Spil Skak Classic

9. april 2023 Slået fra Af admin

Klik på “Play” knappen her nedenunder, og du er i gang. Spillet fungere direkte i din browser, uden download.

Virker både til

 • Computer
 • Tablets/iPad
 • Mobiltelefoner.

Skak regler

Skak er et af de ældste kendte brætspil, der stadig spilles den dag i dag. Reglerne for skak har varieret meget siden dens opfindelse, men er efterhånden blevet ret standardiserede og almindeligt kendte. Reglerne, der præsenteres her, er de grundlæggende regler for skakspillet, men en detaljeret oversigt over, hvordan spillet spilles, kan findes på Wikipedia eller det officielle regelsæt for det internationale skakforbund .

Dronningens Gambit

Siden skak-tv-showet Queen’s Gambit for nylig har været meget populært, har vi midlertidigt ændret vores hårdeste modstander, Ann, og omdøbt hende til Beth (som i Beth Harmon, hovedpersonen fra Queen’s Gambit). Vi sætter Ann tilbage om et par dage 🙂.

Opsætning

Skakspillet spilles på et 8×8 ternet bræt, hvor rækkerne er markeret fra 1-8 og omtales som “rækker” og kolonnerne markeret fra “A” til “H”, benævnt “filer”. Firkanten markeret som “A1” skal være sort. Spilleren, der kontrollerer de hvide brikker, placerer sine brikker på række 1 og 2, og spilleren, der spiller de sorte brikker, placerer sine brikker på række 7 og 8. Bønderne placeres på række 2 og 7. De andre brikker placeres på række 1 og 8 som følger, startende fra “A”-filen: Et tårn, en ridder, en biskop, en dronning, en konge, en biskop, en ridder og et tårn. Spilleren, der har hvid, går først, og spillerne skifter derefter.

Formålet med spillet

Spillet kan slutte under følgende omstændigheder:

 • Hvis din modstanders konge er truet af tilfangetagelse, men din modstander ikke har noget lovligt træk til at forhindre den tilfangetagelse, har du vundet. Dette kaldes “Skakmat”
 • når en af ​​spillerne indrømmer spillet.
 • når en spiller tager for lang tid om at lave sit træk. På denne side giver vi hver spiller 60 sekunder til at lave hvert træk, og i alt 15 minutter for alle deres træk, før spillet er tabt.
 • Hvis en spillers konge ikke er truet af tilfangetagelse, men denne spiller alligevel ikke har nogen lovlige træk, er spillet uafgjort.
 • Spillet er også uafgjort, hvis en af ​​følgende situationer opstår:
  • Ingen af ​​spillerne har nok brikker til at kunne matte
  • Den samme bestyrelsesposition gentages tre gange
  • Der er gået 50 på hinanden følgende omgange, hvor ingen spiller har flyttet en bonde eller erobret en brik
  • Spillerne er enige om uafgjort
Relaterede indlæg  Spil 7-Kabale Classic

 

Gør et træk

De seks brikker bevæger sig som følger:

 • Biskoppen kan flytte et hvilket som helst antal felter langs diagonalen.
 • Rook kan flytte et hvilket som helst antal firkanter langs samme rang eller fil.
 • Dronningen kan flytte et hvilket som helst antal felter langs samme rang, fil eller diagonal.
 • Ridderen flytter til det nærmeste felt, der hverken er i samme rang, fil eller diagonal. Grundlæggende bevæger ridderen sig i en “L”-form, to firkanter langs en rang eller fil og derefter en enkelt firkant vinkelret. Ridderen er den eneste brik, der kan “springe over” andre brikker.
 • Bonden flytter et felt langs filen, altid mod modstanderens side af brættet. Første gang en bonde flytter, er det tilladt at flytte to mellemrum langs filen i stedet for én, der er givet den har pladsen. En bonde kan kun fange en brik umiddelbart langs diagonalerne i rejseretningen, ikke langs den fil, den i øjeblikket rejser.
 • Kongen kan kun flytte et enkelt felt i en hvilken som helst retning, med undtagelse af castling (se nedenfor). Kongen kan aldrig placere sig selv i en check.

 

At sætte en konge i skak

Når en spiller foretager et træk, hvor en af ​​hans brikker truer med at fange modstanderens konge, siges kongen at være i skak. En spiller i check skal foretage et træk, der resulterer i, at checken bliver lettet; være det ved at flytte kongen af ​​vejen, fange den truende brik eller placere en brik mellem kongen og truende brik. En spiller, der ikke har noget lovligt træk ud af checken, har tabt spillet (henvist til en skakmat). En spiller kan placeres i check med flere brikker på én gang og skal ud af alle checks på én gang. En spiller kan ikke forblive i skak. En spiller må aldrig foretage et træk, der resulterer i, at hans egen konge er i skak.

Relaterede indlæg  Spil Mahjong Classic

Særlige træk

 

 • En passant refererer til et særligt træk åbent for bønderne. Når en bonde flyttes to felter fra sin startposition og placeres ved siden af ​​en fjendtlig bonde, kan fjendens bonde erobre bonden, da den kun var blevet flyttet et enkelt felt. Antag for eksempel, at en hvid bonde er placeret ved B5. den sorte C7-bonde flyttes til C5. Den hvide spiller kan flytte B5-bonden til C6 og erobre C7-bonden. Spilleren kan kun bruge en passant i træk direkte efter, at modstanderen flytter den pågældende bonde. Den højre udløber, så snart hans modstander foretager det næste træk
 • Castling refererer til et særligt træk, der er åbent for King and Rooks. Hvis hverken Kongen eller Roken er blevet flyttet under spillet, er rangen, der adskiller dem, fri for brikker, og under kasteprocessen er ingen plads, som kongen vil flytte over eller ende på, under angreb af en modstanderbrik, spilleren kan flytte sin konge to felter mod tårnet, og tårnet på den modsatte side af kongen. Antag for eksempel, at den hvide konge på E1 og det hvide tårn på A1 har direkte sigte og ikke har flyttet sig. Den hvide spiller kan i et enkelt træk flytte kongen to felter til venstre (til C1) og tårnet tre pladser til højre (til D1). Spilleren kunne også kaste kongeside, flytte kongen til G1 og H1-tårnet til F1.
 • Forfremmelse er et særligt træk, der gives til bønderne. Hvis det lykkes en bonde at nå den fjerneste ende af brættet (hvide bønder til 8-rækken, sorte bønder til 1-rækken), forfremmes de automatisk. Spilleren skal angive en brik (Rook, Knight, Bishop, Queen). Den forfremmede bonde omdannes derefter til den erklærede brik. En spiller kan således maksimalt have 9 dronninger på brættet, den han startede med og en for hver af de 8 bønder, som han potentielt kan fremme. Af spillets natur kan bønder ikke rykke op til en konge, ej heller forblive bønder.