Er ChatGPT gratis i Danmark? Ja – Sådan bruges ChatGPT: En simpel vejledning for begyndere

Er ChatGPT gratis i Danmark? Ja – Sådan bruges ChatGPT: En simpel vejledning for begyndere

8. juli 2023 Slået fra Af admin

ChatGPT har taget verden med storm og har formået at blive den hurtigst voksende applikation i verden på kort tid. Med al snakken om dens potentielle indvirkning er det naturligt at spekulere på: hvordan bruger du ChatGPT?

Start med at gå til  chat.openai.com og brug derefter en e-mailadresse eller en Google- eller Microsoft-konto til at tilmelde dig. Du skal oprette en konto på OpenAI-webstedet for at logge ind og få adgang til ChatGPT, det er gratis.

Hvis du aldrig har oprettet en konto, skal du klikke på ‘Tilmeld’ og følge vejledningen for at indtaste dine oplysninger. OpenAI kræver et gyldigt telefonnummer til verifikation for at oprette en konto på sin hjemmeside.

Dernæst vil du se et par ansvarsfraskrivelser, før du kan chatte med AI-chatbot. Læs og accepter dem én efter én for at komme ind i chatten.

Vilkårene kommer op i tre trin, klik på Næste på de to første og Udført på den sidste.

Når du har logget ind på din OpenAI-konto på ChatGPT-siden af ​​hjemmesiden, er det tid til at lære AI-værktøjets vindue at kende. Her er en oversigt over, hvad du vil se, med billedet nedenfor som et eksempel:

 1. Ny chat og skjul knapper på sidepanelet: På venstre side af din skærm vil du se en knap til ‘Ny chat’, som du kan klikke på for at starte en ny samtale til enhver tid. Denne funktion er nyttig, fordi ChatGPT-modellen husker, hvad der tidligere blev diskuteret i en samtale og vil reagere med kontekst, så at starte en ny chat vil skabe en ny diskussion uden fordomme eller kontekst.
 2. Chathistorik: Den venstre sidebjælke holder også alle dine tidligere samtaler tilgængelige, hvis du har brug for at gå tilbage til en, selvom der er mulighed for at slå chathistorik fra . Her kan du redigere titlen på hver chat, dele din chathistorik med andre eller slette den.
 3. Konto: Ved at klikke på din e-mailadresse eller dit navn nederst til venstre på din skærm får du adgang til dine kontooplysninger, inklusive indstillinger, mulighed for at logge ud og hjælp og ofte stillede spørgsmål fra OpenAI. Hvis du ikke har ChatGPT Plus, vil du se knappen Opgrader til Plus her.
 4. Dine prompter: De spørgsmål eller prompter, du giver AI-chatbotten, vises her.
 5. ChatGPTs svar: Når ChatGPT svarer på dine forespørgsler, vil logoet vises til venstre. Knapperne  Kopier, Thumbs Up og Thumbs Down  vises til højre for hvert svar. Du kan kopiere teksten til dit udklipsholder for at indsætte den et andet sted og give feedback om, hvorvidt svaret var korrekt. Denne proces hjælper med at finjustere AI-værktøjet.
 6. Gendan svar: Hvis du har problemer med at få et svar i chatten eller ikke får et tilfredsstillende svar, kan du klikke på ‘Regenerer svar’ for at bede ChatGPT om at prøve igen med et nyt svar for den seneste prompt.
 7. Tekstområde: Dette afsnit er, hvor du indtaster dine prompter og spørgsmål; bare tryk på enter for at sende dem.
 8. ChatGPT-version: OpenAI indeholder lidt småt under tekstindtastningsområdet, hvor du kan læse ansvarsfraskrivelsen om, at dette er en “Gratis Research Preview. ChatGPT kan producere unøjagtige oplysninger om personer, steder eller fakta”. Dette afsnit viser også den version af ChatGPT-modellen, du bruger i øjeblikket.

