Må man drikke alkohol til VM 2022 i Qatar?

Må man drikke alkohol til VM 2022 i Qatar?

11. oktober 2022 Slået fra Af admin

Qatar vil tillade fans som har købt billet, at købe alkoholholdig øl til VM-fodboldkampene,

Sådan bliver retningslinjerne omkring alkohol.

Tre timer før kickoff og i en time efter slutfløjt, men ikke under kampene.

Budweiser, en stor VM-sponsor med eksklusive rettigheder til at sælge øl ved turneringen, vil servere øl inden for den billetomkreds, der omgiver hvert stadion, men ikke på stadiontribunerne eller på stadion, sagde kilden.

Dette års VM er det første, der afholdes i et muslimsk land med streng kontrol med alkohol, hvilket giver unikke udfordringer for arrangører af en begivenhed sponsoreret af et stort ølmærke og ofte forbundet med øl-drikkende fans.

“Øl vil være tilgængelig, når portene åbner, hvilket er tre timer før kick off. De fans der ønsker at købe en øl, vil være i stand til det. Og så når de forlader stadion har de mulighed for det i en time efter slutfløjt,”

Derudover vil Budweiser få tilladelse til at servere øl i en del af FIFA’s vigtigste fanzone i det centrale Doha fra 18:30 til 01:00 hver dag i den 29-dages turnering, som starter den 20. november. Ved tidligere VM-turneringer blev der serveret øl i fanzoner dagen lang. Beslutningen om, hvor og hvornår øl skal sælges til fans, er nu afsluttet, men prisen, fans vil blive opkrævet for en øl, er stadig under diskussion.

Relaterede indlæg  Hvilke lande har afgivet et bud, på at være vært for FIFA World Cup 2030?

Budweiser som sponsor til VM i Qatar 2022

“Vi arbejder tæt sammen med FIFA, som administrerer forholdet til de qatariske myndigheder, for at sikre, at vores aktiveringer til turneringen udføres respektfuldt og i overensstemmelse med lokale regler og forskrifter,” sagde en talsmand for Budweiser-bryggeriet AB InBev i en e-mail. .

Qatars VM-arrangører, den øverste komité for levering og arv, reagerede ikke på anmodninger om kommentarer om VM-kontrollen med alkohol. Qatars regerings mediekontor rettede anmodninger til den øverste komité.

Det var ikke umiddelbart klart, hvordan Qatar vil håndtere ølsalg forud for kampen mellem Wales og Iran kl. 13.00 fredag ​​den 25. november, hvor de fleste muslimer i Qatar vil samles ved moskeer til den ugentlige menighedsbøn. Qatar kræver i øjeblikket, at de fleste butikker og restauranter i landet lukker under fredagsbønnen. Spørgsmål har svirret omkring den rolle, alkohol ville spille ved dette års VM, siden Qatar vandt værtsrettighederne i 2010. Selvom det ikke er en “tør” stat som nabolandet Saudi-Arabien, er det ulovligt at indtage alkohol på offentlige steder i Qatar.

 

Besøgende kan ikke bringe alkohol ind i Qatar, selv fra lufthavnen toldfrit, og de kan ikke købe alkohol i landets eneste vinhandel i udkanten af ​​Doha. Kun udenlandske beboere med tilladelser kan handle der til hjemmeforbrug. Besøgende kan drikke på et par dusin licenserede hoteller og klubber, hvor en øl kan koste $18.

Relaterede indlæg  Hvem vinder FIFA World Cup 2022 i Qatar? Vi kommer med vores forudsigelse.

Budweiser vil sælge sin alkoholfrie øl, Budweiser Zero, på stadionbaner og tribuner under kampe og på andre fansites.

“Vi respekterer altid de lokale skikke og kultur på de markeder, hvor vi opererer eller afholder begivenheder,” sagde en talsmand for AB InBev til Reuters i en e-mail-meddelelse.

“Vores promovering og aktivering af Budweiser Zero under FIFA World Cup i Qatar vil målrette mod de internationale gæster, der kommer for at nyde og fejre fodbold på fansiderne.”