Sådan forvandler du et Live Photo til en video på din iPhone

Sådan forvandler du et Live Photo til en video på din iPhone

9. juli 2023 Slået fra Af admin

Live Photos er en sjov funktion, som Apple bragte til iPhone 6s for mange år siden, der forvandler statiske billeder til tre-sekunders klip ved at fange, hvad der sker i 1,5-sekunders intervallet før og efter du trykker på udløserknappen. 

Denne funktion har været en fast bestanddel af alle iPhone-modeller siden da, og selvom du er ny til iPhone, har du sandsynligvis allerede brugt den, da den er slået til som standard – du skal tage specifikke trin for at deaktivere den, hvis du ønsker at gå tilbage til at tage normale snapshots.

Sådan gemmer du et Live Photo som video

Trinnene til at oprette en video fra et Live Photo varierer lidt afhængigt af hvilken version af iOS du bruger. Den seneste version, iOS 16 , fungerer på enhver iPhone, der er udgivet inden for de sidste seks år, uanset om det er den nyeste iPhone 14 eller iPhone 14 Pro eller en iPhone 8 fra 2017. Men hvis du stadig har en iPhone 6s eller iPhone 7, kan begge dele hvoraf understøtter Live Photos, vil du sidde fast på iOS 15.

Heldigvis er processen næsten identisk for begge versioner, med kun én mulighed placeret et lidt anderledes sted på de ældre modeller.

Trin 1: Åbn Fotos- appen på din iPhone.

Trin 2: Vælg albumikonet fra bunden.

Trin 3: Rul ned og vælg Live Photos fra listen under “Medietyper.” Dette vil vise dig en gallerivisning af kun de Live Photos, der er gemt i dit fotobibliotek. Du kan navigere her, som du ville gøre i hovedbiblioteksvisningen, herunder at bruge klemmebevægelser til at zoome ind og ud på gitteret.

Trin 4: Vælg et Live Photo fra galleriet for at åbne det.

Trin 5: Med dit valgte Live Photo åbent, tryk på knappen Mere med tre prikker øverst til højre på skærmen. Der vises en rullemenu med flere muligheder.

Hvis du bruger iOS 15, skal du i stedet vælge knappen Del for at få standard iOS-delingsarket frem.

Trin 6: Vælg indstillingen Gem som video fra pop op-menuen (iOS 16) eller delearket (iOS 15). Din iPhone vil oprette en kopi af Live Photo som et standard videoklip.

Trin 7: Hvis indstillingen “Gem som video” ikke vises på menuen eller delearket, når du har valgt et Live Photo, er det højst sandsynligt, fordi du enten har slået Live Photo-funktionen fra eller aktiveret en effekttilstand som f.eks. en sløjfe eller bounce (som vi vil diskutere i sidste afsnit). Live Photos med effekter kan ikke konverteres til videoer, så du skal indstille billedet tilbage til et normalt Live Photo.

Du kan gøre dette ved at vælge knappen Live i øverste venstre hjørne af billedet (som også kan sige Loop , Bounce eller Long Exposure ) og sætte den tilbage til Live fra rullemenuen, der vises.

Trin 8: Videoklippet gemmes med de samme metadata som det originale live-billede, inklusive den samme dato, klokkeslæt og placeringsoplysninger. Det betyder, at det vil blive sorteret sammen med det originale Live Photo, som ikke nødvendigvis vil være nederst på dit biblioteks tidslinje, medmindre du konverterer et, du lige har taget.

Trin 9: Den hurtigste måde at finde din gemte video på er at gå tilbage til albumvisningen og se i albummet Seneste , som sorterer dine billeder efter den dato, de faktisk blev føjet til dit bibliotek i stedet for deres interne tidsstempler.

Sådan kombinerer du flere Live Photos til et enkelt videoklip

Med iOS 16 kan du også kombinere flere Live Photos til et enkelt videoklip, hvilket effektivt skaber en montage af dine Live Photos. Sådan gør du:

Relaterede indlæg  Sådan vælger du flere filer på en Mac

Trin 1: Åbn Fotos- appen på din iPhone.

Trin 2: Vælg albumikonet fra bunden.

Trin 3: Rul ned og vælg Live Photos fra listen under “Medietyper” for kun at se de Live Photos, der er gemt i dit fotobibliotek.

Trin 4: Vælg Vælg fra øverste højre hjørne.

Trin 5: Vælg de Live Photos, som du gerne vil kombinere til en video.

Trin 6: Mens dit valgte Live Photo er åbent, skal du trykke på knappen Mere med tre prikker nederst til højre på skærmen for at få vist indstillingsmenuen.

Trin 7: Vælg Gem som video .

Afhængigt af hvor mange billeder du har valgt, kan denne proces tage alt fra et par sekunder til et par minutter. En “Gemmer…”-dialogboks vises, mens dine Live Photos bliver behandlet til en video. Når videoen er blevet oprettet, vender du tilbage til Live Photos-visningen; Du skal muligvis besøge albummet Seneste , som beskrevet i sidste afsnit, for at finde din video, da den vil have tidsstemplet for det ældste Live Photo, du valgte til din montage.

