Apple Pay Later: Alt hvad du behøver at vide

Apple Pay Later: Alt hvad du behøver at vide

27. oktober 2022 Slået fra Af admin

Mens brugen af ​​Apple Pay til at foretage et køb er blevet standard for mange af os, har du altid skulle betale den fulde pris for en transaktion på forhånd, når du bruger tjenesten.

Apple søger at ændre det med Apple Pay Later, en ny finansieringstjeneste fra virksomheden, der giver dig mulighed for at dele Apple Pay køb op over tid.

Hvad er Apple Pay Later?

Apple Pay Later er en “Buy Now, Pay Later” finansieringstjeneste, der vil blive tilbudt direkte fra Apple til kunder, der bruger virksomhedens Apple Pay digitale betalingstjeneste. Mens Apple Pay er teknologien, der giver dig mulighed for at foretage et køb online sikkert, er Apple Pay Later en ny tjeneste, der giver dig mulighed for at finansiere et Apple Pay køb over en kort periode.

Apple Pay Later, som forklaret af virksomheden, lader Apple Pay-brugere opdele omkostningerne ved et Apple Pay-køb i fire lige store betalinger, der skal foretages i løbet af seks uger. Den nye mulighed ligner andre “Køb nu, betal senere”-tjenester, der tilbydes af virksomheder som PayPal, Affirm og Klarna.

Selskabet har bekræftet, at det bruger Mastercard-netværket til at tilbyde tjenesten, det samme netværk, som der bruger til sit Apple Card kreditkort.

Hvordan bruger jeg Apple Pay Later?

For at bruge Apple Pay Later skal du ansøge om og modtage godkendelse til tjenesten.

Apple Pay Later er teknisk set en lånetjeneste, så Apple bliver nødt til at foretage et kredittjek og træffe en beslutning om, hvorvidt det vil tilbyde dig lånet, der skal bruges til at finansiere et køb. Apple bruger sit eget datterselskab , Apple Financing LLC, til at håndtere kredittjek, beslutningstagning og udlån til Apple Pay Later.

Når tjenesten lanceres, vil du være i stand til at ansøge om Apple Pay Later, mens du foretager et Apple Pay-køb eller i Wallet -appen. Hvis du bliver godkendt, vil du se muligheden for at bruge Apple Pay Later, når du foretager et Apple Pay-køb.

Ifølge en rapport fra The Wall Street Journal vil du kun kunne låne op til 1.000 $ til et Apple Pay Later-køb, så husk det, når du kigger på en genstand af interesse.

Relaterede indlæg  Sådan låser du noter i iOS 16 på iPhone og iPad

Hvordan administrerer jeg mine Apple Pay Later-betalinger?

Når du har foretaget et køb med Apple Pay Later, vil du være i stand til at administrere dine betalinger i Wallet-appen.

Som Apple viste i et skærmbillede af Apple Pay Later-sektionen i Wallet-appen, vil du kunne se en række nyttige oplysninger, herunder det samlede beløb for forfaldne betalinger, hvor meget der skal betales inden for de næste 30 dage og en oversigt af alle dine kommende betalinger.

Opkræver Apple Pay Later nogen gebyrer?

Apple siger, at Apple Pay Later vil opkræve “nul renter og ingen gebyrer af nogen art.” Det er dog på nuværende tidspunkt uklart, hvad der vil ske, hvis du misser en af ​​dine betalinger.

Det ser ud til, at mens brugere af tjenesten manuelt vil kunne foretage en tidlig betaling, vil Apple Pay Later-betalinger automatisk blive trukket fra din bankkonto på den dato, hvor hver betaling forfalder. Selvom det er uklart, hvilken form for straf der kan ske, hvis din bankkonto ikke tillader overtræk, har Apple sagt, at “en brugers kortudstedende bank kan opkræve et gebyr, hvis brugerens betalingskortkonto ikke indeholder tilstrækkelige midler.”

Hvor vil Apple Pay Later være tilgængelig?

Apple har bekræftet, at Apple Pay Later først vil være tilgængelig i USA, når tjenesten lanceres til efteråret. Selvom virksomheden helt sikkert planlægger at bringe tjenesten til flere lande, er det i øjeblikket uklart, hvilke lande der er næste på listen, eller hvornår tjenesten kan komme deres vej.

Det med småt på Apple Pay Later-købsskærmen nævner også, at lån muligvis ikke er tilgængelige i alle stater. Det er i øjeblikket uklart, hvilke stater tjenesten vil være tilgængelig, når den lanceres. Tjenesten er altså ikke kommet til Danmark endnu, eller til Europa.

Hvornår lanceres Apple Pay Later?

Apple Pay Later så ud til oprindeligt at være en funktion, der var planlagt til at lanceres som en del af iOS 16 , da den blev frigivet til offentligheden i september, men iOS 16-udgivelsen er kommet og gået, uden at den nye tjeneste dukker op. Selvom Apple ikke eksplicit har angivet det, forventes tjenesten også at være tilgængelig med iPadOS 16 og macOS Ventura, da virksomheden har sagt, at tjenesten vil fungere både online og i appen.

Relaterede indlæg  4 iPhone modeller kan ikke vise batteriprocenten i iOS 16

I slutningen af ​​september såede Bloombergs Mark Gurman overhovedet tvivl om tjenesten, der blev lanceret i 2022 . I sit ugentlige nyhedsbrev sagde journalisten, at Apple står over for “temmelig betydelige tekniske udfordringer med at udrulle tjenesten.” Problemerne kan være så store, at Apple Pay Later kan blive forsinket til foråret 2023:

“Dette får mig til at tro, at virksomheden ikke er helt sikker på, hvornår Apple Pay Later vil være klar til lancering,” sagde Gurman og tilføjede, at “det er muligt, at funktionen ikke kommer før iOS 16.4 i foråret.”

Mere på vej

Denne nye funktion lyder som om den vil være en meget velkommen og praktisk funktion, der gør de bedste iPads , Macs og iPhones endnu bedre. Det er en direkte konkurrent til andre “Køb nu, betal senere”-tjenester såsom Klarna og Affirm.

4 iPhone modeller kan ikke vise batteriprocenten i iOS 16