Hvad er ChatGPT? Sådan bruger du den AI-chatbot – Danmark

Hvad er ChatGPT? Sådan bruger du den AI-chatbot – Danmark

21. april 2023 Slået fra Af admin

ChatGPT er blevet ved med at blænde internettet med AI-genereret indhold , og har forvandlet sig fra en ny chatbot til et stykke teknologi, der driver den næste æra af teknologisk innovation. Det er dog ikke alle, der er om bord endnu, og du spekulerer sikkert på: Hvad er balladen om?

Fremstillet af OpenAI, kendt for at have udviklet tekst-til-billede-generatoren DALL-E , er den i øjeblikket tilgængelig for alle at prøve gratis. Her er, hvad ChatGPT er, hvordan man bruger det, og hvordan det kan ændre fremtiden for internettet.

Hvad er ChatGPT?

ChatGPT er en naturligt sprog AI chatbot . På det mest basale betyder det, at du kan stille det ethvert spørgsmål, og det vil svare.

I modsætning til en simpel stemmeassistent som Siri er ChatGPT dog bygget på det, der kaldes en LLM (Large Language Model). Disse neurale netværk trænes på enorme mængder information fra internettet til dyb læring. Dette er underforstået i navnet på ChatGPT, som står for Chat Generative Pre-trained Transformer. I tilfælde af den aktuelle version af ChatGPT er den baseret på GPT-3.5 LLM. Modellen bag ChatGPT blev trænet i al slags webindhold, herunder hjemmesider, bøger, sociale medier, nyhedsartikler og mere – alt sammen finjusteret i sprogmodellen af ​​både overvåget læring og RLHF (Reinforcement Learning From Human Feedback). OpenAI siger, at denne brug af menneskelige AI-trænere virkelig er det, der får ChatGPT til at skille sig ud.

ChatGPT blev først lanceret som en prototype til offentligheden i november 2022, og voksede hurtigt til over 100 millioner brugere i januar 2023, hvilket gør det til den hurtigst adopterede teknologiske software, der nogensinde er lavet.

Sådan bruger du ChatGPT

Gå først til chat.openai.com . Hvis det er din første gang, skal du oprette en gratis konto hos OpenAI, før du går i gang. Du har mulighed for at vælge et nemt login med en Google- eller Microsoft-konto, eller blot indtaste din e-mailadresse. Du bliver ved siden af ​​bedt om at indtaste et telefonnummer ; dog husk på, at du ikke kan bruge et virtuelt telefonnummer (VoIP) til at tilmelde dig OpenAI. Du vil herefter modtage et bekræftelsesnummer, som du indtaster på registreringssiden for at fuldføre opsætningen.

Når du ser nogle husholdningsregler om ChatGPT, inklusive potentielle fejl i data, hvordan OpenAI indsamler data, og hvordan brugere kan indsende feedback – alt sammen har nogle undrende spørgsmål om, hvorvidt ChatGPT er sikkert at bruge . Når du er færdig med det, ved du, at du har registreret dig. Du er med!

Det er ret simpelt at bruge ChatGPT-chatbotten, da alt du skal gøre er at indtaste din tekst og modtage informationen. Nøglen her er at være kreativ og se, hvordan din ChatGPT reagerer på forskellige prompter. Hvis du ikke får det tilsigtede resultat, kan du prøve at tilpasse din prompt eller give ChatGPT yderligere instruktioner.

For eksempel vil indtastning af “forklar, hvordan solsystemet blev lavet” give et mere detaljeret resultat med flere afsnit end “hvordan blev solsystemet lavet”, selvom begge forespørgsler vil give ret detaljerede resultater. Tag det et skridt videre ved at give ChatGPT mere vejledning om stil eller tone ved at sige “forklar, hvordan solsystemet blev lavet som en mellemskolelærer.”

Du har også mulighed for mere specifikke indtastningsanmodninger til et essay med et bestemt antal afsnit eller en Wikipedia-side. Vi fik et ekstremt detaljeret resultat med anmodningen “skriv et essay på fire afsnit, der forklarer Mary Shelleys Frankenstein.” Og husk, ChatGPT er fantastisk til at lave justeringer af tidligere svar, så du altid kan bede om flere detaljer, bede den om at omskrive noget eller stille yderligere spørgsmål.

