Wimbledon vedtager AI-kommentarer for at løfte sportsudsendelser

Wimbledon vedtager AI-kommentarer for at løfte sportsudsendelser

4. juli 2023 Slået fra Af admin

Dette års Wimbledon-tennisturnering vil indeholde AI-drevne kommentarer og spilleranalyse i et forsøg på at øge publikumsengagementet. Dette vil give fans mulighed for at få analyser, der er specifikke for de spillere, de følger.

AELTC og IBM arbejdede sammen om at skabe en helt ny AI-kommentarfunktion, der ville levere lyd og billedtekster til videoer med højdepunkter. Denne nye funktion bruger tennis-specifik jargon til at give indsigt i vigtige begivenheder.

Funktionen undersøger spillerens placering af boldsporingsdata og den slags skud, der spilles på banen ved hjælp af IBMs Watson kunstige intelligens-platform. AI’en giver derefter kommentarer ved hjælp af de leverede data.

Jonathan Adashek, senior vicepræsident for marketing og kommunikation hos IBM, hævder, at virksomheden er klar over potentialet ved kunstig intelligens (AI) teknologi til at forbedre vigtige atletiske begivenheder som Wimbledon og tiltrække flere seere ved at levere overlegne digitale oplevelser.

IBM iX-specialister samarbejdede med All England Club om Wimbledon AI-kommentaren

En interessant og lærerig fortælling med en bred vifte af sætningsstrukturer og ordforråd blev produceret ved hjælp af en generativ AI-model baseret på de grundlæggende sprogmodeller. Som nævnt i IBM’s officielle meddelelse arbejdede IBM iX-specialister sammen med All England Club for at uddanne AI i tennissproget for at skabe denne kommentar.

Relaterede indlæg  Sådan aktiverer du inkognitotilstand i ChatGPT - Danmark

“Den nye AI-kommentarfunktion vil give fans, der ser videoer med højdepunkter, med lydkommentarer af vigtige øjeblikke sammen med billedtekster, som de kan slå til eller fra. Værktøjet er designet til at give fans en mere indsigtsfuld oplevelse, når de indhenter vigtige øjeblikke. fra kampe med videoer med højdepunkter på Wimbledon-appen og wimbledon.com. Dens introduktion i år er et skridt i retning af at gøre kommentarer tilgængelige på en spændende måde til kampe uden for Wimbledon’s Show Courts, som allerede har live menneskelig kommentar,” sagde IBM i meddelelsen .

Det er ikke første gang, kunstig intelligens er blevet brugt til sportskommentarer. AI-kommentarer var til stede under US Masters golfkonkurrencen i april.

Seerne har valget mellem at slå kommentarer til eller fra. Hvis de hellere kun vil høre banens lyde, såsom at bolden rammer en ketsjer og publikums jubel, kan de gøre det.