Hvad er Sensitive Content Warning i iOS 17, og hvordan virker det?

Hvad er Sensitive Content Warning i iOS 17, og hvordan virker det?

15. juni 2023 Slået fra Af admin

Der er ingen mangel på onde sind på Internettet, der er opsat på at udspy gift, forurene sind og hjernevaske dine tanker. Hvis du undlader at beskytte dig selv mod den uhyggelige udbredelse af følsomt indhold, vil det ikke tage lang tid, før du kan blive ofre for fælden af ​​syndere. Selvom disse ord kan lyde ret hårde, er det til tider bedre at se virkeligheden i øjnene end at lade sig narre af den kortvarige duft af falskhed! Med denne meget følsomhed i tankerne har Apple introduceret “Sensitive Content Warning” sikkerhedsfunktion, der tilføjer et ekstra lag af beskyttelse mod din eksponering for uopfordret obskønt indhold. Læs videre for at forstå, hvad der er advarsel om følsomt indhold i iOS 17, og hvordan det virker.

Aktiver og brug Advarsel om følsomt indhold i iOS 17 på iPhone

Inden vi går videre, lad os grundigt diskutere denne helt nye sikkerhedsfunktion og få et godt kendskab til alle aspekterne!

Hvad er advarselen om følsomt indhold i iOS 17, og hvordan virker det?

Da navnet i sig selv gør det krystalklart, er “Sensitive Content Warning” rettet mod at beskytte dig mod nøgenbilleder og videoer. I det øjeblik din iPhone registrerer et uanstændigt billede, slører enheden det automatisk og advarer dig. Desuden tilbyder din iPhone også den nødvendige vejledning, så du kan tage den rigtige beslutning.

For de uindviede er “Sensitive Content Warning” udvidelsen af ​​funktionen Communication Safety, som debuterede sidste år. Det hjælper med at beskytte børn mod eksplicit indhold, når de sender og modtager indhold via Messages-appen, FaceTime Message, AirDrop, Contact Posters og Photo Picker. Ud over stillbillederne har den også dækket videoindhold.

Når vi taler om advarslen om følsomt indhold, er den designet til at beskytte voksne mod eksplicit indhold. Gennem kyndig vejledning forsøger den at hjælpe dem med at træffe et sikkert valg.

Hvilken type indhold kan få en advarsel om følsomt indhold?

Ethvert billede eller video, der promoverer, viser eller afbilder nøgenhed, vil blive markeret som “følsomt indhold”, inklusive –

 • Skærmbilleder med voksenindhold
 • Pornografiske fotos og videoer
 • Memes med voksenindhold

Hvilke apps understøtter advarsel om følsomt indhold?

Indtil videre er Advarsel om følsomt indhold begrænset til Apple-apps og -tjenester. Apple har dog også åbnet det for tredjepartsapps. Så vi forventer, at fildeling og sociale netværksapps gør brug af denne funktion.

 • AirDrop
 • Apple beskeder
 • FaceTime-beskeder
 • Kontaktplakater i Telefon-appen
 • Tredjeparts apps

Hvordan virker advarsel om følsomt indhold?

Så snart din iPhone finder et ondsindet foto/video, bruger den billed-/videobehandlingsteknologi på enheden til at verificere indholdet. Efter grundig verificering, hvis indholdet er markeret som følsomt, slører din enhed det med det samme. Og når du forsøger at åbne indholdet, vises en advarsel på skærmen.

“Advarslen om følsomt indhold” giver dig tre muligheder, så du kan vælge den rigtige mulighed.

 • Ikke nu : Vælg det, hvis du ikke vil åbne indholdet.
 • Måder at få hjælp på : Når du trykker på denne mulighed, vil du blive dirigeret til ressourcesiden, hvor du kan få meget tiltrængt hjælp og efterfølgende tage en sikrere beslutning.
 • Jeg er sikker : Vælg det, hvis du ønsker at se indholdet ved at undgå advarslen.
Relaterede indlæg  Hvad er Name Drop - iOS 17 Name Drop / Dit digitale visitkort

Hvad med privatlivets fred for billederne/videoerne, og har Apple adgang til dem? 

Nu kommer det største spørgsmål! Hvad er privatlivets fred for billederne, og om Apple har adgang til dem eller ej? Nå, Apple gør brug af billed-/videobehandlingsteknologi på enheden til at opdage obskønt indhold. Virksomheden siger tydeligt, at den ikke har adgang til dine medier eller gemmer dem nogen steder. Derfor skal du ikke bekymre dig om, at dit privatliv bliver afsløret.

