Hvad hedder de forskellige fodboldstadions, der skal spilles på til VM i Qatar 2022?

Hvad hedder de forskellige fodboldstadions, der skal spilles på til VM i Qatar 2022?

15. oktober 2022 Slået fra Af admin

Din guide til FIFA World Cup Qatar 2022-stadionerne

Alt hvad du behøver at vide om de otte spillesteder, der afholder Qatar 2022-kampe. Med mindre end 40 dage til turneringen starter den 20. november. Der er 8 stadions i alt, som der skal spille på til VM i Qatar 2022. Vi har lavet en liste over disse stadions.

Fra værten for den første kamp mellem Qatar og Ecuador til den sidste kamp, ​​hvor et hold vil blive kronet til mester, her er alt, hvad du behøver at vide om FIFA World Cup Qatar 2022-stadionerne.

Ahmad Bin Ali Stadion

Beliggenhed: Umm Al Afaei, Al Rayyan

Klub: Rayyan SC

Siddekapacitet: 50.000

Første kamp: USA mod Wales, mandag den 21. november kl. 22.00.

Engang kaldt Al Rayyan Stadium, blev det døbt “portalen” til ørkenen, fordi det afholdt Amir Cup-finalen den 18. december 2020, præcis to år før den officielle VM-finale. I 2021 var det blandt de to stadioner, der blev brugt til FIFA Club World Cup. Lige efter VM vil stadionets kapacitet blive reduceret med næsten det halve, og de ekstra pladser bliver doneret til fodboldrelaterede formål rundt om i verden.

Al Bayt Stadion

Beliggenhed: Al Khor

Klub: Ingen

Siddekapacitet: 60.000

Første kamp: Åbningskamp mellem Qatar og Ecuador søndag den 20. november kl.

Byen Al Khor i det nordlige Qatar er hjemsted for stadion, med den længste rejsetid fra Doha, landets hovedstad. Stadionet debuterede med sit tilbagetrækkelige tag ved 2021 FIFA Arab Cup, hvor det var vært for tre gruppespils kampe, en kvartfinalekamp og mesterskabsspillet, som Algeriet vandt. Efter VM er overstået, vil stadionet blive ombygget for at reducere dets kapacitet med omtrent det halve og derefter blive givet til udviklingslande med behov for sportsinfrastruktur.

Al Thumama Stadion

Beliggenhed: Al Thumama, Doha

Klub: Ingen

Siddekapacitet: 40.000

Første kamp: Senegal mod Holland, mandag den 21. november

I oktober 2021, efter fire års byggeri, åbnede Al Thumama Stadium endelig med Amir Cup-finalen mod Al Sadd og Al Rayyan. Det fortsatte med at være vært for seks yderligere kampe i FIFA Arab Cup, såvel som Qatars semifinale. Stadionets kapacitet vil blive halveret, når VM er gennemført, så pladser kan doneres til underudviklede nationer. Det ligger på Dohas sydlige side.

Beliggenhed: Al Wakrah

Klub: Al Wakrah SC

Siddekapacitet: 40.000

Første kamp: Frankrig mod Australien, tirsdag den 22. november

Al Janoub Stadium, nær kystbyen Al Wakrah syd for Doha, var vært for Amir Cup-finalen mellem Al Sadd og Al Duhail i 2019 og var vært for AFC Champions League-finalen for både Ulsan Hyundai fra Sydkorea og Persepolis i Iran i 2020. Derudover blev der spillet seks kampe der under 2021 FIFA Arab Cup. Stadionet er en del af et større sportskompleks med butikker, restauranter og hestebaner, og dets kapacitet vil blive halveret efter VM.

Education City Stadium

Beliggenhed: Uddannelsesby, Al Rayyan

Klub: Ingen

Siddekapacitet: 45.350

Første kamp: Danmark v Tunesien, tirsdag den 22. november

Education City ligger i Al Rayyan, lige uden for Doha, og har en befolkning på flere af verdens bedste gymnasier. Det åbnede i 2020 og var vært for 2020 FIFA Club World Cup, som Bayern München vandt. Derudover har der været spillet nogle 2020 AFC Champions League-kampe og fem kampe i 2021 FIFA Arab Cup. Det vil blive brugt af universitetsatletiske hold og Qatars kvindefodboldhold efter VM.

Khalifa Internationale Stadium

Beliggenhed: Doha

Klub: Qatars landshold

Siddekapacitet: 45.416

Første kamp: England mod Iran, mandag den 21. november kl. 16.00.

Stadionet, der ligger i udkanten af ​​Doha, Qatar, har været vært for internationale begivenheder, siden det blev lanceret i 1976 og har gennemgået adskillige ændringer gennem årene, hvoraf den seneste var i 2017. Det var stedet for seks 2011 AFC Asian Cup-kampe , inklusive mesterskabskampen vundet af Japan med en 1-0 sejr over Australien. 2019 FIFA Club World Cup-finalen, vundet af Liverpool fra England efter forlænget spilletid mod Flamengo fra Brasilien, blev også spillet der.

Lusail Stadion

Turneringens største stadion, samt spillestedet for VM-finalen, bliver placeret i den helt nye, ultramoderne by Lusail, omkring 20 kilometer nord for Doha. Det overordnede sted for denne sæsons begivenhed er blevet forsinket med mere end et år, efter at have været planlagt til at debutere i 2020. De fleste af pladserne forventes at blive doneret, når turneringen slutter, og stadionet vil blive reduceret og omdannet til et multifunktionelt fællesskab plads til socialt samvær.

Stadion 974

Beliggenhed: Ras Abu Aboud, Doha

Klub: Ingen

Siddekapacitet: 40.000

Første kamp: Mexico mod Polen, tirsdag den 22. november kl.

Dette midlertidige stadion, der er bygget af 974 genbrugte fragtcontainere og åbnede i november 2021, er også det internationale telefonnummer for Qatar. I løbet af 2021 FIFA Arab Cup var stadion vært for fem kampe, inklusive en semifinale og tredjepladsen. Efter vinterens VM er slut, vil Ras Abu Aboud Stadion blive revet ned, og materialerne genbruges til et nyt anlæg ved vandet for kvarteret.

Hvor mange europæiske hold er med til VM i Qatar 2022?