iPhone fejl 4013: hvad er det, og hvordan løser jeg det

iPhone fejl 4013: hvad er det, og hvordan løser jeg det

10. september 2023 Slået fra Af admin

Selvom vi er længe forbi de dage, hvor en kablet USB til Lightning forbindelse var nødvendig for at installere iPhone softwareopdateringer, er det nogle gange stadig en nemmere vej at gå – for eksempel hvis du har en begrænset dataforbindelse og ingen tilgængelig Wi-Fi.

Hvis du løber ind i den frygtede “iPhone Utilgængelig” fejl , har du muligvis ikke nogen anden mulighed end at tilslutte din iPhone og gendanne den til fabriksindstillingerne på den gammeldags måde.

Selvom denne proces kører problemfrit det meste af tiden, er der scenarier, hvor du kan løbe ind i en hage.

Desværre, når dette sker, kan fejlmeddelelserne være noget uudgrundelige, og de tilbyder kun lidt hjælp end at fortælle dig, at “Der opstod en ukendt fejl” og vise en numerisk kode, der giver dig lidt indsigt i, hvad det “ukendte” problem kunne være. Den vigtigste blandt disse er fejl 4013.

Den gode nyhed er, at årsagerne til disse fejl ofte kan være meget nemme at rette – når først du ved, hvor du skal lede, dvs. Desværre, da de dækker en bred vifte af mulige problemer, kan Apple ikke rigtig pege på én ting i meddelelsen, hvorfor det blot markerer det som en “ukendt” fejl.

Der er dog et par fejlfindingstrin, som du kan prøve, som oftere vil løse fejl 4013, og endda nogle af dens fætre som 4005 og 4014.

Hvad er iPhone fejl 4013?

Fejl 4013 angiver, at der er opstået et kommunikationsproblem mellem din enhed og din computer.

Beskeden kan dukke op, når du gendanner alt fra en iPod classic til den nyeste iPhone 14 Pro Max , og det betyder grundlæggende, at iTunes (eller Finder i senere versioner af macOS) ikke kunne kommunikere korrekt med din enhed.

Det kan der selvfølgelig være mange årsager til. Afbrydelse af din enhed midt i en gendannelse vil ofte resultere i en 4013-fejl, ligesom en dårlig USB-port, driverproblemer og meget mere.

Derfor er der ikke ét sted at se, men hvis du dækker nogle af de følgende grunde, kan du udelukke de mest almindelige årsager til denne fejl.

 

sådan opdater du apple airpods

 

Genstart din iPhone, iPad eller iPod Touch

Nogle gange er klichéen sand: At slukke og tænde for tingene igen løser virkelig alt. Genstart af din Mac eller pc bør derfor være et første skridt, men glem ikke også at genstarte den enhed, du forsøger at opdatere eller gendanne fra den pågældende computer.

Hvordan du gør dette varierer afhængigt af hvilken enhed du bruger.

Trin 1: Sådan gør du det for en 2017 eller nyere iPhone-model, som inkluderer iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE (2020), iPhone SE (2022) og alle Face ID-udstyrede iPhones, samt alle iPad-modeller uden en startknap på forsiden:

 1. Tryk og slip hurtigt lydstyrke op-knappen.
 2. Tryk og slip hurtigt lydstyrke ned-knappen.
 3. Tryk og hold side- eller topknappen nede, indtil enheden genstarter, og du ser Apple-logoet vises.

Trin 2: For iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod Touch (7. generation) skal du trykke på og holde både side-/top-knappen og lydstyrke ned-knappen nede samtidigt, indtil du ser Apple-logoet vises.

Trin 3: For iPhone 6s, iPhone SE (2016) og tidligere modeller samt iPod Touch (6. generation) eller tidligere og alle iPad-modeller, der har en startknap på fronten, skal du trykke på og holde både side-/ øverste knap og hjem-knappen samtidigt, indtil du ser Apple-logoet vises.

Trin 4: Når din iPhone, iPad eller iPod Touch er færdig med at genstarte, skal du låse den op med din adgangskode, slutte den til din computer og prøve at gendanne eller opdatere den igen.

Installer den seneste version af iTunes

Hvis du kører Windows eller macOS Mojave (10.14) eller tidligere, skal du sikre dig, at du har downloadet og installeret den nyeste version af iTunes på din Mac eller Windows-pc, der passer til dit operativsystem.

Når dette skrives, er det iTunes 12.12.9 til Windows.

Bemærk, at dette ikke gælder, hvis du bruger macOS Catalina (10.15) eller nyere, da iTunes ikke længere bruges til at administrere iPhones, iPads og iPods på disse nyere operativsystemer.

I stedet kan du gendanne din enhed gennem macOS Finder-appen, som er en kernedel af operativsystemet.

Guiden til det

Trin 1: Hvis du bruger Windows 10 eller nyere: Hvis du downloadede iTunes direkte fra Microsoft Store , kan du også søge efter opdateringer derfra. For at gøre dette skal du åbne Microsoft Store -appen og vælge Hent opdateringer .

