Hvordan fjerner jeg mine personlige oplysninger fra Google søgninger

Hvordan fjerner jeg mine personlige oplysninger fra Google søgninger

26. august 2023 Slået fra Af admin

Du kan nu fjerne oplysninger som din adresse, dit telefonnummer og din signatur fra Google.

Her er en trin-for-trin guide til at beskytte dine personlige oplysninger.

Anmode om fjernelse af endnu flere typer oplysninger

Med dens nye retningslinjer kan du anmode om fjernelse af endnu flere typer oplysninger, der findes i søgeresultater, herunder dine personlige kontakt oplysninger og andre data, der kan udgøre en risiko for identitetstyveri.

Så nu kan du bede Google om at fjerne personligt identificerbare oplysninger fra Googles søgeresultater, som omfatter:

  Fortrolige offentlige identifikationsnumre, såsom dit CPR-nummer.

 Bankkonto og kreditkortnumre.

  Billeder af håndskrevne signaturer.

  Billeder af identifikationsdokumenter.

  Meget personlige, begrænsede og officielle optegnelser, såsom din sygehistorie.

 Personlige kontakt oplysninger, såsom din fysiske adresse, telefonnummer og e-mailadresse

 Fortrolige login oplysninger.

Sådan fjerner du dine oplysninger fra Google

Hvis du ønsker, at Google skal fjerne oplysninger fra sin søgning, skal du udfylde en anmodning om fjernelse.

fjern dine oplysninger på google

Dernæst bliver du bedt om at vælge, om oplysningerne er i søgeresultater og på en hjemmeside eller kun i Googles søgeresultater.

Afhængigt af dit valg får du specifikke anvisninger, du skal følge. Hvis f.eks. indholdet, der vises i Google-søgninger, er fra et slettet websted, skal du angive sidens webadresse. For at fjerne et billede skal du på samme måde angive linkadressen til billedet.

Når anmodningen er sendt, hvad så?

Når du har indsendt en anmodning om fjernelse, vil Google evaluere indholdet for at afgøre, om det opfylder fjernelseskriterierne. Hvis dataene f.eks. er inkluderet i en nyhedsartikel eller er en offentlig registrering, der er tilgængelig på et offentligt websted, vil Google ikke være i stand til at fjerne oplysningerne.

Relaterede indlæg  Hvad er Google TV? Alt hvad du behøver at vide

Du modtager en automatisk e-mail, der bekræfter, at Google har modtaget anmodningen. Hvis der er behov for flere oplysninger, vil du også modtage specifikke instruktioner. Til sidst vil du få en meddelelse om enhver handling.

Det er vigtigt at bemærke, at disse trin kun lader dig fjerne indhold fra Googles søgeresultater. Selvom din anmodning om fjernelse accepteres, vil den ikke slette de personlige oplysninger fra internettet fuldstændigt eller fjerne webstedet, hvor de vises. Den vil stadig være tilgængelig fra andre søgemaskiner.

Hvis du ønsker oplysninger om dig selv fjernet fra en bestemt hjemmeside, vil den bedste mulighed være at kontakte webmasteren for det pågældende websted.

Se efter et “Kontakt os”-link eller en e-mail-adresse til webmasteren på webstedets hjemmeside, søg på  Whois.com  for at finde ud af, hvem der ejer webstedet, eller kontakt webstedets hostingfirma, som også vil blive opført af Whois under “Registrator”.

For mere hjælp og oplysninger om fjernelse af dine data fra Googles søgeresultater, se afsnittet Ofte stillede spørgsm

Hvilke oplysninger er offentligt tilgængelige, når du indtaster dit navn i Googles søgemaskine?

Selvom du måske ikke har nogen mørke hemmeligheder at skjule, er det ikke ligefrem trøstende at opdage, at en søgning på dit navn kan frembringe detaljer om dig, såsom hvor du bor (med satellit og gadebilleder blot endnu et klik væk).

I april 2022 annoncerede Google, at det ville tilbyde nye muligheder for alle, der ønsker at fjerne personligt identificerbare oplysninger fra de databaser, der bruges af deres søgemaskine.

I betragtning af, at Google dominerer den globale  markedsandel for søgemaskiner  og er det mest besøgte websted i verden, med så mange som  8,5 milliarder besøg dagligt , kan dette reducere chancerne for, at andre får adgang til dine oplysninger betydeligt.

Relaterede indlæg  Sådan sletter du en side i Google Docs

Læs videre, og bliv klogere på trinene.

Hvilke oplysninger kan du fjerne fra Googles søge resultater?

Google har allerede værktøjet på plads, der giver dig mulighed for at beskytte dine oplysninger. For eksempel har du længe været i stand til at  sløre billeder af dit hjem  på Google Maps og  fravælge deling af personlige oplysninger .

Derudover giver Google Søgning brugere mulighed for at anmode om fjernelse af specifikt, meget personligt indhold, der kan forårsage direkte skade. Disse omfatter :

 Eksplicitte eller intime personlige billeder uden samtykke (også kendt som hævnp…o.).

–  Ufrivillig falsk po…..grafi (hvor en persons lighed er digitalt redigeret på en anden persons krop i seksuelt eksplicitte omgivelser).

 Irrelevant po…..grafi fra Googles søgeresultater for dit navn.

  Indhold om dig på websteder med udnyttende praksis for fjernelse.

  Billeder af mindreårige.

ål i

Googles Hjælpecenter .