Almindelige Apple TV-problemer og hvordan man løser dem

Almindelige Apple TV-problemer og hvordan man løser dem

25. juni 2023 Slået fra Af admin

Vi behøver ikke at fortælle dig , hvad et Apple TV er eller rose det her – du ved, at det er en af ​​de bedste set-top streaming-enheder, der findes og er en gateway til alt fra film og tv-shows til live sport, video spil og andre apps.

Men uanset om du har et ældre Apple TV HD eller den seneste 2022-model af Apple TV 4K , ligesom ethvert højteknologisk stykke elektronik, vil tingene helt sikkert gå galt. Måske forbinder dit Apple TV ikke, eller lyden og videoen er slukket, eller måske har Siri-fjernbetjeningen mistet sin Bluetooth-forbindelse – uanset hvad det er, vil vi prøve at hjælpe dig med at ordne det, så du kan komme tilbage til binge- ser den seneste sæson af Black Mirror .

Sådan nulstiller du et Apple TV

Før vi dykker ned i specifikke problemer, Apple TV kan have, lad os tale om opdatering og nulstilling af dit Apple TV. Så længe det overhovedet tænder, bør opdatering og nulstilling være din foretrukne mulighed for at løse ethvert problem. Vi råder dig til at starte med en grundlæggende opdatering, og hvis intet andet virker, så overvej at gå videre til en nulstilling.

Trin 1: For en opdatering alene skal du besøge Indstillinger , gå til System og vælge Softwareopdateringer . I dette afsnit finder du muligheden for at opdatere software . Du kan også vælge at opdatere automatisk, hvis du gerne vil have, at Apple TV selv tager sig af denne proces. Genstart nu din model og prøv igen.

Trin 2: For en grundlæggende genstart kan du trykke ned på Menu + Home- knapperne på din Siri-fjernbetjening og holde dem nede. Dette vil få indikatorlyset til at blinke, og dit Apple TV vil derefter genstarte.

Trin 3: Hvis dette ikke løser dit problem, kan du prøve at nulstille dit Apple TV, men dette vil tage det tilbage til fabriksindstillingerne og slette alle data, du tilføjede, inklusive dine kontooplysninger og eventuelle konfigurationsændringer, du har foretaget, så du bør gør kun dette, hvis der er et alvorligt problem, der ikke reagerer på andre metoder. Når du er klar, skal du gå til System > Nulstil > Nulstil og opdater .

 

Ret Apple TV-forbindelsesproblemer

Tænder dit Apple TV slet ikke? Får du ikke andet end en tom skærm? Her er et par ting, du kan prøve.

Trin 1: Tag dit HDMI-kabel ud af både TV’et og Apple TV, og sæt det i igen. Hvis dette ikke virker, kan du prøve at bruge et nyt HDMI-kabel , hvis det er muligt.

Trin 2: Tjek dine TV-menuindstillinger, og sørg for, at dit input er det samme som din Apple TV-forbindelse (dvs. HDMI 1, HDMI 2 osv.).

Trin 3: Afbryd strømmen til både dit Apple TV og dit TV, vent 15 sekunder, sæt dem derefter i igen og start dem op.

Trin 4: Hvis du bruger en modtager eller en anden enhed, kan du prøve at tilslutte dit Apple TV direkte til dit tv. Hvis dette virker, er problemet din anden enhed – prøv at skifte de HDMI-porte, du bruger, for at se, om dette hjælper.

Relaterede indlæg  Er Apple ved at lave sin egen version af ChatGPT? Det virker sådan

Løs Apple TV Wi-Fi-problemer

Hvis dit Apple TV ikke kan oprette forbindelse til dit Wi-Fi, kommer du ikke til at få meget ud af det. Der er flere trin, du kan tage for at hjælpe med at løse almindelige Wi-Fi-problemer.

Trin 1: Først skal du sørge for, at dit Wi-Fi fungerer. Gå til Indstillinger > Netværk for at tjekke din nuværende netværksprofil. Hvis du ikke kan se nogen netværksoplysninger, kan Apple TV slet ikke finde dit Wi-Fi. Det er et tegn på, at du skal nulstille din router og prøve igen.

Trin 2: Hvis dit Wi-Fi er til stede, men stadig ikke opretter forbindelse, kan du prøve at slukke dit Apple TV, trække det ud og vente 15 sekunder. Tilslut den igen, og genstart for at se, om du kan oprette forbindelse til dit netværk.