Hvis du installerede iTunes direkte fra Apples hjemmeside, kan du tjekke for opdateringer og downloade den seneste version inde fra iTunes-appen.

Relaterede indlæg  Sådan tænder og slukker du din Apple Watch

For at gøre dette skal du åbne iTunes og vælge Hjælp > Søg efter opdateringer fra menulinjen øverst.

Bemærk, at hvis du installerer iTunes frisk på Windows 10 eller nyere, anbefales det kraftigt, at du henter det fra Microsoft Store, da det giver den seneste tilgængelige version — 12.12.9, når dette skrives.

Du kan kun downloade iTunes 12.10.11 (64-bit) eller 32-bit-versionen direkte fra Apple. Disse er også kompatible med Windows 7 og Windows 8.

Trin 2: Hvis du bruger macOS Mojave (10.14) eller tidligere, kan du søge efter den nyeste version af iTunes via den indbyggede Softwareopdateringsmekanisme eller downloade den direkte fra Apples iTunes-downloadside .

Den korrekte version af iTunes afhænger af, hvilken version af macOS eller OS X du bruger, som følger:

 • Hvis du bruger macOS Mojave (10.14), er iTunes bundtet med macOS, og iTunes 12.9.5 – den sidste version af iTunes, der skal oprettes til Mac – er inkluderet i den endelige 10.14.6 Mojave-udgivelse; den er ikke tilgængelig som en separat download.
 • Hvis du bruger macOS High Sierra (10.13), skal du downloade iTunes 12.8.3 .
 • Hvis du bruger macOS Sierra (10.12) eller OS X El Capitan (10.11), skal du downloade iTunes 12.8.2 .
 • Hvis du bruger OS X Yosemite (10.10.5), skal du downloade iTunes 12.8.1 .
 • Hvis du bruger OS X Mavericks (10.9), skal du downloade iTunes 12.6.2 .
 • Hvis du bruger OS X Mountain Lion (10.8.5), skal du downloade iTunes 12.4.3 .
 • Hvis du bruger OS X Lion (10.7), skal du opgradere dit system til OS X Mountain Lion (10.8.5) og downloade iTunes 12.4.3 . iTunes 12.2, som er den seneste version, der understøttes af OS X Lion, er ikke officielt tilgængelig som en separat download.
 • Hvis du bruger OS X Snow Leopard (10.6), skal du downloade iTunes 11.4 .

 

 

Apple tilbyder også iTunes 10.6.3 og iTunes 9.2.1

Apple tilbyder også iTunes 10.6.3 og iTunes 9.2.1 til endnu ældre versioner af OS X, men hvis du skal så langt tilbage, vil vi på det kraftigste anbefale at finde en computer, der kan håndtere en nyere version af iTunes, da disse er vil sandsynligvis ikke understøtte nogen iPhone eller iPad, der er blevet udgivet i de sidste fem år alligevel.

Opdater dit operativsystem

Uanset om du bruger en Windows-pc med iTunes eller en nyere version af macOS, bør du også sikre dig, at dit operativsystem er fuldt opdateret med de seneste Windows-opdateringer eller macOS-softwareopdateringer.

Dette er især vigtigt med macOS, da mange af de komponenter, der bruges til at kommunikere med din iPhone, er i det underliggende operativsystem.

Trin 1: Hvis du bruger Windows 10 eller nyere, kan du søge efter opdateringer ved at gå til Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Update .

Trin 2: For macOS Ventura (13.0) eller nyere skal du søge efter opdateringer ved at vælge Apple-menuen i øverste venstre hjørne af skærmen og derefter vælge Systemindstillinger > Generelt > Softwareopdatering .

På macOS Monterey (12.0) eller tidligere findes dette under Systemindstillinger > Softwareopdatering fra den samme Apple-menu i øverste venstre hjørne.

Trin 3: Følg trinene for at downloade og installere eventuelle opdateringer, din computer finder, og prøv derefter at gendanne din iOS-enhed eller iPod, efter at opdateringerne er blevet anvendt, og din computer er genstartet.

Bemærk, at hvis du laver en større macOS-versionsopdatering, der slutter på macOS Mojave (10.14) eller tidligere, skal du også kontrollere, at du kører den nyeste version af iTunes, der passer til det nye OS.

For eksempel, efter opdatering fra Sierra til Mojave, skal du muligvis gå til Softwareopdatering igen for at få iTunes 12.9.5.

Sæt din enhed i gendannelsestilstand

Hvis du støder på fejl 4013, mens du forsøger at gendanne din enhed tilbage til fabriksindstillingerne, kan du muligvis få tingene til at fungere ved at tvinge din iPhone, iPad eller iPod Touch til gendannelsestilstand.

Dette er en tilstand på hardwareniveau, der omgår den normale iOS/iPadOS-metode til interfacing med din computer, hvilket kan hjælpe, hvis fejlen skyldes en softwarefejl på enhedssiden.

