10 grønne flags i et forhold: Hvad skal man kigge efter, når man dater en ny

10 grønne flags i et forhold: Hvad skal man kigge efter, når man dater en ny

18. juli 2023 Slået fra Af admin

I dag ser vi ofte opslag på sociale medier og indhold om at holde øje med røde flag, når du begynder at date en ny. Selvom det absolut er vigtigt at forstå de tidlige forholds røde flag, som lovebombing eller manglende respekt for dine grænser, synes vi, det er lige så vigtigt at hjælpe folk med at identificere grønne flag i et forhold.

Mange mennesker har oplevet en eller anden form for vanskeligheder i et forhold, især forhold tidligt i deres datingoplevelse, da vi ikke typisk bliver undervist i, hvordan et virkelig sundt forhold ser ud, hverken af ​​forældre, familiemedlemmer eller i traditionelle uddannelsessystemer.

Du kender røde flag – hvad er et grønt flag?

‍Enkelt sagt – et grønt flag er et godt tegn, når du dater nogen.

Det bruges som et værktøj til at hjælpe folk med at identificere ønskede karaktertræk og overordnet kompatibilitet med en partner i et sundt forhold. I modsætning hertil er røde flag advarselstegn (og ofte deal breakers) på et usundt forhold.

Som beskrevet af National Domestic Violence Hotline bruges udtrykket grønne flag til at “fremhæve positive handlinger eller træk” i forhold, der “normalt er tegn på sund adfærd”.

10 grønne flag at se efter (og værdsætte) i et nyt forhold

‍Husk – vi har alle slags forhold til alle slags mennesker, så selvom de grønne flag nedenfor deles i datingsammenhæng, tror vi, at alle forhold (såsom med dine forældre, kollegaer og værelseskammerater) alle har røde og grønne flag.

1. Din kommunikation er sund og effektiv

‍Alle har forskellige kommunikationsstile, og nogle er mindre kompatible sammen end andre. Alligevel kræver et sundt forhold, at du og din partner kan tale om de gode ting og de hårde ting. Skjuler du dine følelser eller undgår samtaler, fordi du er bange for, hvordan de kan reagere? Det er tid til at revurdere din fælles evne til at kommunikere i dit forhold.

Sund og effektiv kommunikation kan ses gennem at være i stand til at føle sig godt tilpas ved at tale om hvad som helst med din partner, men heller ikke føle sig tvunget til at dele af dig, som du måske ikke er klar til endnu.

Det involverer også at tale om fremtidsplaner (hvis I begge ønsker det), at kunne ikke føle sig dømt og at kunne angive grænser og få dem respekteret.

Sund kommunikation kræver arbejde, men det er grundlaget for et virkelig sundt forhold.

2. I er begge stadig uafhængige

‍Hvis du og din partner kan bruge tid uden hinanden og bevare din egen uafhængighed i forholdet, er dette et godt tegn på en sund dynamik.

Selvom vi tidligt i et forhold kan være super forelskede og spændte på at tilbringe tid med personen, er det også vigtigt at bevare din uafhængighed og ikke gå for hurtigt for hurtigt.

Tidligt dukker dette grønne flag typisk op ved, at den anden person er begejstret for, at du skal hænge ud med venner alene, tage til sport eller gøre noget, du kan lide, eller føle dig godt tilpas med, at du tager på arbejdsrejse eller rejser uden dem .

Et sundt forhold kræver gensidig støtte og vækst, samtidig med at du bevarer din egen lykke og sundhed uden for dit forhold. Hvis du og din partner føler dig komplette på egen hånd, men I nyder godt af og nyder at være i hinandens liv, er det et stort grønt flag!

‍3. Du deler lignende relationsmål – i det mindste på de store ting

‍Det kan være skræmmende at have samtaler om langsigtede partnerskaber, når du lige er begyndt at date nogen, og vi siger bestemt ikke, at du skal tale om ægteskab på den første date!

Men når du bruger tid sammen med din nye potentielle partner, er det vigtigt, at I begge bruger tid på at lære om hinandens mål og forventninger til forholdet.

Dette inkluderer ” definering af forholdet ” (DTR på engelsk), men kan også dække fremtidige planer som om den ene eller begge af jer er interesseret i ægteskab, eller hvor I ser jer selv leve i fremtiden.

Hvis du deler lignende ideer om, hvordan fremtiden kan se ud for dit forhold, tillykke! Du har fundet et grønt flag.

