Hvad er ChatGPT plugins og hvordan får du adgang til dem?

Hvad er ChatGPT plugins og hvordan får du adgang til dem?

17. maj 2023 Slået fra Af admin

OpenAI har netop annonceret en ny funktion, der vil forbedre funktionaliteterne i ChatGPT væsentligt og ændre, hvordan vi bruger det, og hvad vi bruger det til. Det tillader nu plugins. Disse plugins vil gradvist blive rullet ud – forhåbentlig snart.

Plugins vil overlade og låse op for mange flere use cases, mens de udfylder hullerne, hvilket gør det til et meget mere nyttigt værktøj, end det er i øjeblikket.

Hvad er ChatGPT-plugins?

Plugins er softwarekomponenter og applikationer, der kan føjes til at udvide dets funktionalitet og forbedre dets muligheder. Plugins kan føjes til ChatGPT for at udføre en specifik opgave eller tilføje en ny funktion.

Disse plugins er, for at sige det i almindelig sprogbrug, som apps på en telefon. Ligesom du kan downloade apps til din telefon for at tilføje nye funktioner eller muligheder, kan du tilføje plugins til ChatGPT fra Plugin-butikken for at gøre det mere nyttigt og skræddersy det til dine behov.

De vil helt sikkert afhjælpe nogle af manglerne ved ChatPGT – som der er mange af.

AI’et har intet kendskab til aktuelle begivenheder – dets trænede data, der går forud for september 2021; og så af oplysninger senere end skæringsdatoen, indrømmer den, at den ikke ved, eller endnu værre, den opdigter dem.

Og at det grundlæggende er en sprogmodel, er dårligt til matematik og ræsonnement. Og den accepterer ikke stemmeinput eller reagerer i tale. Disse plugins vil ikke kun være i stand til at patche disse begrænsninger, men også forstærke mulighederne i dette univers.

Hvad kan ChatGPT-plugins?

Plugins vil tilføje mere funktionalitet til ChatGPT. Fordi sprogmodeller, som systemet er baseret på, er trænet fra offentlige og licenserede data, kommer det med masser af iboende begrænsninger. Plugins vil løse nogle af begrænsningerne og forbedre eksisterende muligheder .

De vil fungere som “øjne og ører”, hvilket giver den adgang til opdateret information; og give den adgang til data, der er personlige, specifikke og dermed gøre ChatGPT til en mere personlig chatbot end den generelle chatbot, den er.

Plugins vil ikke bare tilføje øjne og ører, så det accepterer audiovisuelt input, de kan også tjene som dets tunge, hvilket giver det mulighed for at tale tilbage.

Relaterede indlæg  Hvad er ChatGPT? Dansk fortolkning

Plugins som Wolfram Alpha plugin vil øge dets matematiske muligheder, mens dem som Instacart og Klarna Shopping vil gøre det muligt for brugere at forespørge og sammenligne priser på dagligvarer og varer og give dem mulighed for at bestille fra direkte fra AI’en.

Potentialet ved disse plugins er stort set ubegrænset. Efterhånden som flere udviklere kommer ombord og udgiver deres plugins, vil der blive tilføjet mere funktionalitet – forudsat at OpenAI er i stand til at bejle til udviklere, hvilket i betragtning af antallet af brugere, det har, ikke burde være en hindring. Det er på dette stadium svært at forudsige projektilet af plugins, men de tidlige tegn er lovende.

Sådan får du adgang til ChatGPT-plugins

OpenAI har kun teaset udgivelsen af ​​plugin-funktionen, men har ikke gjort den offentlig tilgængelig. Den siger, at den gradvist begynder at aktivere eksisterende plugins for brugere, begyndende med Plus-abonnenter, som også får prioriteret adgang til GPT-4 .

Disse plugins inkluderer to proprietære plugins og et par tredjeparts plugins, som Expedia og Wolfram Alpha plugins.

Hvis du ikke er en af ​​de få udvalgte brugere, der kan få adgang til disse plugins lige nu, så kan du anmode om adgang ved at udfylde en ventelisteformular.

Gå til ventelistesiden for ChatGPT-plugins , og udfyld formularen. Klik derefter på “Tilmeld dig venteliste”. Alt du skal gøre nu er at vente og håbe, at du vil være en blandt det lille antal deltager, som får adgang til disse nye ting.

Fordele ved ChatGPT-plugins

ChatGPT er god til flere ting; men det er også forfærdeligt til mange ting. Plugins vil ikke kun løse nogle af disse begrænsninger, men også forbedre dets eksisterende muligheder.

Her er et par fordele, som plugins kan tilføjes:

  1. Udvidelsesmuligheder : ChatGPT plugins vil give brugerne mulighed for at udvide funktionaliteten af ​​ChatGPT uden nogen teknisk ekspertise. Indtil nu, hvis nogen ønskede at forbedre funktionaliteten af ​​ChatGPT, kunne de kun gøre det ved at bygge deres egne chatbots med OpenAI’s API eller installere udvidelser i browseren. Nu kan alle installere plugins og tilføje nye funktioner og muligheder efter deres behov.
  2. Tilpasning : Udover udvidet funktionalitet, vil brugere være i stand til at tilpasse deres ChatGPT, som de ønsker det skal være og opføre sig. Plugins vil give brugerne mulighed for at tilpasse det til at opfylde deres specifikke behov og præferencer.
  3. Forbedret nøjagtighed : Plugins kan til en vis grad reducere ChatGPTs tilbøjelighed til at komme med ikke-faktiske udsagn, selvom de ikke helt kan eliminere dets modtagelighed for hallucinationer. Så gode sprogmodeller som de er, har ikke alle fakta og vil altid være begrænset af mængden af ​​data, de trænes på. Plugins burde kunne udfylde nogle af hullerne.
  4. Tidsbesparende : Plugins giver brugerne mulighed for hurtigt at finde det, de leder efter, fra chatten uden at skulle skifte mellem apps eller websteder. De vil også være i stand til at reducere den tid, det tager at finjustere prompter for at fremkalde de bedste svar, da plugins vil håndtere nuancerede prompter med programmerede instruktioner.
Relaterede indlæg  Hvad er MusicLM? Tjek Googles tekst-til-musik AI

Udover disse er der andre fordele ved plugins, såsom omkostningseffektivitet. De fleste, hvis ikke alle plugins vil forhåbentlig være gratis tilgængelige. Dette kan være en effektiv løsning for enkeltpersoner og virksomheder, der ikke har budgettet eller evnen til at bygge deres egne chatbots. Og dem, der har ressourcerne og ekspertisen, kan bygge deres egne for at give ChatGPT specifikke kapaciteter til deres særlige behov og krav.