Nu ved du, hvordan du logger ind på og får adgang til ChatGPT, det er tid til at komme i gang. Du kan stille sprogmodellen alle spørgsmål, du måtte have, og se, hvilke svar du får — mulighederne er bogstaveligt talt uendelige. ChatGPT er et værktøj, der kan anvendes i uendelige projekter, fra softwareudvikling til skrivning og til oversættelser.

Indtast en hvilken som helst  ChatGPT-prompt i tekstlinjen nederst på siden, og tryk på Enter for at sende dine spørgsmål. AI-chatbotten genererer derefter tekst for at give nyttige svar på dine forespørgsler.

ChatGPT kan generere svar på prompter (en funktion, der i sidste ende kan  udfordre søgemaskiner ), som er nok til at blive et væsentligt værktøj til indholdsgenerering, fra at skrive essays til at opsummere en bog for dig. Alligevel kan den også  skrive og rette kode , lave beregninger, hjælpe dig med at kompilere dit CV , oversætte oplysninger og mere.

Jo bedre prompt , jo bedre vil svaret være. Her er eksempler på prompter, du kan starte med:

 • Hvordan gemmer og behandler en computer information?
 • Analyser denne kode, og fortæl mig, hvordan jeg løser den: [Indsæt koden]
 • Skriv et digt om migræne i stil med Walt Whitman.
 • Skriv en countrysang om en hund ved navn Teddy, der elsker at løbe.
 • Skriv et plugin til —– der gør —–
 • Hvad er forskellen mellem en virus og en bakterie?
 • Skriv en sygemelding omkring mit barn, til skolen.

ChatGPT er en stor sprogmodel, der bruger  kunstig intelligens  til at holde tekstsamtaler med brugere.

Disse samtaler kan føles lige så naturlige, som hvis du stiller nogen spørgsmål.

Relaterede indlæg  Italien tillader ChatGPT at vende tilbage, hvis OpenAI tager 'nyttige skridt'

De menneskelignende svar er nyttige, når man oversætter fra et sprog til et andet, leder efter instruktioner om, hvordan man gør noget, og genererer skriftligt indhold.

ChatGPT bruger forstærkende læring med menneskelig feedback (RLHF) til intelligent at behandle sit miljø, ved hjælp af menneskelige demonstrationer til at tilpasse sig forskellige situationer med indlært, ønsket adfærd.

ChatGPT blev trænet på en betydelig mængde data før dens forskningsforhåndsvisning og fortsætter med at lære gennem den menneskelige viden, som brugerne giver, hvilket gør det i stand til at give uddannede svar på en bred vifte af emner.

Du skal registrere dig for en OpenAI-konto for at bruge ChatGPT for første gang. Tilmeld dig en gratis  OpenAI-  konto ved hjælp af din e-mailadresse og et gyldigt telefonnummer, og kom i gang med ChatGPT ved at følge trinene ovenfor.

Du kan få adgang til ChatGPT ved at gå til chat.openai.com og logge ind. Hvis du er på OpenAI’s hjemmeside, kan du logge ind på din konto og derefter rulle ned, indtil du ser ChatGTP i nederste venstre hjørne af siden, og klik på den for at begynde at chatte .

Der er ingen måde at bruge ChatGPT gennem OpenAI uden at logge ind, og når du opretter en konto via hjemmesiden, skal du også angive et aktivt telefonnummer til bekræftelse.

Hvis du hellere vil have adgang til en AI chatbot uden at logge ind på en hjemmeside, kan du bruge Bing Chat , som ikke kun er gratis, men lader dig bruge den uden at logge ind, og den er bygget med GPT-4, en større og nyere model end den, der bruges i ChatGPT, også fra OpenAI. Du kan logge ind på Bing med en Microsoft-konto for udvidede samtaler.

HuggingChat er en anden AI-chatbot, der ikke kræver, at brugere logger ind for at få adgang til den, men den er ikke så effektiv som ChatGPT og Bing Chat.

