Steam stopper supporten af ​​Windows 7 og 8 til start 2024

Steam stopper supporten af ​​Windows 7 og 8 til start 2024

3. januar 2024 Slået fra Af admin

Steam har officielt afsluttet supporten til Windows 7, 8 og 8.1. Brugere på de ældre versioner af operativsystemerne vil ikke længere modtage opdateringer til Steam-klienten.

Det er ikke usædvanligt, at større tjenester afslutter supporten af ​​operativsystemer, der er forældede. For eksempel stoppede Steam understøttelsen af ​​macOS El Capitan og Sierra i september 2023 . Det gjorde de, fordi Apple ikke længere leverer sikkerhedsrettelser til disse operativsystemer.

Microsoft stoppede med at understøtte Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1 i januar 2023. Mange softwareleverandører, herunder browsere som Google Chrome, Mozilla Firefox, er holdt op med at understøtte operativsystemerne på grund af sikkerhedsrisici fra uoprettede sårbarheder og potentielle malwaretrusler.

Tilsvarende havde Valve annonceret sine planer om at afslutte supporten til Windows 7 og 8 den 1. januar 2024. Det er præcis, hvad der er sket nu.

Steam holder op med at understøtte Windows 7 og 8

I tilfælde af at du ikke vidste det, er Steam-klienten på skrivebordet baseret på Google Chromium, og da Chrome har stoppet understøttelsen af ​​Windows 7, er Steam nødt til at følge trop. Dette betyder ikke nødvendigvis, at du ikke vil være i stand til at bruge Steam på de nævnte operativsystemer. Valves officielle meddelelse nævner, at den forventer, at Steam-klienten og spillene fungerer på de ældre operativsystemer i nogen tid, selv uden opdateringer til klienten. Men virksomheden garanterer ikke længere funktionalitet. Meddelelsen nævner, at fremtidige versioner af Steam vil kræve nogle funktions- og sikkerhedsopdateringer, der kun er til stede i Windows 10 og nyere.

Relaterede indlæg  Hvad er Steam Error 16: Sådan rettes denne Steam fejl.

Ikke mange spillere bruger stadig Windows 7 og 8

Tager man et kig på Steams hardwareundersøgelse, kan man se, at kun en lille del af spillerne stadig bruger de gamle styresystemer. 0,68 % af Steam-brugere kører det på en Windows 7 64-bit pc, mens
Windows 7 har en andel på 0,06 %. Windows 8.1 64-bit har en brugerbase på 0,15 %. De fleste pc-spillere bruger Windows 10 64 bit, det har en andel på 53,45%. Windows 11 64 bit er ved at indhente en imponerende andel på 41,95 %.

Hvis du er blandt dem, der brugte Windows 7 eller 8, har du et par muligheder, du kan opgradere til Windows 10 eller Windows 11. Du kan muligvis ikke gøre det gratis, hvor du skal købe en licens fra Microsoft.

Selvom Windows 10 er mere populært, anbefaler jeg at skifte til Windows 11, men det har strengere hardwarekrav. Windows 11 er lige så godt som Windows 10, plus noget meget ekstra, som du kan deaktivere for det meste. Det er værd at bemærke, at Microsoft har planlagt at afslutte supporten til Windows 10 i 2025, det er en anden grund til, at du måske vil springe det over og hoppe direkte til Windows 11.