I nutidens mere flydende verden af ​​relationsdynamik er det endnu mere kritisk at være gennemsigtig omkring følelser og tanker om forhold – også hvis du er polyamorøs, kun vil forbinde med dem og ikke leder efter noget følelsesmæssigt eller har seksuelle forhold med flere personer. Selvom dette kan være ubehageligt – husk at effektiv kommunikation er grundlaget for et sundt forhold, og det handler lige så meget om at opbygge tillid, som det handler om også at give nogen mulighed for at træffe klare og informerede valg i forholdet!

Relaterede indlæg  Sådan finder du kærligheden som en senior. Tips og Tricks

‍4. Du føler dig godt tilpas og tryg sammen

‍Dette lyder måske smerteligt indlysende, men du skal have det godt omkring din partner.

Nogle gange kan vi tage en falsk mask på uden selv at indse det for at forsøge at behage en potentiel partner. Ægte trøst med en anden person tager tid at udvikle sig, men hvis du føler, at du går på æggeskaller omkring din partner, eller du føler dig på kanten, er det tid til at revurdere, om denne person er en god partner, og hvordan forholdet er. påvirker dit mentale helbred og dit velbefindende.

På den anden side, hvis den person, du ser, giver dig et sikkert rum og validering til at være dit fulde jeg – er dette et godt tegn. Du skal føle dig fri til at være den, du er, sige, hvad du føler, og udtrykke dit fulde selv, mens du også giver dem lov til at gøre det samme!

‍5. I respekterer hinandens grænser

‍Det siges ofte, at hvis nogen bliver ked af det, fordi man sætter en grænse, er det bare mere bevis på, at grænsen er nødvendig.

Mange mennesker er bange for at sætte grænser, fordi det føles som at skubbe folk væk, men virkeligheden er, at grænser er et forsøg på at opbygge og/eller fortsætte et forhold til nogen.

Hvis du og din partner har gensidig respekt for hinandens fysiske, følelsesmæssige, sociale og digitale grænser, er dette en god indikator på, at I er godt på vej til at skabe en sund dynamik.

Selv på den allerførste date kan du lære nogens grænser at kende og også sikre, at de i det mindste respekterer dine grundlæggende grænser. For eksempel anbefaler vi altid at tage på en første date på offentligt sted i en tidlig time i en kort periode (som onsdag fra kl. 18-20) og sige, at du har planer efter (også selvom du ikke har).

Dette kan hjælpe med at vurdere mange tidlige forholdsgrænser, såsom at de respekterer din tid, respekterer, at du har andre planer, og respekterer, at du måske ikke ønsker at dedikere en weekend eller anden hoveddag til denne første date.

Alles grænser er unikke – derfor er det vigtigt at kommunikere dem tidligt ind i et forhold. Du skal føle dig komfortabel nok til at udtrykke grænsen og være sikker på, at personen vil respektere den!

‍6. I stoler på hinanden

‍Igen, det lyder måske indlysende, men tillid er en af ​​de grundlæggende dele af et forhold.

Når tillid er grundlaget for jeres forhold, kan du og din partner virkelig åbne jer op for reel forbindelse. Husk på, at tillid skal optjenes på begge sider, og det er noget, der udvikles over tid, ikke efter en første eller anden date.

Tillid opbygges gennem gensidig ærlighed, åbne kommunikationsevner og opfyldelse af løfter og forpligtelser, I giver hinanden. De tidlige faser af tillid inkluderer at møde op til tiden til dates, hjælpe hinanden med små opgaver eller behov (såsom indkøb af dagligvarer eller løbe et ærinde for dig) og være der for dig følelsesmæssigt.

Tillid kan være vanskelig tidligt i et forhold, fordi du kan føle dig pladask og dybt glad eller ophidset af denne person. Du kan mærke alle disse ting, mens du stadig sikrer, at du ikke stoler på dem for meget for hurtigt. Tag dig tid til at stole på nogen med de store ting.‍

7. Du er i stand til at være uenig

‍Ja, ethvert forhold gør og burde endda have uenigheder, men at have en sund uenighed er anderledes end at råbe eller eksplodere af hinanden på en måde, der får en eller begge af jer til at føle sig utrygge. (Påmindelse: utryg betyder ikke kun fysisk utryg – hvis din partner bruger taktik i argumenter eller uenigheder, der får dig til at føle dig utryg, er dette et stort rødt flag).

