Sådan downloader du Android 14 på din telefon lige nu

Sådan downloader du Android 14 på din telefon lige nu

13. maj 2023 Slået fra Af admin

Vi er kun ved den anden Android 14 beta ud af flere flere, der forventes at ankomme i løbet af de næste par uger, og du kan springe i når som helst. Google forventer at nå “platformstabilitet” i juni, hvilket er stadiet, hvor betaerne skal være mere polerede og stabile, efterhånden som Android 14 rykker tættere på sin endelige udgivelse.

Ikke desto mindre, uanset om du ønsker at gå videre ind i verden af ​​Android 14 betaer i dag eller længere nede ad vejen, er her hvordan du gør det.

Bekræft, at din telefon er kompatibel med Android 14

Undskyld, Samsung og Motorola fans; uanset om det er udviklerforhåndsvisninger eller offentlige betaversioner, gør Google kun forhåndsudgivelser af Android-versioner direkte tilgængelige for sine Pixel-telefoner. I dette tilfælde er det Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6 , Pixel 6 Pro , Pixel 6a , Pixel 7 og Pixel 7 Pro og den netop udgivne Pixel 7a .

Med udgivelsen af ​​den anden offentlige beta, åbnede flere andre Android-enhedsproducenter deres egne Android 14 beta-programmer – inklusive OnePlus, Oppo, Nothing, RealMe og Xiaomi, for at nævne nogle få. Google vil dog ikke levere Android 14 betaerne direkte til disse enheder; tilmeldinger og support er hver enhedsproducents ansvar, og hver har sine egne unikke krav og proces til at installere Android 14 beta på sine særlige enheder. I de fleste tilfælde er trinene mere komplicerede end Googles trådløse opdateringer til sine Pixel-telefoner. Understøttede enheder fra andre partnere kan også være mere begrænsede; for eksempel er Android 14 beta eksklusivt tilgængelig til dette års OnePlus 11.

For at gøre tingene enkle dækker vi kun de trin, der kræves for at installere Android 14-betaerne på Googles Pixel-telefoner. Du kan finde instruktioner til, hvordan du installerer Android 14 beta på andre kompatible telefoner på hver producents hjemmeside; links til disse er tilgængelige fra Googles liste over understøttede Android-enheder .

Sikkerhedskopier din telefon

Det er altid en god idé at sikkerhedskopiere din telefon, før du installerer nogen større Android-udgivelser, og det er dobbelt sandt, når du arbejder med beta-udgivelser. Da vi for det meste taler om Pixel-telefoner her, sikkerhedskopierer din enhed sandsynligvis allerede sig selv til skyen automatisk. Du kan bekræfte dette i vores guide til, hvordan du sikkerhedskopierer din Android-smartphone .

Denne backup er særlig vigtig, når du installerer Android 14 beta, da der ikke er nogen nem vej tilbage til Android 13. Hvis betaen ikke fungerer for dig, er den eneste måde, du vil være i stand til at vende tilbage til Android 13 på, ved at slette din telefonen helt. Også, som Google gør meget klart , vil du ikke være i stand til at bruge en sikkerhedskopi af Android 14 beta, når du går tilbage til Android 13. Med andre ord, hvis du går tilbage til Android 13 og vil prøve Android 14 beta igen, du bliver nødt til at starte forfra.

Tilmeld dig Android beta-programmet

For at begynde at modtage Android 14-betaer trådløst, skal du tilmelde din enhed i Android-betaprogrammet. Bemærk, at Google ikke skelner mellem Quarterly Platform Release (QPR) betaer og større Android-udgivelser – det er det samme betaprogram for begge. Hvis du allerede er tilmeldt Android 13 QPR beta , burde den første Android 14 beta allerede vente på dig under softwareopdateringer, så du kan springe dette afsnit over.

Trin 1: Besøg https://www.google.com/android/beta ved hjælp af en browser efter eget valg (helst Chrome, men enhver moderne browser burde fungere).

Relaterede indlæg  Guide: Hvordan nulstiller jeg en Chromebook

Trin 2: Vælg Log ind , og log ind på den Google-konto, der bruges på din Pixel-telefon.

Trin 3: Rul ned til sektionen for Dine kvalificerede enheder .

Trin 4: Vælg den blå Tilmeld- knap under den Pixel-telefon, du gerne vil installere Android 14 beta på.

Installer Android 14 beta trådløst

Når din enhed er tilmeldt, vil denne og fremtidige Android 14-betaer blive vist gennem den samme over-the-air softwareproces som andre Android-opdateringer.

Trin 1: Åbn appen Indstillinger på din Pixel-telefon.

Trin 2: Rul ned og vælg System .

Trin 3: Vælg Systemopdatering . Du bør se en betaversion af Android 14 vises som en tilgængelig opdatering.

Trin 4: Vælg knappen Download og installer .

Android 14 beta vil blive downloadet og installeret som enhver anden Android-softwareopdatering. Du kan fortsætte med at bruge din telefon, mens dette sker i baggrunden; når den er færdig, genstarter din telefon, og du kører Android 14.

Sådan forbereder du din telefon til at sideloade Android 14

Selvom tilmelding af din Pixel til automatiske OTA-opdateringer er langt den nemmeste metode til at installere Android 14 beta, er det ikke den eneste vej at gå. Du kan også vælge den gammeldags måde: ved hjælp af en computer og et USB-kabel. Dette kan være praktisk, hvis du har problemer med OTA-opdateringen, eller hvis du simpelthen ikke har en tilstrækkelig dataforbindelse til at håndtere 2 GB-downloaden.