OpenAI lancerede for nylig en iOS-app til ChatGPT, som du kan finde  i App Store,  hvis du har en iPhone.

Selvom der ikke er nogen Android-app endnu, kan Android-brugere bruge det AI-baserede værktøj fra deres mobilbrowser på deres smartphone.

Trinnene til at bruge OpenAI’s ChatGPT fra din Android-telefon er de samme som ovenfor: gå til chat.openai.com , log ind, accepter vilkårene og begynd at skrive. AI-assistenten fungerer ligesom den gør, når du får adgang til den fra din computer.

Ja, du kan bruge ChatGPT gratis – indtil videre. Da den naturlige sprogbehandlingsmodel stadig er i sin forsknings- og “indlæringsfase”, kan folk bruge den gratis; du behøver kun at registrere dig for en gratis OpenAI-konto, selvom der er mulighed for at opgradere til et betalt medlemskab.

OpenAI lancerede  ChatGPT Plus  for et par måneder siden for kunder, der ønsker ubegrænset adgang uden black-out vinduer i spidsbelastningsperioder, hurtigere svar og prioriteret adgang til nye funktioner. Prisen er $20/måned.

Det betalte abonnement giver også brugerne adgang til GPT-4, en større og mere avanceret LLM end GPT-3.5, som bruges i den gratis version af ChatGPT.

Din fantasi sætter grænser. Hav det sjovt med forskellige ChatGPT-prompter. ZDNETs David Gewirtz bad AI-chatbotten om at skrive et WordPress-plugin til ham og brugte det til at hjælpe ham med at rette kode hurtigere , for eksempel. Han bad også ChatGPT om at skrive et Star Trek-manuskript  og  startede en virksomhed ved at bruge det og andre AI-værktøjer.

Andre har brugt det til at skrive malware . En professor har  fremmet brugen af ​​ChatGPT i sit klasseværelse, og utallige andre lærere bruger det endnu mere end deres elever . Her er et par andre ideer, du kan prøve:

 • Skriv en sang om [indsæt emne her] — Prøv at tilføje flere detaljer.
 • Skriv et digt om [indsæt emne her] — Tilføj igen så mange detaljer som muligt.
 • Giv den en liste over ingredienser fra dit spisekammer, og bed den om at skrive en opskrift med dem.
 • Stil det filosofiske spørgsmål.
 • Bed den om at opsummere ideer eller koncepter.
 • Anmod om en pakkeliste til en tre-dages tur til stranden.

Jo flere detaljer du skriver i dine prompter, jo mere præcise bliver svarene.

ChatGPT kunne en dag erstatte og, i tilfælde af Bing Chat, forbedre søgemaskinerne. Selvom tekstlinjen i ChatGPT ikke er en søgelinje, introducerede Microsoft en AI-drevet Bing-søgemaskine  forbundet til internettet for måneder siden, der giver svar på spørgsmål, som ChatGPT ikke kan håndtere.

ChatGPT blev for nylig opdateret til at understøtte deling af samtaler med andre ved at oprette et link til dem. Hvis du vil sende en samtale til en anden, skal du følge disse trin:

 1. Find diskussionen i sidebjælken til venstre for vinduet
 2. Hold markøren over chattitlen på sidebjælken, og klik på Del- ikonet
 3. Klik på Kopier link
 4. Indsæt dit link i en besked eller e-mail til modtageren
 5. Sende
Relaterede indlæg  Nye ChatGPT plugins, aktiver internet browsing og andre funktioner

Hvis du prøver at finde ud af, hvilken der er den  bedste AI-chatbot , kan du undre dig over, hvordan OpenAI’s ChatGPT kan sammenlignes med andre, såsom  Google Bard  og  Microsofts AI-drevne Bing . ChatGPT’s fremgang tilskrives primært ekspertkombinationen af ​​bred tilgængelighed, viden og samtale flydende.

Sammenlignet med ChatGPT er Bing Chat mere baseret på dens søgemaskinenatur, da den kombinerer  GPT-4  og indsamler information fra internettet, og endda citerer kilderne til de websider, hvor den fik sit svar.

