Hvilken VM har været det dyreste nogensinde? Se listen her

Hvilken VM har været det dyreste nogensinde? Se listen her

19. oktober 2022 Slået fra Af admin

Dette er den største sportsturnering i verden!

FIFA World Cup er en af ​​de mest prestigefyldte begivenheder i verden, og værtskabet bringer altid et stort pres og spænding til værtsnationen. Hele verden er meget opmærksom på denne sportslige karneval. Gennem årene har niveauet af World Cups været konstant stigende. Uanset om det er kvaliteten af ​​spillet eller teknologierne, bringer hvert VM noget nyt. 

I den seneste tid har nationer som Qatar, Rusland og Sydafrika investeret omfattende tid og kræfter i at gøre deres vært til den bedste nogensinde. Nationer er endda villige til at bruge milliarder mere end deres BNP på faciliteter til at vinde værtsrettighederne.

Lad os tage et kig på de hidtil dyreste verdensmesterskaber i fodboldens historie.

8. USA (1994) – €0,5 mia

USA er måske ikke et kraftcenter inden for fodbold, men de var vært for en af ​​de mest succesrige udgaver i 1994. Det gennemsnitlige tilskuertal ved det VM i 1994 er fortsat det højeste i verdensmesterskabets historie med 63.991. Brasilianerne vandt det VM ved at besejre de mægtige italienere ved Rose Bowl i Californien.

Omkring €500 millioner blev brugt af USA under VM, hvilket er meget for 90’erne. Ni spillesteder blev udvalgt til VM efter omfattende renoveringer før turneringen. I 2026 vil USA igen fungere som vært og vil håbe på at producere endnu et mesterværk.

7. Frankrig (1998) – €2,4 mia

Som VM-værter i 1998 stod Frankrig over for stort pres, efter at USA satte barren højt i 1994. Ydermere oplevede VM i 1998 en stigning i konkurrencen fra 24 til 32 nationer. 

Frankrig udvalgte 10 byer til megabegivenheden med en samlet udgift på 2,4 milliarder euro til faciliteter. I det VM vandt Frankrig, og hjemmefans spillede en nøglerolle i deres succes. Det gennemsnitlige fremmøde pr. kamp ved verdensmesterskabet i 1994 var 43.511.

6. Sydafrika (2010) – €3,7 mia

VM 2010 var et historisk VM, da det var den første udgave, der blev afholdt på det afrikanske kontinent. Selvom der var læk i medierne forud for konkurrencen om anklager om bestikkelse mod FIFA for at tildele VM til Sydafrika over flere fodboldnationer som Marokko, levede værtsnationen op til alle forventninger.

Relaterede indlæg  Fem favoritter til at vinde Golden Glove ved FIFA World Cup 2022

Adskillige nye stadioner blev bygget til begivenheden, og historiske stadioner som Soccer City blev fuldstændig renoveret. Der var 10 spillesteder udvalgt på tværs af ni byer, hvor Johannesburg var vært for finalen. VM 2010 er stadig en af ​​de mest ikoniske udgaver, hvor stemningen af ​​afrikansk kultur og VM-hymnen stadig er berømt blandt fans.

5. Tyskland (2006) – €4,5 mia 

Næste på listen var VM i 2006 i Tyskland. Det var Tysklands anden vært for konkurrencen, men de lod det ikke forhindre dem i at bruge store penge. På trods af at de havde nogle af verdens bedste stadioner, brugte de omkring 4,5 milliarder euro på VM-forberedelser.

VM var en kæmpe succes, og Tyskland blev rost for deres enestående gæstefrihed. Gennemsnitlig deltagelse i hele turneringen var 52.491.

4. Korea og Japan (2002) – €7,3 mia

Blandt de mest ventede og overraskende VM nogensinde var 2002-udgaven en af ​​de bedste. Det var en turnering, hvor underdogs som Tyrkiet og Sydkorea trodsede oddsene og endte henholdsvis nummer 3 og 4.

Desuden var det første gang, turneringen blev afholdt i Asien, og Korea og Japan overgik forventningerne. De brugte 7,3 milliarder euro under VM og ændrede fuldstændig deres lands sportslige infrastruktur. Derudover havde konkurrencen et godt fremmøde med i alt 2.705.198 personer.

3. Rusland (2018) – €12 mia

VM 2018 er den seneste VM-udgave, og den var vært for Rusland. Turneringen blev vundet af det franske landshold og samlet set var det det mest højprofilerede VM nogensinde. Allerede før dets start vakte VM stor opmærksomhed på grund af bombetrusler fra terrororganisationer som ISIS.

VM havde ikke noget sådant problem og sluttede uden hændelser. Til VM brugte Rusland omkring 12 milliarder euro. For at forberede sig til turneringen byggede de nogle højteknologiske stadioner og importerede græs fra andre lande.

2. Brasilien (2014) – €15,6 mia

VM i 2014 er et af de mest afgørende verdensmesterskaber i fodboldhistorien, da det markerede begyndelsen af ​​teknologi ved verdensmesterskaberne. Mållinjeteknologien blev introduceret i denne turnering, og antidopingtests blev også introduceret af FIFA. 

Relaterede indlæg  Hvilke kampe skal spilles på, Education City Stadium til VM i Qatar 2022?

Brasilien investerede stort i VM, brugte 15,6 milliarder dollars og renoverede nogle af de ikoniske stadioner. Investeringen blev også foretaget i betragtning af, at Rio var vært for OL i 2016, så det tjente et dobbelt formål.

1. Qatar (2022) – €229 mia

Der er stadig et stykke tid til, at VM i 2022 starter, men alle fakta om det skaber allerede en masse buzz rundt om i verden. Med hensyn til udgifter er det 22. verdensmesterskab det mest profilerede. Til forberedelserne har Qatar angiveligt brugt rekordhøje 229 milliarder euro.

Hele landet er blevet fuldstændig fornyet med nye stadioner, hoteller og træningsfaciliteter. VM vil blive spillet på otte stadioner, som alle er nybygget med den nyeste teknologi importeret fra andre lande. Det er klart, at Qatar har arbejdet hårdt for dette VM, hvilket fremgår af tallenes forskel mellem det og andre VM.

 

Hvad er den officielle sang til FIFA World Cup 2022 i Qatar?