5 af de mest kontroversielle VM mål i historien.

5 af de mest kontroversielle VM mål i historien.

13. oktober 2022 Slået fra Af admin

Nogle af de største mål i fodboldhistorien er blevet scoret ved VM. Mål som Michael Owens spektakulære indsats mod argentina i 1998

Denne mønt har dog to sider. Det er ingen hemmelighed, at VM har produceret flere af de mest omstridte mål i fodboldens historie. Bestemt, “Guds hånd”-episoden er, hvad alle husker, men var der andre mystiske og underlige mål?

I dagens blog tager kigger vi på de5 af de mest kontroversielle VM-mål i historien.

5. Frank Lampard mod Tyskland (VM 2. runde 2010)

Selvom dette ikke blev godkendt for at være et mål af dommeren, var der teknisk set mål. Da Frank Lampard scorede et fantastisk langskudsmål, så det ud til, at England havde gjort et mirakuløst comeback. Den gang var der ikke VAR, og det kunne England godt have brugt den gang. Opordringen til et forbedret mållinjeteknologi blev kun højere efter kampen.

4. Carlos Tevez vs Mexico (VM 2. runde 2010)

Som hold bliver Argentina normalt valgt til at gå videre til VM-semifinalerne. El Tri-tilhængere kan dog blive undskyldt for at føle sig lidt utilfredse, efter at Carlos Tevez headede Argentinas mål i det 25. minut mod Mexico på trods af at han var mange meter offside.

Selvom et offside-mål ikke nødvendigvis er problematisk, gjorde det, at det blev vist på stadionets massive videoboard, gjorde det sagen meget værre. Der opstod slagsmål på bænken efter afgørelsen, og hele den mexicanske trup sværmede omkring dommeren i protest.

3. Geoff Hurst mod Vesttyskland (VM-finalen 1966)

Det tredje mål scoret af England til VM-finalen i 1966 gav dem sejren. En udligning i det 89. minut fra Wolfgang Weber fremtvang forlænget spilletid. Det kontroversielle øjeblik indtraf i det 101. minut.

Relaterede indlæg  Hvem er Lamine Yamal, Barcelonas yngste nogensinde?

Fra tæt hold kunne Geoff Hurst dirigere Alan Balls indlæg ind i nettet takket være et flot vending og skud. Efter at have hoppet mod undersiden af ​​stangen og blevet ryddet, fortsatte legen. Den schweiziske embedsmand talte med sin linjedommer, en aserbajdsjaner i USSR ved navn Tofiq Bahramov.

Øjeblikke senere gav linjedommeren målsignalet, og England vandt videre med 4-2. Selvom det senere blev fastslået, at bolden faktisk ikke havde krydset målstregen, er det faktum irrelevant, nu hvor de havde vandt VM.

2. William Gallas vs Irland (VM-kvalifikation 2009 Playoff i anden runde)

Selvom dette mål ikke blev scoret lovligt under VM-spillet, var det den omstridte faktor, der i sidste ende forhindrede Republikken Irland i at gå videre til finalen. Det stod 1-1 på vej ind i overtiden, og Frankrig havde et frispark, der virkede som om, det var på vej ud af banen.

Thierry Henry fik næsten bolden, inden han satte et mål af Gallas op med et indlæg. Alle irske spillere var forargede, da målet fik lov at blive stående, og dage med bebrejdelser og beskyldninger fulgte, hvor mange krævede en omkamp. Men det blev ikke til noget. 

Frankrig kvalificerede sig til VM i Sydafrika takket være et mål, som irske fans hånede som “frøens hånd”. 

1. Diego Maradona vs England (VM-semifinale 1986)

Det er sikkert at sige, at Maradonas første mål mod England i VM-semifinalen i 1986 vil gå over i historien som det mest kontroversielle mål, der nogensinde er scoret ved VM. Maradona gav Argentina føringen, da en engelsk forsvarsspiller efter et labyrintagtigt løb snittede bolden i luften, og Maradona smækkede den over den dykkende Peter Shilton.

Relaterede indlæg  Hvilke kampe skal spilles på, Education City Stadium til VM i Qatar 2022?

Diego Maradona scorede med en bevidst med hånden i det 51. minut, da han udnyttede en fejlagtig clearing i feltet af Shilton. Da dommer Ali Bin Nasser ikke kunne afgøre, om Maradona havde begået en håndbold eller ej, besluttede han i sidste ende at lade målet stå.

En af de største debatter nogensinde inden for fodbold begyndte med det mål. ” Guds hånd