Er ChatGPT gratis i Danmark? Kort sagt – ja

Hvis der er nok information tilgængelig, vil generatoren udføre kommandoerne med nøjagtige detaljer. Ellers er der potentiale for, at ChatGPT begynder at udfylde huller med forkerte data. OpenAI bemærker, at disse tilfælde er sjældne, men hallucinationer forekommer bestemt. Mærket bemærker også, at ChatGPT, som bruger GPT-3.5 LLM (stor sprogmodel), i øjeblikket har “begrænset viden om verdensbegivenheder efter 2021.”

Alligevel har du mulighed for at indtaste forespørgsler kontinuerligt, indtil du lukker din browser eller nulstiller tråden for at rydde dine tidligere anmodninger. Du har også mulighed for at bruge ChatGPT i mørk tilstand eller lys tilstand.

I modsætning til Bing Chat , som nu kan generere billeder med Bing Image Creator , fungerer ChatGPT kun med tekst.

Er ChatGPT gratis at bruge?

Ja, den grundlæggende version af ChatGPT er helt gratis at bruge. Der er ingen grænse for, hvor meget du kan bruge ChatGPT på en dag, selvom der er en ord- og tegngrænse for svar .

Det er selvfølgelig ikke gratis for OpenAI at fortsætte med at køre det. Estimater er i øjeblikket, at OpenAI bruger omkring $3 millioner om måneden for at fortsætte med at køre ChatGPT, hvilket er omkring $100.000 om dagen. Ud over omkostningerne til selve serverne er der for nylig kommet nogle voldsomme oplysninger om, hvad der ellers er blevet gjort for at træne sprogmodellen mod at producere stødende indhold.

OpenAI har også for nylig annonceret en ny betalt premium-version af sin chatbot, kaldet ChatGPT Plus . Det er ikke tilgængeligt endnu, men du kan i øjeblikket kun tilmelde dig ventelisten , og den endelige pris vil være $20 pr. måned. ChatGPT Plus giver adgang selv i spidsbelastningsperioder, hurtigere svar og første adgang til nye funktioner som GPT-4 .

Almindelige anvendelser af ChatGPT

Nå, det er den sjove del. Siden lanceringen har folk eksperimenteret for at opdage alt, hvad chatbotten kan og ikke kan gøre – og nogle af resultaterne har været overvældende .

At lære den slags meddelelser og opfølgende meddelelser, som ChatGPT reagerer godt på, kræver dog nogle eksperimenter. Ligesom vi har lært at få den information, vi ønsker fra traditionelle søgemaskiner, kan det tage noget tid at få de bedste resultater fra ChatGPT. Hvis du vil i gang, har vi en oversigt over de bedste ChatGPT-tip .

Det hele afhænger virkelig af, hvad du vil have ud af det. For at starte ud, prøv at bruge det til at skrive et skabelonblogindlæg, for eksempel eller endda kodeblokke, hvis du er programmør.

Vores forfattere eksperimenterede også med ChatGPT og forsøgte at se, om det kunne klare juleindkøb eller endda korrekt fortolke astrologisk makeup . I begge tilfælde fandt vi begrænsninger for, hvad det kunne gøre, mens vi stadig var grundigt imponeret over resultaterne.

Men det sjove er at prøve det selv. Uanset om du synes, at ChatGPT er et fantastisk stykke teknologi eller vil føre til ødelæggelsen af ​​internettet, som vi kender det, er det værd at prøve selv for at se, hvad det er i stand til.

Relaterede indlæg  ChatGPT: Bing Chat får en ny opdatering, på 6 vigtige områder.

Du kan dog ikke spørge om noget. OpenAI har sikkerhedsforanstaltninger på plads for at “bygge en sikker og gavnlig kunstig generel intelligens.” Det betyder, at alle spørgsmål, der er hadefulde, sexistiske, racistiske eller diskriminerende på nogen måde, generelt er forbudte.

Hvad er ChatGPT-plugins?

Annonceringen af ​​ChatGPT-plugins vakte stor opsigt i udviklerfællesskabet, hvor nogle kaldte det “den mest kraftfulde udviklerplatform, der nogensinde er skabt.” AI-entusiaster har sammenlignet det med stigningen i interessen i iOS App Store, da det først blev lanceret, hvilket i høj grad udvidede iPhones muligheder.

I det væsentlige vil udviklere være i stand til at bygge plugins direkte til ChatGPT, for at åbne det op for at få adgang til hele internettet og oprette forbindelse direkte til API’erne for specifikke applikationer. Det er ChatGPT ude i den virkelige verden. Nogle af eksemplerne fra OpenAI omfatter applikationer, der er i stand til at udføre handlinger på vegne af brugeren, hente information i realtid og få adgang til videnbaseret information.