Bemærk, at der ikke ser ud til at være en praktisk øvre grænse for, hvor mange Live Photos du kan samle i en enkelt video. Men som med at konvertere et individuelt Live Photo til en video, vil du ikke være i stand til at inkludere Live Photos, hvor du har deaktiveret Live Photo-funktionen eller tilføjet en Loop-, Bounce- eller Long Exposure-effekt til. Indstillingen “Gem som video” vises ikke i menuen, hvis nogen af ​​disse er en del af dit valg.

Sådan bruger du Loop, Bounce eller Long Exposure med Live Photos

Du kan også tilføje specialeffekter til dine Live Photos for at gøre dem lidt sjovere. Apple tilbyder i øjeblikket tre: Loop, Bounce og Long Exposure.

Loop vil forvandle dit Live Photo til en kort loop, der afspilles kontinuerligt uden pause, mens Bounce får Live Photo til at afspille frem og tilbage kontinuerligt. Som navnet antyder, viser Long Exposure dit Live Photo som et statisk billede, der kombinerer de tre sekunders video for at få det til at ligne et billede taget med en meget langsom lukkerhastighed.

Mens Live Photos med disse indstillinger aktiveret ikke kan konverteres til videoer ved hjælp af værktøjerne indbygget i Photos-appen, vil du stadig være i stand til at se dem på din iPhone og andre Apple-enheder og dele dem med venner og sociale medietjenester, der kan håndtere Live Photos.

Trin 1: Åbn Fotos- appen, og vælg et Live Photo.

Trin 2: Med det valgte billede åbent, vælg knappen Live i øverste venstre hjørne og vælg Loop , Bounce eller Long Exposure fra rullemenuen. Du kan også vælge Fra , hvis du ønsker, at Live Photo skal vises som et normalt statisk billede.

Sådan konverteres Live Photos til animerede GIF’er

I nogle tilfælde foretrækker du måske at dele dit Live Photo som en GIF i stedet for en video. Dette kan være at foretrække på nogle sociale medietjenester, især dem, der automatisk afspiller GIF’er eller ikke understøtter upload af videoklip.

Der er ingen indbygget metode i iOS 16 til at konvertere et Live Photo til en animeret GIF, men som sædvanlig har App Store et væld af muligheder for at udfylde det tomrum. Ikke overraskende er en af ​​de mest populære Giphy , som kan konvertere ethvert Live Photo til en animeret GIF – selv dem med Loop eller Bounce effekter tilføjet – mens du lader dig trimme det, tilpasse det med dine egne effekter og dele det direkte til sociale medier . Giphy lader dig også gemme Live Photos som videoklip med de samme redigeringsfunktioner og evnen til at håndtere Live Photos med Bounce og Loop-effekter.

Relaterede indlæg  Sådan spiller du Gomoku på iMessage i iOS 16

Den eneste ulempe ved Giphy er, at du skal oprette en konto for at bruge den, selvom den understøtter Log ind med Apple . Men hvis du foretrækker at undgå det trin, er der adskillige andre apps i App Store, der vil få arbejdet gjort, selvom de ikke er så fuld-funktionelle, som hvad Giphy tilbyder.

Trin 1: Download Giphy fra App Store, åbn den, og log ind eller tilmeld dig en konto.

Trin 2: Vælg Opret i øverste højre hjørne.

Trin 3: Giv adgang til dit kamera, når du bliver bedt om det, og vælg derefter fotominiaturen i nederste venstre hjørne for at åbne dit fotobibliotek, og giv igen adgang, når du bliver bedt om det.

Trin 4: Vælg Live Photos fra bunden for kun at se dine Live Photos.

Trin 5: Vælg et Live Photo, du gerne vil konvertere til en GIF for at åbne det.

Trin 6: Et sæt redigeringsværktøjer vises, så du kan tilpasse dit Live Photo, før du gemmer det som en GIF, inklusive beskæring og trimning, plus tilføjelse af klistermærker og teksteffekter. Brug disse til at foretage de redigeringer, du ønsker, og når du er færdig, skal du vælge højre pil i nederste højre hjørne for at fortsætte til næste trin.

Trin 7: En forhåndsvisning af din færdige GIF vises på den næste skærm. Vælg Del GIF for at fortsætte til den næste skærm, eller den mindre Tryk for at kopiere GIF , hvis du foretrækker bare at tage en kopi på dit udklipsholder for at indsætte i en anden app.

Trin 8: På skærmen “Del video” skal du vælge Gem GIF for at gemme en kopi af GIF’en i dit fotobibliotek, eller Gem video for at gemme det som et traditionelt videoklip. Du kan også bruge de andre muligheder her til at dele GIF’en direkte til Beskeder, Facebook Messenger, Snapchat eller Instagram.

Der er ingen væsentlige ulemper ved at lade Live Photos være aktiveret.

Du kan dele dem som et normalt, statisk billede ligesom andre billeder, og selvom de vil fylde lidt mere på din iPhone, er det ikke så vigtigt, som det engang var, takket være Apples skift til det mere effektive HEIC-format i 2017 Mens Live Photos engang kunne vokse sig næsten dobbelt så stor som den samme statiske JPEG, vil du i dag mere typisk kun se en forskel på 25 % i gennemsnit.