Hvad er Facebook Dating? Trin for trin guide, virker også fra Danmark.

Hvad er Facebook Dating? Trin for trin guide, virker også fra Danmark.

18. juli 2023 Slået fra Af admin

Har du nogensinde fundet dig selv i at ønske, at det var socialt acceptabelt at finde dates gennem sociale medier? Facebook Dating er måske lige det, du leder efter.

Lanceret i efteråret 2019, funktionen in-app dating henvender sig til dem, der bruger Facebook regelmæssigt, og tilbyder dem en datingoplevelse uden at downloade endnu en app. 

Læs videre for at lære, hvordan Facebook Dating fungerer, hvem der kan bruge tjenesten, hvad der gør den anderledes end de andre dating-apps derude, og hvordan du kan være sikker, når du møder en ny.

Sådan fungerer Facebook dating

Facebook Dating er lidt anderledes end de fleste andre online datingtjenester, som Tinder eller øvrige apps, fordi der ikke er nogen Facebook Dating-app – datingfunktionen er integreret i selve Facebook-appen og er kun tilgængelig i mobilapp-oplevelsen på Android eller iOS ( iPhones styresystem).

Uanset om du leder efter en ny platform at prøve eller søger efter en ny dating pool, er Facebook Dating en god mulighed at udforske, især hvis du ikke er super kyndig i at oprette online dating profiler eller ønsker at holde fast i en platform, du allerede kender.

Sådan aktiverer du Facebook-dating

For at komme i gang med at bruge Facebook Dating, skal du aktivere Facebook Dating på din Facebook-konto ved at bruge disse fire nemme trin:

1. Log ind på Facebook-appen på din mobilenhed (sørg for, at du har den nyeste version af appen).

2. Tryk på de tre vandrette linjer i øverste højre hjørne.

3. Tryk på “Dating”.

4. Opret din Facebook Dating-profil ved hjælp af meddelelserne, og begynd at swipe!

Du kan også få adgang til funktionen ved at søge “Facebook Dating” i søgefeltet på din Facebook-app og trykke på genvejen.

Bemærk venligst, at du kun kan bruge Dating på mobilappen på iOS eller Android, ikke via Facebook-hjemmesiden .

Når du har aktiveret Facebooks datingfunktion, vil appen stille dig flere spørgsmål for at udfylde din fulde Facebook Dating-profil. Du kan angive interesser som sport og hobbyer, uanset om du har børn eller ej, din højde, alder, kønsidentitet, sprog du taler og religiøs overbevisning. Men husk, at tænke på sikkerhed først, når du afslører dine hobbyer, eller hvilke billeder du skal dele på din Facebook Dating-profil – mere om dette nedenfor.

Dernæst skal du opsætte dine matchpræferencer, som kan filtreres efter afstand, højde, køn og mere. Når du har konfigureret dine præferencer og fortalt appen, hvordan du filtrerer dine kampe, vil Facebook Dating foreslå personer, som du kan matche med ved at swipe til højre på deres profil. At stryge til venstre betyder, at du ikke vil matche dem. Hvis du og den anden person begge stryger til højre, matcher I og kan begynde at føre en samtale.

Hvem kan bruge Facebook-dating?

Facebook Dating er tilgængelig for alle 18 år og ældre med en Facebook-konto, men det bruges mest af dem, der ofte er på platformen. Med dette i tankerne skal du huske, at Facebooks største demografiske kategori falder inden for aldersgruppen 25-45 år.

Relaterede indlæg  Meta fjerner Facebooks nyhedssektion i flere europæiske lande

Den er ideel til folk, der ikke ønsker at downloade en anden app – en nem omgang med online datingscenen, hvis du er en travl enlig forælder eller blot er nysgerrig i omkring dating måske efter en skilsmisse . Med andre ord er Facebook Dating en god mulighed, hvis du er tryg ved at bruge Facebook!

Hvor er Facebook dating tilgængelig?

Facebook Dating er i øjeblikket tilgængelig for Facebook-brugere i  Danmark, USA, Canada og Mexico, sammen med 19 andre lande, herunder Argentina, Thailand, Vietnam, Colombia, Brasilien, Chile og mere. Det blev også gjort tilgængeligt i Europa i 2020. Besøg den officielle Facebook Dating info-side for at se den fulde liste.

Unikke funktioner

Det smukke ved Facebook Dating er, at du ikke behøver at downloade endnu en app, hvilket kan være en lettelse i en verden, hvor der er en app til alt. Placeret i Facebook-appen kan du opbygge din datingprofil baseret på forududfyldte oplysninger taget fra din eksisterende Facebook-profil på sociale medier, hvilket gør det nemmere end nogensinde før at komme i gang med at lave matches.