Den er i øjeblikket kun tilgængelig på en venteliste, men tidlige applikationer til at bruge plugins med ChatGPT inkluderer Expedia, Instacart, Slack og OpenTable.

Uden for selve ChatGPT-appen har mange apps annonceret partnerskaber med OpenAI ved hjælp af ChatGPT API. Disse omfatter Snapchat såvel som den omfattende integration i Microsoft 365-pakken af ​​apps .

ChatGPT mellem B- og B på MBA-eksamenen og gav “fremragende” svar.

Hvad er fremtiden for ChatGPT?

Der er ingen tvivl om, at teknologiverdenen er blevet besat af ChatGPT lige nu, og den bliver ikke langsommere lige nu. ChatGPT-4, den næste iteration af modellen, er officielt lanceret, selvom den i øjeblikket kun er tilgængelig til ChatGPT Plus. Vi ved dog, at Bing Chat i det mindste delvist er bygget på GPT-4 sprogmodellen, selvom visse elementer såsom visuel input ikke var tilgængelige.

Men den større udvikling vil være, hvordan ChatGPT fortsætter med at blive integreret i andre applikationer. Microsoft foretog angiveligt en investering på flere milliarder dollar i ChatGPT , som allerede er begyndt at betale sig. Den første integration var i Teams Premium , hvor nogle af OpenAI’s funktioner dukkede op for at automatisere opgaver og levere udskrifter. Mest fremtrædende afslørede Microsoft 365 Copilot , som integrerer ChatGPT naturlige sprogprompter direkte i Office-apps som Word, PowerPoint, Outlook og mere.

Der har endda været rapporter om, at GPT-5 er på vej og kunne afslutte træningen senere i år, hvor nogle mennesker hævder, at det ville opnå AGI (kunstig generel intelligens). Det er en stor, kontroversiel udtalelse, men det er klart, at tingene skrider frem i et hurtigt tempo.

Alt dette for at sige, hvis du synes, AI er en stor sag nu, skal du bare vente, indtil det er indbygget i de mest almindelige applikationer, der bruges til arbejde og skole.

Andre ting at vide om ChatGPT

Hvem oprettede ChatGPT?

ChatGPT blev skabt af en organisation kaldet OpenAI, et San Francisco-baseret AI-forskningslaboratorium. Organisationen startede som en non-profit beregnet til samarbejde med andre institutioner og forskere, finansieret af højt profilerede personer som Peter Thiel og Elon Musk.

OpenAI blev senere en for-profit virksomhed i 2019 og ledes nu af dets administrerende direktør, Sam Altman. Den kører på Microsofts Azure-systeminfrastruktur og drives af Nvidias GPU’er.

Kan ChatGPT detekteres?

Lærere, skoleadministratorer og udviklere finder allerede forskellige måder omkring dette og forbyder brugen af ​​ChatGPT i skoler . Andre er mere optimistiske med hensyn til, hvordan ChatGPT kan bruges til undervisning, men plagiering vil uden tvivl fortsætte med at være et problem med hensyn til uddannelse i fremtiden. Der er nogle ideer om, hvordan ChatGPT kunne “vandmærke” sin tekst og løse dette plagiatproblem, men lige nu er det stadig utroligt svært at opdage ChatGPT .

ChatGPT lancerede for nylig en ny version af sit eget plagiatdetektionsværktøj med håb om, at det vil dæmpe noget af kritikken omkring, hvordan folk bruger tekstgenereringen. Den bruger en ny funktion kaldet “AI text classifier”, som fungerer på en måde, der er kendt for anden plagiatsoftware. Ifølge OpenAI er værktøjet dog stadig i gang og er “uperfekt”.

Andre værktøjer som GPTZero hævder også at hjælpe med at opdage ChatGPT-plagiat. Selvom de virker, kan nogle ekstra redigeringer af AI-svar stadig udløse disse værktøjer.

Er ChatGPT-chats private?

Det kommer an på hvad du mener med privat. Alle chats med ChatGPT bruges af OpenAI til yderligere at tune modellerne, hvilket faktisk kan involvere brugen af ​​menneskelige trænere. Nej, det betyder ikke, at et menneske kigger igennem alle de spørgsmål, du stiller ChatGPT, men der er en grund til, at OpenAI advarer mod at give personlige oplysninger til ChatGPT.

