Min Android mobil vibrerer tilfældigt, uden jeg gør noget. Hvad kan jeg gøre?

Min Android mobil vibrerer tilfældigt, uden jeg gør noget. Hvad kan jeg gøre?

5. september 2023 Slået fra Af admin

Din mobil i lommen vibrere, du kigger på din Android telefon, mens skærmen lyser op, forventer en besked eller en notifikation, men der er intet på din skærm. Det ser ud til, at din telefon lige har vibreret uden grund, og nej det er heller ikke en fantomvibration.

Bare rolig: Du har ikke mistet forstanden eller noget. Android telefoner opfører sig nogle gange på denne måde, ofte af flere årsager.

Lad os se nærmere.

1. Vibration for app-meddelelser

Nogle problematiske apps kan udløse vibrationer, selv med dine app notifikationer slået fra, hvilket gør det svært at finde den skyldige App.

Identificer de apps, du har installeret for nylig, og deaktiver alle meddelelser i deres meddelelsesindstillinger for at løse dette.

Gå til Indstillinger > Notifikationer > Se alle apps , vælg enhver app, du har mistanke om, kan forårsage den tilfældige vibration, og slå alle notifikationskategorier fra.

Du kan også rydde deres cache og data eller genstarte din Android-enhed, hvis vibrationerne skyldes, at baggrundsapps kører umarkeret.

2. Tryk på Feedback

Du har muligvis ved et uheld slået telefonens haptiske feedback til, hvilket får enhver tilfældig berøring på din skærm eller tastatur til at gå helt i “spåner”.

Det kan være overraskende, især når du ikke kan huske, at du nogensinde har slået berøringsfeedback til, og nu ser det ud til, at din telefon vibrerer uden grund.

Du kan deaktivere vibrationer fra berøringsinteraktioner eller utilsigtet berøring i indstillingerne.

Bare gå til Indstillinger > Lyd og vibration og slå alle vibrationsindstillinger fra.

Relaterede indlæg  Sådan deaktiveres Android Auto

Du finder dem under System Sound/Vibration Control på en Samsung-telefon.

På samme måde er der en funktion på nogle Samsung-telefoner kaldet Smart Alert, som når den er aktiveret, får din telefon til at vibrere, når du tager den op, hvis du gik glip af et opkald eller en besked. Gå til Indstillinger > Avancerede funktioner > Bevægelser og bevægelser, og slå Smart Alert fra .

3. Fejl i operativsystemet

Android er desværre nogle gange tilbøjelige til at have fejl der dukker op af de mest tilfældige årsager. Disse fejl kan forårsage alle mulige fejl – indgående opkald kan få din telefon til at vibrere uden at tænde skærmen for eksempel, eller der kan være vibrationer uden nogen grund overhovedet.

Opdatering af din Android software kan hjælpe med at eliminere mange af disse fejl, og vil ofte også have ydeevneforbedringer, der hjælper.

Hvis din telefonsoftware er opdateret, og du har et tilfældigt vibrationsproblem, kan en simpel genstart være alt, hvad din telefon behøver for at normalisere den. Hvis det ikke løser problemet, kan du overveje at nulstille din telefon til fabriksindstillinger.

BEMÆRK: Hvis du ofte installerer apps fra steder, du ikke har tillid til, skal du huske, at de muligvis ikke altid fungerer som forventet og kan udløse tilfældige vibrationer.

Afinstaller alle apps, du ikke er sikker på – og prøv at holde dig til Play Butik til download i fremtiden.

Relaterede indlæg  Google Android: Sådan ændres skrift størrelse på dit Pixel Watch

4. Hardwareproblemer

Sammen med softwarefejl kan kontinuerlige vibrationer indikere underliggende hardwareproblemer, såsom en defekt vibrationsmekanisme.

Du kan køre en hardwarediagnosemenu for at teste, om der er noget galt med motoren, der kunne udløse vibrationerne.

Hvis du bruger en Samsung-enhed, kan du lige så godt køre en hardwarediagnosetest via Samsung Members-appen .

Hvis nogen af ​​testene identificerer hardwareproblemer som kilden til, at din telefon er vibrationsglad, skal du ikke forsøge at skille den ad selv.

Gå i stedet til et autoriseret servicecenter eller find en uddannet tekniker til at hjælpe med at fastslå og løse problemet. Heldigvis kan din telefons garanti dække dette, hvis dette sker inden for din garantiperiode.