Sådan aktiverer du advarsel om følsomt indhold i iOS 17

 • Først skal du åbne ikonet Indstillinger på din iPhone.
 • Rul nu ned og vælg Privatliv og sikkerhed .
 • Tryk derefter på Advarsel om følsomt indhold .
 • Dernæst skal du slå kontakten til for Advarsel om følsomt indhold .

Administrer apps, der understøtter advarsel om følsomt indhold på iPhone

Afhængigt af dine behov kan du administrere apps, der understøtter advarsler om følsomt indhold.

 • Gå over til appen Indstillinger på din -> Privatliv og sikkerhed -> Advarsel om følsomt indhold.
 • Under sektionen App & Service Access bør du se en liste over alle apps, der understøtter denne sikkerhedsfunktion.
 • Nu kan du slå kontakten til/fra ved siden af ​​en bestemt app.

Hjælp Apple med at forbedre advarsel om følsomt indhold på din iPhone

Som bruger kan du spille en stor rolle i at forbedre funktionen “Sensitive Content Warning” ved at dele dine analyser og brugsdata. Hvis beskyttelsen af ​​dine personlige oplysninger skræmmer dig, skal du være opmærksom på, at Apple samler analyser og data i en form, der ikke kan identificeres. Desuden deles ingen af ​​dine medier og beskeder med Apple.

 • Naviger til appen Indstillinger -> Privatliv og sikkerhed -> Advarsel om følsomt indhold -> slå kontakten til for at forbedre advarsel om følsomt indhold.

 

Sådan håndterer du det indhold, der er blevet markeret som følsomt

Hvis et billede eller en video har vist sig at være følsomme, vil du få to hovedmuligheder til at handle hurtigt.

 • Vis : Ved at trykke på knappen Vis kan du se indholdet.
 • Advarselsikon : Hvis du trykker på advarselsikonet , vises to muligheder.
  • Måder at få hjælp på : Hvis du vælger denne mulighed, kommer du til Apple Support-siden, hvor du får en række ressourcer, der hjælper dig med at tage det rigtige opkald.
  • Bloker kontakt : Det vil lade dig blokere kontakten.

Forslag til at gøre “Advarsel om følsomt indhold” mere effektiv

Som en person, der er en stor fortaler for privatliv og sikkerhedsfunktioner, vil jeg gerne tilbyde mine to cents for at gøre “Sensitive Content Warning” en smule mere effektiv.

Relaterede indlæg  Sådan bruges Split Screen på Mac eller MacBook

1. Gør godkendelse via Face ID/Touch ID obligatorisk for visning af følsomt indhold

Hvis indholdet har vist sig at være ondsindet, hvorfor så ikke lægge det under skjoldet med Face ID/Touch ID? Grunden til, at jeg ønsker, at det obskøne indhold skal beskyttes med Face ID, er for at forhindre et familiemedlem i at støde ind i det. Ja, det nytter ikke noget at gøre indholdet rødt, hvis det let kan ses af alle.

2. Hvorfor ikke automatisk dumpe alt følsomt indhold i en separat mappe og smide det op efter den indstillede tid?

Det ville være bedre, hvis iOS automatisk dumper alt indhold, der er blevet anset for at være eksplicit, i en separat mappe og giver en bruger fleksibilitet til at rydde op i skraldespanden efter en fastsat tid. På denne måde bliver en bruger muligvis ikke fristet til at se det ondsindede indhold.

På den anden side, hvis du er den værge, der har overdraget enheden til et barn, vil du gerne have den ønskede kontrol over mappen “Sensitive Content”, så dit barn kan holde sig væk fra det eksplicitte indhold.

3. Tilbyd en hurtig og permanent måde at slippe af med det følsomme indhold

Selvom denne måske lyder for grundlæggende, er det noget, de fleste gerne vil have. Når du sletter et billede/en video på din iPhone, bliver det først gemt i mappen “Slettet for nylig” og forbliver der i op til 30 dage. Selvom mappen “Slettet for nylig” er ret praktisk til at gendanne ved et uheld slettede fotos, kan det til tider forårsage hovedpine, hvis du glemmer at rydde op i denne mappe.