodel skabt af OpenAI, der kan generere tekst, der ligner menneskelig tale. Det fremmer teknologien, der bruges af ChatGPT, som i øjeblikket er baseret på GPT-3.5. GPT er forkortelsen for Generative Pre-trained Transformer, en deep learning-teknologi, der bruger kunstige neurale netværk til at skrive som et menneske.

Relaterede indlæg  Sådan bruger du ChatGPT Custom Instructions effektivt

Ifølge OpenAI er denne næste generations sprogmodel mere avanceret på tre nøgleområder: kreativitet, visuel input og længere kontekst. Med hensyn til kreativitet siger OpenAI, at GPT-4 er meget bedre til både at skabe og samarbejde med brugere om kreative projekter. Eksempler på disse inkluderer musik, manuskripter, teknisk skrivning og endda “at lære en brugers skrivestil.”

GPT-4 Udvikler Livestream

Den længere kontekst spiller også ind. GPT-4 kan nu behandle op til 25.000 ord tekst fra brugeren. Du kan endda bare sende GPT-4 et weblink og bede det om at interagere med teksten fra den side. OpenAI siger, at dette kan være nyttigt til at skabe indhold i lang form såvel som “udvidede samtaler.”

GPT-4 kan også nu modtage billeder som grundlag for interaktion. I eksemplet på GPT-4-webstedet får chatbotten et billede af nogle få bageingredienser og bliver spurgt, hvad der kan laves med dem. Det vides i øjeblikket ikke, om video også kan bruges på samme måde.

Endelig siger OpenAI også, at GPT-4 er betydeligt sikrere at bruge end den forrige generation. Det kan angiveligt producere 40 % flere faktuelle svar i OpenAIs egen interne test, mens det også er 82 % mindre tilbøjeligt til at “reagere på anmodninger om forbudt indhold.”

OpenAI siger, at det er blevet trænet med menneskelig feedback

OpenAI siger, at det er blevet trænet med menneskelig feedback for at gøre disse fremskridt, og hævder at have arbejdet med “over 50 eksperter for tidlig feedback på domæner, herunder AI-sikkerhed og sikkerhed.”

I løbet af ugerne, siden det blev lanceret, har brugere postet nogle af de fantastiske ting, de har gjort med det , herunder at opfinde nye sprog, detaljerede oplysninger om, hvordan man flygter ud i den virkelige verden og lave komplekse animationer til apps fra bunden. Da de første brugere er strømmet til for at få fingrene i det, begynder vi at lære, hvad det er i stand til. En bruger fik tilsyneladende GPT-4 til at skabe en fungerende version af Pong på bare tres sekunder ved hjælp af en blanding af HTML og JavaScript.

Relaterede indlæg  Hvornår bliver OpenAI DevDay afholdt? Det sker den 6. november 2023

Begrænsninger

Mens vi diskuterer de nye muligheder i GPT-4, bemærker OpenAI også nogle af begrænsningerne ved den nye sprogmodel. Ligesom tidligere versioner af GPT siger OpenAI, at den seneste model stadig har problemer med “sociale skævheder, hallucinationer og modstridende tilskyndelser.”

Det er med andre ord ikke perfekt, men OpenAI siger, at disse alle er problemer, som virksomheden arbejder på at løse.

Bruger Bing Chat GPT-4?

Microsoft oplyste oprindeligt, at den nye Bing, eller Bing Cha t, var mere kraftfuld end ChatGPT. Da OpenAI’s chat bruger GPT-3.5, var der en implikation på det tidspunkt, at Bing Chat kunne bruge GPT-4. Og nu har Microsoft bekræftet , at Bing Chat faktisk er bygget på GPT-4.

Alligevel var funktioner som visuel input ikke tilgængelige på Bing Chat, så det er endnu ikke klart, hvilke præcise funktioner der er blevet integreret, og hvilke der ikke er.

Uanset hvad er Bing Chat klart blevet opgraderet med muligheden for at få adgang til aktuelle oplysninger via internettet, en enorm forbedring i forhold til den nuværende version af ChatGPT, som kun kan trække på den træning, den modtog gennem 2021.

Ud over internetadgang er AI-modellen, der bruges til Bing Chat, meget hurtigere , noget der er ekstremt vigtigt, når det tages ud af laboratoriet og føjes til en søgemaskine.

Microsoft bringer ChatGPT teknologi til Word, Excel og Outlook