Microsoft Edge’s nye browser: AI Browser er det nye navn på Android og iOS

Microsoft Edge’s nye browser: AI Browser er det nye navn på Android og iOS

3. januar 2024 Slået fra Af admin

Microsoft har omdøbt sin Microsoft Edge webbrowser til Android og iOS til Microsoft Edge: AI Browser. Et besøg på Google Play Butik eller Apple App Store- siden i browseren bekræfter ændringen.

Microsoft har endnu ikke annonceret ændringen eller forklaret, hvorfor den har ændret browserens navn. En mulig forklaring er virksomhedens indsats for at integrere kunstig intelligens i mange af sine produkter.

Beskrivelsen fra Microsoft

Beskrivelsen på butikssiderne fokuserer på AI-funktionalitet: “Microsoft Edge, din AI-drevne browser, med Copilot indbygget for at forbedre din browsingoplevelse. Med GPT-4 giver Copilot dig mulighed for at stille spørgsmål, justere søgninger og modtage omfattende oversigter og skab billeder med DALL-E 3. Microsoft Edge er en smartere måde at gennemse, finde, oprette og shoppe på, mens du er på farten.”

Beskrivelsen fokuserer på Copilot AI, der er en del af Microsoft Edge. Edge-brugere på mobile enheder kan bruge det til en række muligheder. Disse inkluderer at få artikelresuméer, identifikation af elementer på billeder, oprettelse af billeder ved hjælp af ord og den sædvanlige chat med AI.

Relaterede indlæg  Sådan deaktiveres Microsoft Edge: Ændring af standardbrowser i Windows 11

Navneændringen kan virke forvirrende

Navneændringen kan forvirre nogle brugere, da desktopversionen stadig kun omtales som Microsoft Edge. Det kan også være forvirrende at se den første opdatering til Microsoft Edge: AI Browser, når du opdaterer manuelt eller søger efter opdateringer.

Microsoft Edge: AI Browser ser ud til kun at blive brugt til identifikation i appbutikkerne. Browseren bruger stadig Microsoft Edge som sit navn, når du starter den.

Microsoft Edge er ikke den mest populære browser på mobile enheder. En del af det kommer fra, at Microsoft ikke driver sin egen mobile platform. Google og Apple kontrollerer de mobile platforme, og det kommer ikke som en overraskelse, at Chrome og Safari sidder øverst på disse platforme.

Microsoft Edge har over 50 millioner downloads på Android og en vurdering på 4,6. Apples App Store afslører ingen downloadstatistik, men viser Edge med en rating på 4,7.

Kan dette skubbe Edge i den rigtige retning?

Det bliver interessant at se, om navneændringen vil skubbe Microsoft Edge-installationer på begge platforme. De første reaktioner ser ud til at være blandede. Udover den allerede nævnte forvirring om det anderledes navn, er der også spørgsmålet om gyldighed. Er Microsoft Edge en AI-browser? Selvom det har AI-funktionalitet, udgør dette kun en lille del af browseren.

Relaterede indlæg  Sådan deaktiveres Microsoft Edge: Ændring af standardbrowser i Windows 11

Med samme logik kunne andre browserproducenter også ændre navnene på deres browsere til AI-browser.

Afsluttende ord

Omdøbningen til Microsoft Edge: AI Browser kan være et marketingstunt. Det kan tiltrække opmærksomhed fra brugere, der leder efter AI i appbutikkerne. Hvorvidt Microsofts strategi betaler sig, skal vise sig.