Er Apple ved at lave sin egen version af ChatGPT? Det virker sådan

Er Apple ved at lave sin egen version af ChatGPT? Det virker sådan

20. maj 2023 Slået fra Af admin

Apple arbejder sandsynligvis på en form for svar på ChatGPT og generativ AI – for selvfølgelig er det det. Det ville have været sikkert at antage uden beviser, men nu har vi et solidt bevis på, at Apple begynder at tage AI seriøst.

Som bemærket af TechCrunch , har Apple i øjeblikket offentliggjort 28 AI-relaterede job alene i maj, og 9to5Mac påpeger, at der er i alt 88 ledige job hos Apple, som på en eller anden måde er relateret til AI. Det er meget, især i betragtning af det ansættelsesstop , der blev indført tidligere i år.

CEO Tim Cook roste selv generativ AI

Stadig ikke overbevist om, at Apple tager AI seriøst? Nå, CEO Tim Cook roste selv generativ AI og talte ret positivt om det ved apples indtjeningsopkald i andet kvartal 2023. På overfladen ser det bestemt ud til, at Apple er stærkt interesseret i, hvad virksomheder som OpenAI, Microsoft, Google og andre har gang i.

Sammen med rapporten om, at ChatGPT er blevet forbudt internt, rapporterer Wall Street Journal , at Apple i virkeligheden arbejder på sine egne store sprogmodeller.

Relaterede indlæg  ChatGPT på iOS tilføjer understøttelse af Bing, men låser det bag et abonnement

Alt dette får det helt sikkert til at lyde som om, at Apple udvikler sit eget ChatGPT-alternativ eller AI-chatbot . Apple har trods alt masser af produkter, der kunne bruge en sund portion generativ AI til at holde sig ajour med konkurrenterne. Siri er det oplagte eksempel, og Apples seneste opdatering til iOS viser, at virksomheden allerede gør nogle interessante fremskridt med det. Men i betragtning af, at Google allerede tilsyneladende har forladt Google Assistant for Bard , hænger fremtiden for Siri bestemt i en balance. For med den officielle iOS ChatGPT ude i naturen, er der ingen, der kommer til at bruge Siri (hvis de overhovedet skulle begynde med).

Apple ikke laver et direkte ChatGPT-alternativ

Men selvom Apple ikke laver et direkte ChatGPT-alternativ, har virksomheden altid været interesseret i at hjælpe folk ved at bruge kreative applikationer. Virksomheden har Final Cut Pro, Logic Pro og en hel suite af kontorsoftware – som alle kunne drage fordel af tekstbaseret generativ AI.

Apple er normalt ikke først til teknologi, og er heller ikke en, der kopierer konkurrencen ordret – så det bliver fascinerende at se Apples tilgang. Måske sker det snart som WWDC 2023  i begyndelsen af ​​næste måned. selvom virksomheden sandsynligvis vil have sin opmærksomhed fokuseret på lanceringen af ​​sit Reality Pro mixed-reality headset .