Har ChatGPT nogen sikkerhedsproblemer?

Har ChatGPT nogen sikkerhedsproblemer?

27. april 2023 Slået fra Af admin

Mange af os bruger ChatGPT useriøst, men det kommer med alvorlige sikkerheds- og privatlivsproblemer, som du har brug for at vide om.

I januar 2023, kun to måneder efter lanceringen, blev ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) den hurtigst voksende applikation nogensinde, med mere end 100 millioner brugere.

OpenAIs avancerede chatbot kan have genoplivet offentlighedens interesse for kunstig intelligens, men få har seriøst overvejet de potentielle sikkerhedsrisici forbundet med dette produkt.

ChatGPT: Sikkerhedstrusler og -problemer

Teknologien, der understøtter ChatGPT og andre chatbots, kan ligne hinanden, men ChatGPT er i en kategori for sig selv. Dette er gode nyheder, hvis du har tænkt dig at bruge det som en slags personlig assistent, men bekymrende, hvis du tænker på, at trusselsaktører også bruger det.

Cyberkriminelle kan bruge ChatGPT til at skrive malware , bygge svindelwebsteder, generere phishing-e-mails, oprette falske nyheder og så videre. På grund af dette kan ChatGPT være en større cybersikkerhedsrisiko end en fordel, som Bleeping Computer udtrykte det i en analyse.

Samtidig er der alvorlige bekymringer for, at ChatGPT selv har visse uadresserede sårbarheder. I marts 2023 dukkede der for eksempel rapporter op om, at nogle brugere kunne se titler på andres samtaler. Som The Verge rapporterede dengang, forklarede OpenAI CEO Sam Altman, at “en fejl i et open source-bibliotek” havde forårsaget problemet.

Dette understreger blot, hvor vigtigt det er at begrænse, hvad du deler med ChatGPT , som som standard indsamler en svimlende mængde data. Tech-behemoth Samsung lærte dette på den hårde måde, da en gruppe medarbejdere, der havde brugt chatbotten som assistent, ved et uheld lækkede fortrolige oplysninger til den.

Relaterede indlæg  OpenAI opfordrer undervisere til at bruge ChatGPT på skolerne.

Er ChatGPT en trussel mod dit privatliv?

Sikkerhed og privatliv er ikke det samme , men de er tæt beslægtede og krydser ofte hinanden. Hvis ChatGPT er en sikkerhedstrussel, så er det også en trussel mod privatlivets fred, og omvendt. Men hvad betyder det mere praktisk? Hvordan er ChatGPTs sikkerheds- og privatlivspolitikker?

Milliarder af ord blev skrabet fra internettet for at skabe ChatGPTs enorme database. Denne database er i en konstant ekspansionstilstand, da ChatGPT gemmer hvad brugere deler. Den USA-baserede non-profit Common Sense gav ChatGPT en privatlivsevalueringsscore på 61 procent og bemærkede, at chatbotten indsamler personligt identificerbare oplysninger (PII) og andre følsomme data. De fleste af disse data gemmes eller deles med visse tredjeparter.

Under alle omstændigheder bør du være forsigtig, når du bruger ChatGPT, især hvis du bruger den til arbejde eller til at behandle følsomme oplysninger. Som en generel tommelfingerregel bør du ikke dele med botten, hvad du ikke vil have offentligheden til at vide.

Håndtering af sikkerhedsrisici forbundet med ChatGPT

Kunstig intelligens vil blive reguleret på et tidspunkt, men det er svært at forestille sig en verden, hvor den ikke udgør en sikkerhedstrussel. Som al teknologi kan den – og vil – blive misbrugt.

I fremtiden vil chatbots blive en integreret del af søgemaskiner, stemmeassistenter og sociale netværk, ifølge Malwarebytes . Og de vil have en rolle at spille i forskellige brancher, lige fra sundhedspleje og uddannelse, til finansiering og underholdning.

Dette vil radikalt ændre sikkerheden, som vi kender den. Men som Malwarebytes også bemærkede, kan ChatGPT og lignende værktøjer også bruges af cybersikkerhedsprofessionelle; for eksempel at lede efter fejl i software eller “mistænkelige mønstre” i netværksaktivitet.

Relaterede indlæg  Er ChatGPT gratis i Danmark? Kort sagt – ja

Bevidstgørelse er nøglen

Hvad vil ChatGPT være i stand til om fem eller 10 år fra nu? Vi kan kun spekulere, men hvad vi ved med sikkerhed er, at kunstig intelligens ikke kommer nogen vegne.

Efterhånden som endnu mere avancerede chatbots dukker op, bliver hele industrier nødt til at tilpasse sig og lære at bruge dem ansvarligt. Dette inkluderer cybersikkerhedsindustrien, som allerede er ved at blive formet af AI. At øge bevidstheden om sikkerhedsrisici forbundet med kunstig intelligens er nøglen, og det vil hjælpe med at sikre, at disse teknologier udvikles og bruges på en etisk måde.