Du undrer dig måske: er Facebook Dating anderledes end andre datingtjenester? Svaret er blandet. Ligesom Bumble kan du integrere dine Instagram-opslag direkte i din profil, så dine potentielle matches kan se mere af din virtuelle personlighed, hvilket hjælper dem med at lære dig at kende, før de møder dig. Der er også mulighed for at tilføje Facebook- og Instagram-historier til din profil. Du kan endda tilføje op til ni Facebook-venner og Instagram-følgere i Secret Crush-funktionen . Dette giver dig mulighed for at blive matchet med personer, du kender, hvis I begge føjer hinanden til din Secret Crush-liste!

Derudover, i modsætning til de fleste apps, giver Facebook Dating dig mulighed for at tilmelde dig begivenheder og grupper for at møde mennesker med lignende interesser. Denne funktion er designet med viden for øje, at det at finde en partner er en meget personlig rejse, og det kan hjælpe at finde nogen med en fælles interesse for at få gang i samtalen eller give jer noget at lave sammen.

Er Facebook dating sikkert?

Facebook Dating tilbyder mange af de sikkerhedsfunktioner, der typisk ses i andre førende dating-apps, herunder en række sikkerhedsfunktioner til forebyggende forebyggelse af skader og uretfærdigt spil på deres platform. 

Selvom ingen online dating-app eller -platform garanteret er sikker, og hver enkelt person, du forbinder med, har kontrol over den skade, de forårsager, mener vi, at online dating-apps og -platforme bør gøre meget for at holde brugerne sikre – og vi ser mange disse funktioner på Facebook Dating. 

Vi giver et hurtigt overblik over Facebook Dating sikkerhedsfunktioner, så du kan træffe en informeret beslutning, når du beslutter dig for at bruge platformen.

1. Facebook-dating er tilvalg: Hvis du ikke vil bruge Facebook-dating, skal du ikke svede det – det er kun tilvalg! Hvis du tilmelder dig, holdes din datingaktivitet adskilt fra al anden Facebook-aktivitet, og platformen vil ikke matche dig med nogen, der er din Facebook-ven (medmindre I begge føjer hinanden til din Secret Crush-liste).

Relaterede indlæg  Sådan indstiller du dit Facebook-feed til at vise de seneste indlæg

2. Høj kontrol over profiloplysninger: Mens Facebook Dating trækker grundlæggende oplysninger fra din Facebook-profil, kan du redigere oplysningerne og privatlivsindstillingerne på det hele, så du kun afslører det, du vil afsløre, og undgår at dele for mange personlige data.

3. Avancerede matchpræferencer: En af de unikke sikkerhedsfunktioner ved Facebook Dating er, at du kan vælge at blive matchet (eller ej) med venners venner for at få en bedre fornemmelse af, hvem nogen er baseret på, hvem de kender. Dette er ikke en fejlsikker metode, men den kan give dig mere information om en person, før du møder dem.

4. Del dine planer: Hvis du matcher nogen og beslutter dig for at mødes, kan du dele dine dateplaner inklusive tid og sted med venner på Facebook Messenger, så de kan finde dig i tilfælde af en nødsituation.

5. Bloker personer inden for Dating: Du kan blokere personer i Facebook Dating uden at påvirke dit forhold på andre dele af Facebook. Det betyder, at de ikke vil være i stand til at se din profil, sende dig beskeder eller komme med i dine foreslåede matches.

Almindelig Facebook-dating-svindel

Facebook dating-svindel kan se ud på alle mulige måder, men de identificeres normalt gennem et par almindelige taktikker: brugen af ​​stjålne billeder, omfattende historier og undskyldninger og manipulation for at få information. Lad os gennemgå et par eksempler for at hjælpe dig med bedre at forstå Facebook Dating-svindel.

1. Militær Michael: Ofte vil svindlere bruge stjålne billeder fra folk i militæret og gøre tjeneste til en del af deres baggrundshistorie i et forsøg på at forklare manglen på kontakt i det virkelige liv. Hvis billederne eller oplysningerne ikke virker ægte, eller noget virker forkert, har du sandsynligvis ret!

2. Krævende Danny: Svindlere vil ofte forsøge at flytte væk fra Facebook-platformen så hurtigt som muligt. Dette skyldes, at Facebook sporer din beskedadfærd og kan forbyde folk for sketchy aktivitet. Hvis nogen er nøjeregnende med dig om at tage samtalen andre steder, som WhatsApp for eksempel, kan de snyde dig.

3. Krise Caroline: Hvis en person beder dig om at betale for noget på deres vegne (normalt gennem et meget specifikt link), forsøger de normalt at indsamle dine bankoplysninger. Hvis de beder dig om at overføre penge for at hjælpe dem med at komme ud af en vanskelig situation (ofte vil de hævde, at de er blevet snydt), vil de sandsynligvis tage pengene og løbe! Hvis den person, du taler med, konstant er i krise, er de højst sandsynligt en svindler.

Vær på vagt over for denne form for adfærd, og lav din research for at sikre, at du beskytter dig selv, din økonomi og dine personlige oplysninger. Som mange siger, hvis det føles for godt til at være sandt, er det sandsynligvis det! Stol på din mavefornemmelse.