Trin 3: Hvis Wi-Fi bliver ved med at falde efter at have arbejdet i et stykke tid, har du muligvis problemer med interferens. Hvis det er muligt, så prøv at flytte dit Apple TV tættere på din router, og fjern barrierer som hylder eller etuier, der kan være i vejen. Du vil måske overveje en Wi-Fi-forlænger, hvis der er betydelig afstand.

Løs Apple TV-videoproblemer

Den gode nyhed er, at de fleste videoproblemer kan løses ved at sikre, at din Apple TV-strøm og Wi-Fi fungerer korrekt. Men disse trin kan hjælpe med andre videoproblemer, som nogle brugere kan støde på. Apple TV vil automatisk indstille videoformatet til det bedste, dit TV er muligt, men hvis du vil tjekke og justere, gør du sådan her.

Trin 1: Hvis opløsningen ikke passer til dit tv, kan du gå til Indstillinger > Video og lyd > Format . Den bedste mulighed for dit tv er normalt lige øverst på listen, og du kan manuelt indstille den, hvis du vil, eller ændre den.

Trin 2: Hvis du får hakkende eller fryser video, skal du lukke appen og genstarte den igen, og derefter genoptage afspilningen for at se, om dette hjælper. Nogle gange kan dette indikere et båndbreddeproblem, som kun kan løses ved at tage nogle af dine andre enheder offline.

Trin 3: Hvis billedet ikke passer til din tv-skærm, er det sandsynligvis ikke et problem med Apple TV. I stedet skal du justere billedformatet på dit tv, som du typisk kan finde i dine tv-indstillinger.

Løs Apple TV-lydproblemer

Fungerer dit Apple TV, men producerer ikke lyd? Disse trin bør afklare det.

Trin 1: Prøv først genstartsmetoden ovenfor.

Trin 2: Tjek dine HDMI-kabelforbindelser. Tag HDMI-kablet ud i begge ender, og sæt det godt i igen.

Trin 3: Gå til Apple- indstillinger , vælg Video og lyd , og vælg derefter Lydoutput . Dette bør indstilles til det kabel, du bruger, typisk HDMI eller HDMI eARC. Du kan også justere dit lydoutput her, hvis du for eksempel vil bruge trådløse højttalere.

Løs problemer med Apple TV-fjernbetjeningen

Apple TV-fjernbetjeningen, især den seneste Siri-version, kan være meget smart – men kan også løbe ind i nogle problemer. Hvis din fjernbetjening ikke reagerer, er her hvad du skal prøve.

Relaterede indlæg  Sådan forvandler du et Live Photo til en video på din iPhone

Bemærk: Vi har også en komplet forklaring på, hvordan du parrer Apple TV-fjernbetjeningen , som du kan tjekke ud.

Trin 1: Tjek din batterilevetid. Gå til Indstillinger > Fjernbetjeninger og enheder, og gå ned til Fjernbetjening . Her kan du se på ikonet for at se, hvor meget strøm der er tilbage eller få en nøjagtig procentdel. Hvis batterilevetiden er meget lav (eller fjernbetjeningen ikke engang reagerer nok til, at du kan bruge menuen), så sæt den i ved hjælp af det kabel, der fulgte med fjernbetjeningen, og lad den genoplade.

Trin 2: Hvis du har problemer med at bruge markøren på skærmen med Siri Remote, skal du gå til Fjernbetjeninger og enheder . Her kan du finde en mulighed kaldet Touch overfladesporing , som du kan hæve eller sænke alt efter hvordan du foretrækker at navigere.

Løs problemer med Apple TV AirPlay

Hvis du er en almindelig bruger af Apples skærmspejling eller forbindelse over AirPlay , og det ikke virker, er her nogle ting, du kan prøve.

Trin 1: Sørg først for, at din iOS-enhed og dit Apple TV bruger den nyeste software – se ovenfor for, hvordan du tjekker og opdaterer.

Trin 2: Udfør en nulstilling på din iOS-enhed og/eller Apple TV.

Trin 3: Sørg for, at din Apple-enhed, såsom en iPhone, iPad eller Mac-computer, er forbundet til det samme Wi-Fi-netværk. Hvis de er det, og det stadig ikke virker, kan du prøve at slå Wi-Fi til og fra på din iOS-enhed fra Kontrolcenter eller gennem din iOS-enheds Indstillinger > Generelt > Wi-Fi .

Se ovenfor for, hvordan du også tjekker dit netværk på dit Apple TV.

Trin 4: Nulstil din iOS-enheds Bluetooth-forbindelse ved at slå den fra og til via Kontrolcenter ved at stryge ned fra øverste højre hjørne af din iPhone-skærm eller gå til Indstillinger > Generelt > Bluetooth .