Facebook advarer 1 million brugere

Facebook advarer 1 million brugere

9. oktober 2022 Slået fra Af admin

Facebook advarer 1 million brugere om brugernavne, adgangskoder der er blevet stjålet via 400 ondsindede apps. Apple siger, at 45 af de 400 problematiske apps var på dets App Store og er blevet fjernet dagens dato, mens Google fjernede alle de pågældende ondsindede apps.

Meta sagde, at det ville underrette omkring 1 million Facebook brugere om, at deres kontooplysninger kan være blevet kompromitteret på grund af sikkerhedsproblemer med apps, der er downloadet fra Apple og Alphabets (google) Store’s. Selskabet meddelte fredag, at det identificerede mere end 400 ondsindede Android og iOS apps i år, der er målrettet mod internetbrugere for at stjæle deres login-oplysninger. Meta (facebook) sagde, at de informerede både Apple og Google om problemet for at lette fjernelserne af disse apps.

Apps fungerede ved at forklæde sig selv som foto redigering, mobilspil eller sundhedssporere, ifølge Facebook .

Alle apps er blevet fjernet

Apple siger, at 45 af de 400 problematiske apps var på dets App Store og er blevet fjernet. Google fjernede alle de pågældende ondsindede apps, sagde en talsmand.

“Cyberkriminelle ved, hvor populære disse typer af apps er for vores brugere, og de vil bruge lignende temaer til at narre folk og stjæle deres konti og information fremadrettet,” sagde David Agranovich, direktør for global trussel disruption hos Meta . “Hvis en app lover noget for godt til at være sandt, som f.eks. uudgivne funktioner til en anden platform eller et socialt mediesite, er chancerne for, at den har bagtanker.”

En typisk fidus vil for eksempel udfolde sig, efter at en bruger har downloadet en af ​​de ondsindede apps. Appen ville kræve et Facebook – login for at fungere ud over den grundlæggende funktionalitet, og dermed narre brugeren til at angive deres brugernavn og adgangskode. Brugere kunne så for eksempel uploade et redigeret billede til deres Facebook-konto. Men i processen kompromitterede de ubevidst deres konto ved at give forfatteren til appen adgang.

Relaterede indlæg  ChatGPT appen kommer til Android, snart kan appen hentes fra Danmark

Meta sagde, at det ville dele tips med potentielle ofre om, hvordan de kan undgå at blive “kompromitteret igen” ved at lære, hvordan man bedre kan se problematiske apps, der stjæler legitimations oplysninger, uanset om det er til Facebook eller andre konti. Den ondsindede aktivitet fandt sted uden for Meta-systemer, sagde Agranovich og tilføjede, at ikke alle 1 million mennesker nødvendigvis fik deres adgangskoder kompromitteret.

Husk at skifte kode

Et godt råd er altid at skifte sine koder minimum hver 6 måned, og ikke bruge samme kode til flere kontier, heriblandt til andre sociale medier. Vær altid OBS på at hvis det lykkedes hackerne at komme igennem et sted, vil de bruge de selv samme oplysninger på et andet af dine andre sociale medier kontoer. Brug din sunde fornuft.