Sådan finder du dit IMEI-nummer på iPhone eller Android telefon

Sådan finder du dit IMEI-nummer på iPhone eller Android telefon

10. august 2023 Slået fra Af admin

Hver mobiltelefon – uanset om det er iPhone, Android eller almindelig og simpel “gammel” telefon – har hver telefon et unikt IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity), som kan bruges til at identificere den.

Dette nummer er usædvanligt vigtigt, da det kan bruges til en række forskellige formål, lige fra at verificere, om en enhed er blevet meldt stjålet, til bekræftelse af din telefon til indbytningsformål. Der er forskellige grunde til, at du måske har brug for at kende din IMEI, og der er et par måder, du kan få fingrene i det, når det er nødvendigt.

Følg vores guide

Er du ikke sikker på, hvor du kan finde dit IMEI-nummer? Ikke et problem, vi har guiden til dig lige her. Sådan finder du dit IMEI-nummer på enhver mobiltelefon, uanset om det er en Android-telefon, iPhone eller “gammel” telefon.

Bemærk venligst: Sørg for ikke at dele din IMEI bredt. IMEI-numre kan bruges til at sortliste enheder, så de ikke virker, hvilket gør dem ubrugelige, så det er ikke svært at se, hvordan en ondsindet part nemt kan forstyrre din telefon eller endda klone den til ondsindede formål.

Sådan finder du IMEI-nummeret på enhver smartphone

Der er en hurtig og nem måde at finde din IMEI indbygget i mange mobiltelefoner, og alt hvad du behøver er din telefonopkalder.

Denne metode burde fungere med et stort antal telefoner, og vi testede den ud på en Google Pixel 7 Pro , iPhone 8 og Samsung Galaxy Note 20 , og den virkede hver gang.

Relaterede indlæg  Snapchat mørk tilstand: Sådan aktiveres det på iOS og Android

Trin 1: For at få dit IMEI-nummer, tast *#06#. Der er ingen grund til at trykke på opkaldstasten.

Trin 2: Når du har indtastet koden på din telefons tastatur, får du en pop-up med dit IMEI-nummer og andre vigtige telefon oplysninger.

Sådan finder du IMEI-nummeret på en Android-telefon

På Android-telefoner kan du finde IMEI-nummeret i menuen Indstillinger . Den nøjagtige vej kan være forskellig for hver Android-telefons mærke, men generelt burde du kunne finde den et sted under menuen Om telefon i Indstillinger .

Trin 1: Gå til appen Indstillinger enten ved at åbne app skuffen eller ved at trække ned to gange på meddelelsesskærmen og vælge tandhjulet.

Trin 2: Gå til Om telefonen . Du skal muligvis rulle ned eller få adgang til flere muligheder som Status eller Status oplysninger . De fleste telefoner, vi testede, havde dog oplysningerne frit tilgængelige fra statusskærmen .

Sådan finder du IMEI-nummeret på en iPhone

Mens opkaldsindstillingen fungerede for os på en iPhone 8, hvis den ikke virker for dig, er der andre måder at finde dit IMEI-nummer på en iPhone .

Trin 1: Gå til Indstillinger > Generelt > Om .

Trin 2: Rul ned for at finde IMEI-posten på listen. Du kan også trykke og holde på nummeret for at kopiere det til udklipsholderen og derefter indsætte det et andet sted, f.eks. i Noter eller en tekst.

Relaterede indlæg  Sådan downloader du macOS 14 Sonoma

Sådan finder du IMEI-nummeret på din telefons boks

Hvis din iPhone eller Android-telefon er blevet stjålet, og du har glemt at skrive IMEI-nummeret ned, er det stadig muligt at finde det. Hvis du har opbevaret æsken, som din telefon kom i, da du købte den – normalt vises IMEI-nummeret på et klistermærke på den ene side af kassen.