Det skal bemærkes, at hvis du ikke sletter dine chats, vil samtalerne vises i venstre sidebjælke. I modsætning til andre chatbots kan individuelle chats i en samtale ikke slettes, selvom de kan redigeres ved hjælp af blyantikonet, der vises, når du holder markøren over en chat. Når du sletter samtalerne, er det dog ikke, at ChatGPT glemmer, at de nogensinde er sket – det er bare, at de forsvinder fra sidebjælkens chathistorik.

Hvornår blev ChatGPT udgivet?

ChatGPT blev oprindeligt lanceret for offentligheden i november 2022 af OpenAI. Chatbotten er baseret på GPT-3.5 LLM, som er en finjusteret version af GPT-3, en model, der først blev lanceret den 15. marts 2022. GPT-3 selv har dog eksisteret i et par år nu. Den blev først udgivet i juni 2020, men kun som en autoregressiv sprogmodel.

Forgængerne til GPT-3 havde meget begrænset offentlig eksponering. GPT-2 blev annonceret i februar 2019, og det første forskningspapir om GPT blev offentliggjort på OpenAIs hjemmeside i 2018.

Vil ChatGPT erstatte Google?

Google har forsøgt, hvad ChatGPT kan gøre nu i årtier, og chatbot’en ​​har angiveligt udløst en “rød kode” i Google. Som svar rullede virksomheden Google Bard ud , selvom virksomheden placerer det mere som et separat produkt. Vi forventer, at flere af disse ChatGPT-alternativer dukker op i de kommende måneder, som vi allerede har set med tjenester som Jasper AI .

Microsofts tilgang med Bing Chat forsøger at integrere søgning og AI sammen på en meget mere direkte måde.

Et af problemerne med, at ChatGPT erstatter Google Søgning, er manglen på sourcing. Microsoft forsøger at løse det med Bing Chat ved at tilbyde links til yderligere forskning (det samme gør Google Bard ).

Er Bing Chat det samme som ChatGPT?

Microsoft har officielt bragt ChatGPT til Bing i form af Bing Chat . Efter en lang betaperiode var den officielt tilgængelig til at prøve. Men i modsætning til ChatGPT kræver Bing Chat download af den nyeste version af Edge. Så Safari- eller Chrome-brugere er uheldige.

I de tidlige dage af dens udgivelse var Bing Chat i stand til at give nogle uhensigtsmæssige svar , men Microsoft har været hurtige til at tæmme tingene lidt. Det blev for nylig annonceret, at Bing Chat bruger den seneste GPT-4 sprogmodel , hvilket betyder, at den er mere kraftfuld og præcis end ChatGPT . Den nye Edge Copilot-tilstand giver også en mere brugervenlig måde at komme i gang på, og tilbyder foreslåede prompter, links til at lære mere og måder at finjustere den slags svar, den giver dig.

Relaterede indlæg  GPT-AdBlocker til Chrome lover at blokere alle annoncer, inklusive annoncer i videoer

Er Google Bard det samme som ChatGPT?

I modsætning til Bing Chat bruger Google Bard en helt anden LLM til at drive sine naturlige sprogegenskaber. Efter udgivelsen har Bard brugt LaMDA, virksomhedens egen model, som står for Language Model for Dialogue Applications. Som det er blevet påvist fra tidligt, havde Bard ikke helt præcisionen i sine svar.

Rapporter tyder dog på, at Bard snart får en massiv opdatering, fra at være trænet på 30 milliarder parametre op til 600 milliarder parametre. Det kunne gøre det tættere på, hvad der er muligt med GPT-4.

Kan ChatGPT bruges til essayskrivning?

Brugen af ​​ChatGPT har været fuld af kontroverser, hvor mange tilskuere overvejer, hvordan kraften i AI vil ændre alt fra søgemaskiner til romanskrivning.

Essayskrivning for studerende er et af de mest åbenlyse eksempler på, hvor ChatGPT kan blive et problem. ChatGPT skriver måske ikke denne artikel så godt, men den føles særlig nem at bruge til essayskrivning. Nogle generative AI-værktøjer, såsom Caktus AI , er bygget specifikt til dette formål.

Er der et ChatGPT bug bounty-program?

Ja. Et bug bounty-program til ChatGPT blev for nylig annonceret . Programmet blev afsløret officielt på OpenAI’s hjemmeside , som beskriver de typer “kontante præmier”, der tilbydes. De spænder fra $200 til op til $20.000 for, hvad det kalder “ekstraordinære opdagelser.”

Mens de henvendte sig til sikkerhedsforskere, der var interesserede i at blive involveret i programmet, sagde OpenAI, at det anerkendte “sikkerhedens kritiske betydning og ser det som en samarbejdsindsats. Ved at dele dine resultater vil du spille en afgørende rolle i at gøre vores teknologi mere sikker for alle.”