Hvis du og din partner er i stand til at navigere i uenigheder og samtidig bevare gensidig respekt, er dette et stort grønt flag. Dette gøres typisk ved at stille spørgsmål om din mening eller perspektiv (og omvendt – du bør også lære deres perspektiv at kende!) og diskutere nuancerne i perspektiverne. Denne sunde måde at håndtere en uenighed på bør ses i enhver form for uenighed – fra film til religion til meninger om forholdet eller dine behov bliver opfyldt.

Relaterede indlæg  Sådan finder du kærligheden som en senior. Tips og Tricks

Hvis tingene bliver spændte, er det at vide, hvornår du skal gå væk eller tage en pause fra en kamp, ​​samt at kende de linjer, der ikke bør krydses i argumentationen, også indikatorer på, at du er i stand til at være uenig på en sund måde. Ingen er perfekte – og vi vil alle sige og gøre ting i løbet af vores liv, som vi umiddelbart fortryder eller ønsker, at vi ikke gjorde – men så længe vi holistisk gør vores bedste og er bevidste i at lytte og også respektere vores eget perspektiv, det er alt, hvad vi kan bede om!

Tidligt skal du føle dig tryg ved at udtrykke dine meninger og tanker – om alt fra film til religion. Det er faktisk fantastisk at lære nogens meninger om disse store emner at kende – som måske er anderledes end dine! Du kan opleve, at du er tryg ved at have forskellige meninger om en bog, men måske ikke om politik eller religion – hvilket er helt okay! Hvis nogen forsøger at skamme dig eller få dig til at tvivle på din mening eller siger, at deres mening er den rigtige, især hvis deres mening forårsager skade på dig eller andre, kan dette være en enorm tidlig indikator for, at der kommer skade.

Sunde forhold = sunde uenigheder!‍

8. Forholdet føles afbalanceret

‍For længst forbi er tiden med traditionelt heteronormativt forholdsansvar (dvs. manden sørger for økonomisk, og kvinden gør … i bund og grund alt andet).

Relationer kræver arbejde – men mere specifikt tager de arbejde fra alle parter. Du og din partner bør bidrage ligeligt til forholdet i form af tid, indsats og omsorg, der kræves for at forpligte sig til og opretholde et sundt forhold.

Hvis dit forhold er samarbejdende og føles lige på alle niveauer, er det et stort grønt flag.‍

9. Tingene bevæger sig i et tempo, der føles rigtigt

‍I usunde forhold vil det tempo, som tingene bevæger sig i, ofte føles ‘off’, hvilket kan give anledning til bekymringer vedrørende kærlighedsbombning. Der er mennesker, der forlover sig efter tre uger og er lykkeligt gift i årevis, og der er også udefinerede situationer, der kan vare i årevis, og som kan være supergiftige – det er derfor, vi siger, at tempoet kan føles “off” – enten for hurtigt eller for langsomt for hvordan du virkelig har det indeni, og hvad du vil have ud af forholdet.

Der er ingen faste regler for, hvornår du skal gøre hvad i et forhold, men vi anbefaler at starte med at tjekke ind hos dig selv løbende. Hvis tempoet føles godt, og du er tryg ved, hvor hurtigt (eller langsomt) tingene bevæger sig, har du sikkert fundet et grønt flag. Hvis du ikke er sikker på, om tingene går for hurtigt, så prøv at tale med en du har tillid til, f.eks. en familie eller en ven, hvilket bringer os til vores sidste grønne flag.

10. Din familie og venner kan lide din partner

‍Vi siger ikke, at enhver person i dit liv behøver at forgude din nye partner, men det kan sige meget, hvis de ikke kan lide den person, du dater. Ofte kan vores venner og familie se advarselstegnene hos en betydelig anden, som vi ikke kan se os selv inde fra forholdet. Som Wanda Pierce på Bojack Horseman sagde det: “Når du ser på nogen gennem rosenfarvede briller, ligner alle de røde flag bare flag.”

Så hvis du beder folk i dit liv om ærlig feedback, og størstedelen af ​​dem ser på din partner og dit forhold i et positivt lys, er dette grønt flag. Hvis du konstant er nødt til at validere de andre personers handlinger eller adfærd over for dine venner og familie, eller de har udtrykt ægte bekymringer om din kompatibilitet eller sikkerhed med den enkelte, er dette et stort rødt flag, som du ikke bør ignorere.

Vi kommer alle fra forskellige baggrunde – hvilket betyder, at vores venner og familie kan være meget anderledes end vores partners og omvendt. Det handler om, hvordan de yder deres bedste indsats og sætter deres bedste fod frem, når de er omkring dine venner og familie, og at du føler, at din forholdsdynamik er sund i det offentlige og private!