Sådan tilføjer du widgets til din iPhone-låseskærm på iOS 16

Sådan tilføjer du widgets til din iPhone-låseskærm på iOS 16

8. juli 2023 Slået fra Af admin

Selvom Apple endelig tilføjede understøttelse af widgets til hjemmeskærmen for et par år siden, var det ikke før iOS 16 , at disse endelig kom ind på din låseskærm , så du hurtigt kan se alt fra vejret til din huskeliste, kommende aftaler , og mere på et øjeblik – alt sammen uden at låse din iPhone op.

Mens widgets til låseskærme er nyttige på tværs af hele iPhone-serien, gav disse iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max nye superkræfter takket være den smukke, nye altid tændte skærm , der dukkede op på disse modeller.

Sådan tilføjer du widgets til din låseskærm på iOS 16

Tilføjelse af widgets til din iPhone-låseskærm sker på samme måde som at ændre enhver del af låseskærmen . Det er lidt anderledes end hvad Apple havde i årene før, men det burde være nemt nok, når du først har vænnet dig til det.

Trin 1: Fra din iPhone-låseskærm, vælg længe (tryk og hold) på et hvilket som helst tomt felt for at gå ind i redigeringstilstand.

Trin 2: Herfra skal du vælge Tilpas og vælge Lås skærm i venstre side.

Trin 3: Vælg Tilføj widgets fra boksen under uret.

Trin 4: Der vises en widgetvælger, der viser nogle foreslåede widgets, som du hurtigt kan tilføje, efterfulgt af en alfabetisk liste over alle de apps, der er installeret på din iPhone, og som understøtter widgets til låseskærmen.

Trin 5: Hvis den widget, du vil tilføje, vises i forslagene, skal du vælge den for at tilføje den til widget-bakken under uret.

Trin 6: Ellers skal du rulle ned for at gennemse listen over apps. Når du finder den app, du vil tilføje en widget fra, skal du vælge den for at se de låseskærmswidgets, der er tilgængelige for den pågældende app. Hvis flere widgets er tilgængelige, kan du stryge til højre for at se yderligere muligheder.

Trin 7: Gentag trin 5 og 6 for at tilføje yderligere widgets. Som vi nævnte tidligere, kan du tilføje op til fire små widgets, to store widgets eller en stor widget og to små. Widgets, du tilføjer, placeres automatisk, og layoutet er lidt restriktivt. Du kan omarrangere mindre widgets eller to større widgets, men en større widget skal altid være på venstre side af mindre.

Relaterede indlæg  Sådan rettes problemet med blinkende iPhone kamera

Trin 8: Når du har valgt dine ønskede widgets, skal du vælge X-knappen i øverste højre hjørne af widgetvælgeren og derefter vælge Udført fra øverst til højre for at afslutte. Hvis du laver en ny låseskærm, vil du se Indstil som baggrundspar — vælg dette og gem.

Sådan fjerner du widgets fra din iPhone-låseskærm

Uanset om du vil rydde op på din låseskærm eller blot fjerne nogle widgets for at gøre plads til forskellige, kan du ændre dit widgetarrangement lige så nemt som at tilføje widgets i første omgang.

Trin 1: Fra din iPhone-låseskærm, vælg længe (tryk og hold) på et hvilket som helst tomt felt for at gå ind i redigeringstilstand.

Trin 2: Herfra skal du vælge Tilpas og vælge Lås skærm i venstre side.

Trin 3: Vælg widgetområdet. Vælgeren Tilføj widgets vises.

Trin 4: Vælg minustegnet (-) i øverste venstre hjørne af den widget, du gerne vil fjerne. Du kan også trække widgetten ud af widgetbakken. Gentag dette for alle andre widgets, du gerne vil fjerne.

Trin 5: Hvis du gerne vil tilføje en ny widget til at erstatte dem, du har fjernet, skal du følge instruktionerne i det forrige afsnit. Ellers skal du vælge X-knappen i øverste højre hjørne af widgetvælgeren og derefter vælge Udført øverst til højre for at afslutte.

Selvom widgets i iOS 16 er en god start, er der stadig plads til forbedringer. For eksempel kunne Apple lade dig tilpasse dem ved at tilføje endnu mere widgetplads til låseskærmen i stedet for de begrænsede fire. 

Selvom du måske har hørt, at iOS 17 tilføjer interaktive widgets , er det kun til widgets på startskærmen. Indtil videre ser det ikke ud til, at Apple gør meget med låseskærms-widgets på iPhone med dette års softwareudgivelser, men den gode nyhed for iPad-fans er, at Apples tablet vil deltage i låseskærmsfesten med iPadOS 17 .

Relaterede indlæg  Sådan downloader du macOS 14 Sonoma

Låseskærm-widgets er også mere begrænsede

Du skal være opmærksom på, at disse er forskellige fra de widgets, du kan placere på din startskærm , så du vil ikke nødvendigvis være i stand til at få adgang til den samme slags widget, og nogle apps, der har egnede startskærmswidgets, tilbyder muligvis stadig ikke widgets til låseskærmen.

Låseskærm-widgets er også mere begrænsede end deres modparter på hjemmeskærmen, og præsenterer information i et meget mindre monokromatisk layout.

Du kan heller ikke plastre hele din låseskærm med widgets; Apple begrænser disse til en enkelt række med op til fire kvadratiske widgets, to rektangulære widgets eller tre widgets, hvis du vil kombinere begge størrelser. 

Den gode nyhed er, at du kan have flere låseskærme med forskellige widgets og endda knytte disse til fokustilstande , så du kan holde dine widgets skræddersyet til de forskellige steder og tankegange, du befinder dig i i løbet af dagen.