Har du brug for at downloade ChatGPT?

ChatGPT er tilgængelig via en webside , så download er ikke nødvendig. OpenAI har endnu ikke frigivet en officiel app, på trods af at app-butikkerne er fulde af falske versioner. Disse bør installeres og bruges med forsigtighed, da de ikke er officielle ChatGPT-apps.

Der er dog et par måder at installere ChatGPT på. Først kan du navigere til ChatGPT-webstedet og gemme det som en Windows-app gennem Edge. Gå til webstedet, klik på ellipsemenuen, og hold markøren over Apps. Vælg  Installer dette websted som en app  for at indlæse ChatGPT fra dit skrivebord.

Andre værktøjer som MacGPT tillader også genveje til at få adgang til browsertjenesten fra dit skrivebord. For nylig gjorde OpenAI ChatGPT API tilgængelig for alle, og vi har set en stigning i værktøjer, der udnytter teknologien, såsom Discords Clyde chatbot .

Kan du bruge ChatGPT på iPhone eller Android?

Men hvis du er nysgerrig efter, hvordan du bruger ChatGPT på din telefon , har du et par forskellige muligheder. Ud over blot at bruge det i en browser, er der endda en måde at erstatte Siri med ChatGPT på din iPhone, samt nogle nyttige mobilapps som Perplexity AI .

Bare husk – ChatGPT har i øjeblikket ikke en officiel mobilapp tilgængelig. Mange af de apps, du finder i appbutikker, er svindel , herunder endda nogle, som du finder i Googles søgeresultater.

Hvad betyder ChatGPT ‘At Capacity’-fejlen?

Mange mennesker, der forsøger at bruge ChatGPT, har fået en “at kapacitet”-meddelelse, når de forsøger at få adgang til webstedet . Det er sandsynligvis bag flytningen at forsøge at bruge uofficielle betalte apps, som allerede har oversvømmet appbutikker  og snydt tusindvis til at betale for en gratis tjeneste.

På grund af hvor meget ChatGPT koster at køre, ser det ud til, at OpenAI har begrænset adgangen, når dens servere har “kapacitet”. Det kan tage så lang tid som et par timer at vente, men hvis du er tålmodig, kommer du igennem til sidst. Af alle de problemer, ChatGPT står over for lige nu, havde dette været den største hindring for at forhindre folk i at bruge det mere. I nogle tilfælde har efterspørgslen været så høj, at ChatGPT er gået ned i flere timer for vedligeholdelse flere gange i løbet af de sidste par måneder.

Dette ser dog ud til at være mindre af et problem for nylig, da efterspørgslen er normaliseret, og OpenAI har lært at styre trafikken bedre, men midt på dagen dukker den stadig op fra tid til anden.

Hvad er Auto-GPT?

Auto-GPT er bygget på GPT-4 og er den seneste udvikling af AI-teknologi, der skaber opsigt i branchen. Det er ikke direkte relateret til ChatGPT eller OpenAI – i stedet er det en open source Python-applikation, der kom i hænderne på udviklere over hele internettet, da den blev offentliggjort på GitHub .

Med ChatGPT eller ChatGPT Plus er AI’ens muligheder begrænset til et enkelt chatvindue. Auto-GPT gør, når det er enklest, AI autonom. Det kan gives et sæt mål og derefter tage de nødvendige skridt til at nå dette mål på tværs af internettet, herunder oprette forbindelse til applikationer og software.

Ifølge den officielle beskrivelse på GitHub er Auto-GPT en “eksperimentel open source-applikation, der viser mulighederne i GPT-4 sprogmodellen. Dette program, drevet af GPT-4, kæder LLM ‘tanker’ sammen for selvstændigt at nå det mål, du sætter dig. Som et af de første eksempler på, at GPT-4 kører helt autonomt, skubber Auto-GPT grænserne for, hvad der er muligt med AI.”

Demoen, der bruges på GitHub-siden, er enkel – bare lav en opskrift, der passer til påsken, og gem den i en fil. Det smarte er, hvordan Auto-GPT nedbryder de trin, AI tager for at nå målet, inklusive “tankerne” og “ræsonnementet” bag dens handlinger. Auto-GPT bliver allerede brugt i en række forskellige applikationer, hvor nogle fremhæver det som begyndelsen på AGI (Artificial General Intelligence) på grund af dets autonome karakter.