Af sikkerhedsmæssige årsager tillader Pixel-telefoner normalt ikke, at opdateringer installeres via USB-porten, så hvis du vælger at gå denne vej, skal du forberede din telefon først.

Trin 1: Åbn appen Indstillinger på din Pixel.

Trin 2: Rul ned og vælg Om telefon .

Trin 3: Rul ned til Build-nummeret nederst, og tryk på det syv gange . Når du har valgt det et par gange, bør du se en pop-up meddelelse, der indikerer, at du nu er x skridt væk fra at være udvikler . Dette tæller ned for hvert tryk.

Trin 4: Indtast din PIN-kode, når du bliver bedt om det. Du vil blive returneret til skærmen Om, hvor du skulle se en besked om, at du nu er udvikler .

Trin 5: Vælg pilen i øverste venstre hjørne, eller stryg til højre for at vende tilbage til den forrige indstillingsmenu.

Trin 6: Vælg System .

Trin 7: Vælg Udviklerindstillinger .

Trin 8: Find OEM-oplåsningsindstillingen , og vælg kontakten for at slå den til.

Trin 9: Indtast din PIN-kode, når du bliver bedt om det.

Trin 10: Fra pop op-dialogen, der vises, skal du vælge Aktiver for at bekræfte.

Trin 11: Find USB- fejlfindingsindstillingen, og vælg kontakten for at slå den til.

Trin 12: Fra pop op-dialogen, der vises, skal du vælge OK for at bekræfte.

Sådan installeres Android 14 ved hjælp af Android Flash Tool

Når din Pixels bootloader er blevet låst op, og den er klar til at acceptere USB-overførsler, kan du installere Android 14 beta. Selvom der er et par måder at gøre dette på, er den enkleste at bruge Googles Android Flash-værktøj, som kan køres direkte i din Chrome-browser.

Trin 1: Åbn Android Flash Tool ved at besøge flash.android.com i Google Chrome.

Trin 2: Vælg Kom godt i gang .

Trin 3: Hvis du bruger Chrome på Windows, bliver du muligvis også bedt om at downloade og installere en Android USB-driver. Vælg Download Android USB-driver , og følg instruktionerne, eller vælg Allerede installeret , hvis du er sikker på, at du har gjort dette før.

Relaterede indlæg  Forhindrer Outlook i at åbne links i Edge. Trin for trin guide.

Trin 4: Et pop op-vindue skulle vises næste, der beder dig om at give adgang til ADB-nøgler. Vælg Tillad ADB-adgang for at fortsætte.

Hvis denne pop op ikke vises, skal du kontrollere dine Chrome-indstillinger for at sikre, at du ikke blokerer pop op-vinduer til flash.android.com og vælge knappen Vis dialog igen .

Trin 5: Når du ankommer til installationsskærmen , skal du slutte din Pixel til din computer ved hjælp af et kompatibelt USB-C-kabel og vælge Tilføj ny enhed .

Trin 6: Vælg din Pixel fra listen over enheder, og vælg Connect .

Trin 7: Godkend forbindelsen på din Pixel ved at markere indstillingen Tillad altid fra denne computer og vælge Tillad .

Android Flash Tool på din computer bør opdateres for at vise din Pixel som tilsluttet.

Trin 8: Vælg den første Beta 1 -indstilling under Android 14 Preview Releases .

Bemærk standardindstillingerne: Wipe, Lock og Force Flash. Du kan ændre disse ved at klikke på blyantværktøjet, som i teorien skulle give dig mulighed for at installere Android 14 Beta uden at tørre din enhed. Vi anbefaler dog ikke at regne med det.

Trin 9: Vælg Installer build for at begynde at installere Android 14 Beta.

Installationsprocessen vil tage noget tid at fuldføre, så snup en kop kaffe og giv det et stykke tid. Når den er færdig, bør din Pixel automatisk genstarte og vise Android 14-velkomstskærmen.

Mens tidlige Android-betaer burde være mere stabile end de ekstremt tidlige udviklerforhåndsvisninger, er de stadig ikke helt færdige, så tænk dig om to gange, før du tager springet, især i disse første par uger. Du er næsten sikker på at løbe ind i uventet adfærd og nye funktioner, der ikke er helt færdige. Du vil sandsynligvis også få et mærkbart hit på batterilevetiden.

Heldigvis er installationen af ​​Android 14 Beta ikke en enkeltrejse. Hvis du beslutter dig for, at tingene ikke går så godt, som du håbede, kan du vende tilbage til den varmere og sikrere omfavnelse af Android 13, men du bliver nødt til at tørre din enhed for at gøre det.

Hvis du har tilmeldt din enhed til at modtage OTA-betaer, kan du vende tilbage til Android Beta for Pixel- siden og afmelde din enhed ved at vælge Fravælg – dette vil sende dig endnu en OTA-opdatering til den sidste stabile udgivelse af Android 13. Installerer dog denne OTA opdatering vil slette din enhed, hvilket tvinger dig til enten at starte på en frisk eller gendanne fra den sidste sikkerhedskopi, der er lavet med Android 13.