Hvad er ChatGPT Plus? – Had koster ChatGPT Plus i Danmark

Hvad er ChatGPT Plus? – Had koster ChatGPT Plus i Danmark

15. april 2023 Slået fra Af admin

Takket være hvor populær den er blevet, har AI-tekstgeneratoren ChatGPT ofte været “på kapacitet” for nylig, hvilket betyder frustrerende lange ventetider.

For at løse problemet har ChatGPT officielt annonceret en abonnementsmodel for dem, der har brug for hurtigere hastigheder, pålidelig adgang og prioritet til nye funktioner. ChatGPT Plus har været rygter i flere måneder, men nogle af detaljerne omkring det er endelig blevet gjort officielle.

Hvad er ChatGPT Plus?

Detaljer om ChatGPT Plus var kommet frem fra insidere i ugevis, men den officielle nyhed kom endelig den 1. februar via et blogindlæg fra OpenAI , firmaet bag den populære generative tekst AI.

“Vi lancerede ChatGPT som en research preview, så vi kunne lære mere om systemets styrker og svagheder og indsamle brugerfeedback for at hjælpe os med at forbedre dets begrænsninger,” hedder det i blogindlægget. “Siden da har millioner af mennesker givet os feedback, vi har lavet flere vigtige opdateringer, og vi har set brugere finde værdi på tværs af en række professionelle use cases, herunder udarbejdelse og redigering af indhold, brainstormingsideer, programmeringshjælp og lære nyt emner.”

Chat Generative Pre-trained Transformer (ChatGPT) er blevet en AI (og investering) skat. Det er en kompleks og meget præcis maskinlæringsassistent, der er i stand til at udføre “chats” på naturligt sprog. Den seneste iteration fra dets skaber, OpenAI (medstiftet af Elon Musk), blev trænet på enorme mængder data indsamlet fra internettet før 2022.

Men efterhånden som folk begyndte at trykke “på kapacitet”,  når de forsøgte at få adgang til det, blev det klart, at OpenAI havde brug for en løsning for dem, der ville være villige til at betale for det.

Relaterede indlæg  Sådan fjerner du Snapchat's My AI fra dit chat-feed

Hvor meget koster det?

Ifølge blogindlægget vil ChatGPT Plus koste $20 om måneden. Det er på trods af rygter om, at det ville koste meget mere. Selvfølgelig forbliver den gratis version af ChatGPT på plads, så betaling vil ikke være et krav for at bruge tjenesten fremover.

Hvad omfatter ChatGPT Plus?

Ifølge blogindlægget vil ChatGPT Plus give tre specifikke funktioner:

  • Generel adgang til ChatGPT, selv i spidsbelastningsperioder
  • Hurtigere svartider
  • Prioriteret adgang til nye funktioner og forbedringer

At have adgang til ChatGPT i spidsbelastningsperioder er naturligvis den største fordel ved at betale for ChatGPT Plus. Da nogle mennesker skal vente timer på at komme ind, burde det alene sikre abonnementsmodellens popularitet. Ideen om at få første adgang til nye funktioner og forbedringer er også interessant, selvom hvad disse nye funktioner vil være, forbliver et mysterium.

Den største fordel er dog, at ChatGPT Plus officielt understøtter GPT-4 , hvilket bringer masser af nye funktioner til bordet, herunder visuelt input og længere tekst. GPT-4 hævder at være en væsentlig forbedring i forhold til den forrige generation og er i øjeblikket kun forbeholdt betalte ChatGPT Plus-brugere.

Hvorfor vil OpenAI have dig til at betale?

ChatGPT har høje driftsomkostninger – til hosting, vedligeholdelse, opgradering af hardware, opdateringer, tilfredsstillelse af sin investor osv. – mens dets egen popularitet har ført til et øjeblikkeligt behov for at forbedre dets tilgængelighed og hastighed til en større brugerbase. Nogle estimater fastlægger daglige driftsomkostninger til $100.000, eller op til $3 millioner om måneden! Premium-abonnementet skal være med til at dække serveropgraderinger.

Relaterede indlæg  Wimbledon vedtager AI-kommentarer for at løfte sportsudsendelser

Det er sikkert at antage, at et premium-niveau vil lade OpenAI kontrollere båndbreddeproblemer, især i spidsbelastningsperioder på dagen.

Kan jeg abonnere på ChatGPT Plus nu?

Nej ikke endnu. I øjeblikket er ChatGPT Plus i en tidlig adgangsfase, hvilket betyder, at det kun er på invitation til en udvalgt gruppe af brugere på dens venteliste . Det burde også kunne tilgås i Danmark også, ligesom resten af verdenen.

Det faktum, at vi fik en officiel meddelelse, kan betyde, at ChatGPT Plus snart vil være tilgængeligt bredt, men OpenAI har ikke givet en tidsplan for, hvornår det vil ske.