Hvad er Google TV? Alt hvad du behøver at vide

Hvad er Google TV? Alt hvad du behøver at vide

12. april 2023 Slået fra Af admin

Hvis du har været på tv-shopping eller overvejet en Chromecast , har du uden tvivl set Google TV-mærket. Men hvad er Google TV helt præcist, og hvordan er det sammenlignet med Android TV med meget lignende lyd ?

Hvad er Google TV?

Google TV er en brugergrænseflade (UI) designet til at se film og tv-serier. Den er baseret på Android TV, og du kan bruge den på Android-telefoner og -tablets , der understøtter smart-tv’er og enhver moderne Chromecast. Det er værd at bemærke, at på telefoner og tablets er Google TV en separat app , hvorimod tv’er og Chromecasts er dannet omkring softwaren.

Hovedformålet med brugergrænsefladen er organisation. Det er en launcher til apps som YouTube, Netflix og HBO Max , og hvis du søger efter dem, kan du tilføje bestemte film og shows til en overvågningsliste til senere visning. Softwaren vil også identificere forskellige måder at se en titel på, og hvis du vil, kan du markere noget som tidligere set.

En stor grund til at markere sete titler er fanen Til dig , som serverer anbefalinger påvirket af dine vaner. Disse er grupperet i temakarruseller, såsom “Sci-fi-sagaer” og “Trending”. Hvis du vil indsnævre tingene, kan du rulle ned for at finde sektioner som film og serier eller vælge fanen Live  øverst. Nogle videoer kan købes eller lejes gennem Google, og disse køb gemmes i dit bibliotek .

Et vigtigt salgsargument med tv-baserede platforme er understøttelse af Google Assistant-stemmekommandoer.

 Google Assistant

Et vigtigt salgsargument med tv-baserede platforme er understøttelse af Google Assistant- stemmekommandoer, uanset om det er via en fjernbetjening, smarthøjttaler eller smartskærm . Det kan gøre det meget nemmere at finde og afspille indhold i forhold til at bruge knapper, da du kan bruge anmodninger på naturligt sprog som “vis mig film af David Cronenberg”, “spol 30 sekunder tilbage” eller “afspil They Shall Not Grow Old”.

I forlængelse heraf kan du integrere Google TV i Google Home- automatiseringer og bruge det til at styre andre Assistent-kompatible smarthome-enheder . At fortælle en højttaler “Hey Google, det er filmaften” kan muligvis dæmpe lyset, lukke persiennerne og tænde for dit tv på samme tid. Du kan se Assistent-kompatible sikkerhedskameraer på tv’er og Chromecasts.

Android TV vs Google TV: Hvad er forskellen?

Teknisk set, mens Google TV er baseret på Android TV, bruger det faktisk Googles lette ChromeOS . Det betyder for det meste ikke noget for slutbrugeren, men Google TV repræsenterer fortroppen inden for Googles streamingindsats – i sidste ende kan det helt erstatte Android TV.

Der er en række mere håndgribelige forskelle, måske den største er i anbefalinger. Google TV gør meget brug af algoritmer til at skræddersy din startskærm. Ideen er, at jo mere du ser, jo bedre bliver den til at vise nye ting at se. Android TV’s anbefalinger er mindre personlige, da de for det meste er baseret på de apps, du har installeret.

Hvis du har en telefon eller tablet med Android 6.0 eller nyere, kan du blot downloade Google TV-appen . Der er en god chance for, at den allerede er installeret, da den er beregnet til at erstatte Google Play Film og TV. Ellers bliver du nødt til at købe en Chromecast eller et kompatibelt tv. Sony er måske den mest kendte tredjeparts-backer.