Trin 1: Følg trinene i de foregående afsnit for at sikre, at din computers operativsystem og iTunes (hvis relevant) er opdateret til de nyeste versioner.

Trin 2: Genstart din Mac eller pc.

Trin 3: Tilslut din iPhone, iPad eller iPod Touch til din computer ved hjælp af et USB-kabel. Ignorer fejl 4013 eller andre fejl, der dukker op. Afslut iTunes, hvis det åbner automatisk efter tilslutning af din enhed.

Trin 4: Hvis du kører macOS Catalina (10.15) eller nyere, skal du åbne Finder ; ellers åbne iTunes (eller genåbn iTunes, hvis du afslutter det i det forrige trin).

Relaterede indlæg  Spotify holder op med at spille: Sådan fikser du det på iPhone og Android

Trin 5: Hold din enhed forbundet til din computer, mens du udfører følgende trin, afhængigt af din enheds model. Bemærk, at dette er de samme trin, der er beskrevet i afsnittet om genstart af din enhed; forskellen i dette tilfælde er, at du gør dem, mens din iPhone, iPad eller iPod Touch er tilsluttet din computer.

 • For en iPhone-model fra 2017 eller nyere – inklusive iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE (2020), iPhone SE (2022) og alle iPhones udstyret med Face ID – tryk og slip hurtigt lydstyrke op-knappen, og gør derefter det samme med lydstyrke ned-knappen, og tryk derefter på sideknappen og hold den nede, indtil du ser gendannelsestilstandsskærmen vises.
 • For iPhone 7, iPhone 7 Plus og syvende generation iPod Touch skal du trykke på og holde top-/sideknappen og lydstyrke ned-knapperne nede samtidigt, indtil du ser gendannelsestilstandsskærmen vises.

For iPhone 6s og iPhone SE (2016) eller tidligere modeller skal du trykke og holde både start- og top-/sideknapperne nede samtidigt, indtil du ser gendannelsestilstandsskærmen vises.

Trin 6: Når gendannelsestilstandsskærmen vises, skal din enhed vises i Finder eller iTunes med en pop-up, der angiver, at der er et problem med din enhed, “der kræver, at den opdateres eller gendannes.” Vælg enten Opdater for at forsøge at installere den nyeste version af iOS/iPadOS på din enhed uden at slette den, eller Gendan for at vende tilbage til fabriksindstillingerne.

Hvis en opdatering mislykkes, kan du gentage ovenstående trin og prøve Gendan i stedet. Dette vil slette alt på din iPhone, iPad eller iPod Touch og returnere det til helt nye indstillinger, hvorefter du kan konfigurere det fra bunden og vælge at gendanne en sikkerhedskopi fra din computer eller iCloud, hvis du har en tilgængelig.

Andre trin, du kan prøve at rette fejl 4013

Da dette er en kommunikationsfejl, er der flere andre ting, der kan være i vejen for en vellykket gendannelse af din iPhone, iPad eller iPod.

Trin 1: Tjek dit USB-kabel. Sørg for, at du bruger et Apple-certificeret Lightning- eller USB-C-kabel – det, der fulgte med din enhed, burde virke – og at det er ubeskadiget. Prøv et andet kabel, hvis du har et ved hånden.

Selvom ethvert velrenommeret mærkekabel også burde fungere fint, er mange af de billigere Lightning-kabler, du finder i butikkerne, designet til at oplade din enhed og håndterer muligvis ikke dataoverførsel korrekt.

Trin 2: Hvis du bruger en Windows-pc, skal du sikre dig, at dine drivere er opdaterede.

Du kan tjekke for Windows-driveropdateringer udgivet gennem Microsoft under Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Update ; men hvis du ikke ser noget nyt her, er det også værd at besøge din pc-producents hjemmeside og se, om de har nogen driveropdateringer tilgængelige til direkte download.

Du vil især fokusere på USB- og “chipset”-drivere, da disse er dem, der mest sandsynligt vil påvirke kommunikationen med din iPhone, iPad eller iPod.

Trin 3: Deaktiver midlertidigt enhver antivirus eller andre værktøjer, der forsøger at scanne de enheder, du tilslutter til din pc. Disse kan komme i vejen for, at iTunes kommunikerer korrekt med din iOS-enhed eller iPod. Det er usandsynligt, at du får brug for disse, mens du genopretter din enhed, og hvis det løser problemet, kan du altid genaktivere dem, når du er færdig.

Trin 4: Prøv at gendanne fra en anden computer, hvis du har adgang til en. Dette vil hjælpe med at afgøre, om problemet er med din pc eller Mac eller din iPhone, iPad eller iPod. Hvis problemet fortsætter på tværs af flere computere og med forskellige kabler, er det sandsynligvis din enhed, på hvilket tidspunkt det er tid til at kontakte Apple Support for at få hjælp.