AI-systemer som ChatGPT er ikke almægtige; de kan og afviser upassende anmodninger . Udover at have begrænset viden, kan AI-assistenten identificere upassende indsendelser for at forhindre generering af usikkert indhold.

Disse indsendelser omfatter spørgsmål, der krænker nogens rettigheder, er stødende, er diskriminerende eller involverer ulovlige aktiviteter. ChatGPT-modellen kan også udfordre forkerte præmisser, besvare opfølgende spørgsmål og endda indrømme fejl, når du påpeger dem.

Det meste af tiden, når forskellige mennesker stiller ChatGPT det samme spørgsmål, vil de få det samme svar. Der kan være et par variationer i ord, men svaret vil være næsten identisk.

En person, der ønskede at afgøre, om ChatGPT skrev en artikel eller et essay, kunne stille ChatGPT det samme spørgsmål, som artiklen eller essayet var baseret på, og se om svaret er ens. ChatGPT har også en tendens til at generere  mere høflig prosa end menneskelige forfattere.

ChatGPT har ligesom alle sprogmodeller  begrænsninger og kan give useriøse svar og forkerte oplysninger, så det er vigtigt at dobbelttjekke de data, den giver dig. Den lærer konstant af de tekstdata, som brugerne leverer, og de resultater, den finder online, hvilket kan gøre den tilbøjelig til at få misinformation.

OpenAI anbefaler, at brugere giver feedback på, hvad ChatGPT fortæller dem ved at bruge tommelfinger-op- og tommelfinger-ned-knapperne for at forbedre modellen. Endnu bedre, du kan blive en del af virksomhedens Bug Bounty-program for at tjene op til $20.000 ved at rapportere sikkerhedsfejl og sikkerhedsproblemer.

Når du sætter dig ind i, hvordan du bruger ChatGPT, kan du undre dig over, om dine specifikke samtaler vil blive brugt til træning, og i så fald, hvem der kan se dine chats. Dine samtaler kan ses af OpenAI og bruges som træningsdata til at forfine dets systemer, medmindre du har et Plus-medlemskab, så jeg ville ikke indtaste personlige eller private oplysninger i chatvinduet.

De prompter, du indtaster, når du bruger ChatGPT, gemmes også permanent på din konto, medmindre du sletter dem. Hvis du slår din chathistorik fra, beholder OpenAI alle samtaler i 30 dage, før de permanent slettes for at overvåge for misbrug.

Det er ret simpelt at slå chathistorik fra på ChatGPT. Bare følg disse trin:

 1. Log ind på din OpenAI-konto
 2. Gå til chatvinduet på chat.openai.com
 3. Klik på din konto nederst til venstre på skærmen
 4. Klik på Vis ud for Datakontroller
 5. Slå Chathistorie og træning fra

Nye samtaler vil ikke blive brugt til træning, og de vises ikke på sidebjælken efter at have slået chathistorik fra.

Hvis du gerne vil slette den konto, du bruger til ChatGPT, skal du slette din OpenAI-konto. Følg disse trin:

  1. Log ind på din OpenAI-konto
  2. Gå til Hjælp
  3. I bunden af ​​pop op-vinduet skal du vælge Beskeder
 1. Klik på  Send os en besked
 2. Vælg  Slet konto  blandt de tilgængelige muligheder
 3. Følg vejledningen for at slette din konto og dine data

Hvis du har problemer med at logge ind på ChatGPT efter at have brugt det, er der et par ting, du kan prøve. Adgang til ChatGPT kan blive påvirket af forskellige problemer – min bliver for eksempel nægtet, mens jeg  bruger en VPN .

OpenAI anbefaler at opdatere din browsers cache og cookies og bruge den korrekte godkendelsesmetode og loginoplysninger. Hvis du har gjort disse ting og stadig ikke kan logge ind, kan du finde mere fejlfindingshjælp på OpenAIs hjemmeside .