Oversigt over Danmarks VM gruppekampe i Qatar 2022

14. oktober 2022 Slået fra Af admin

Danmark

Gruppe: D

Første kamp: 22. november 2022

Stadion: Education City Stadium

Efter at have nået semifinalerne ved EM sidste år og blev elimineret af værterne England på et meget omstridt straffespark i forlænget spilletid, har truppen bestemt følt sig positiv. Danmark overgik gruppe F under kvalifikationen ved at få sejre i deres første 9 kampe og kun fejle én gang efter VM kvalifikationen var sikret.

Efter at være gået videre fra gruppespillet i 4 af deres 5 VM-kampe, blev Danmark i 2014 elimineret i ottendedelsfinalen af ​​den endelige mester Kroatien på straffespark.

De færreste vil glemme de skræmmende billeder fra åbningskampen til sidste års EM, da Christian Eriksen faldt, men holdet kom stærkt tilbage til at slutte på en fjerdeplads takket være nogle ekstraordinær præstationer af det danske landshold.

Oversigt over gruppespillet i gruppe D

Dato Match Tid  Stadion
tirs den 22. nov Danmark mod Tunesien  14:00 Dansk tid Education City Stadium
tirs den 22. nov Frankrig mod Australien  20:00 Dansk tid Al Janoub Stadion
Lør 26. nov Tunesien mod Australien  11:00 Dansk tid Al Janoub Stadion
Lør 26. nov Frankrig mod Danmark  17:00 Dansk tid Stadion 974
ons 30. nov Tunesien mod Frankrig  16:00 Dansk tid Education City Stadium
ons 30. nov Australien mod Danmark  16:00 Dansk tid Al Janoub Stadion

De fire hold, der er udvalgt til gruppen, vil spille et round-robin-format, hvor hver nation står over for de tre andre. Gruppestillingen er baseret på point fra disse tre gruppekampe – tre point for en sejr, et for uafgjort, ingen for et tab.

De to øverste hold fra hver gruppe baseret på samlede point går videre til knockouts i enkeltspil. Hvis holdene er lige på point, er målforskel den første tiebreaker efterfulgt af scorede mål.

VM gruppe D hold

Frankrig

Vinderne af det sidste verdensmesterskab i 2018, Frankrig, vil være fast besluttet på at beholde kronen, selvom de skal klare sig betydeligt bedre, end de gjorde ved EM 2020, da de blev slået ud i ottendedelsfinalen af ​​Schweiz.

Hvis superstjernen Kylian Mbappe er bedst, kan det gøre hele forskellen for Les Bleus, og der er masser af anden international erfaring også i Didier Deschamps’ talentfulde trup.

Frankrig vandt UEFA Nations League 2020/2021 ved at slå Spanien i finalen, og hvis de kan præstere som en sammenhængende enhed, vil de helt sikkert være blandt de førende kandidater til i Qatar.

 • Nuværende FIFA verdensrangering: nr. 4 (august 2022)
 • Regional placering: 2. (UEFA)
 • VM-titler: 2
 • VM-optrædener (sidste): 15 (Rusland 2018)
 • Hvordan kvalificeret: UEFA Gruppe D vindere: 5W-0L-3D
 • Træner: Didier Deschamps (Frankrig) siden juli 2012
 • Nøglespillere: Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain / Frankrig), Paul Pogba (Juventus / Italien), Karim Benzema (Real Madrid / Spanien)
Relaterede indlæg  Hvem er Golden Boy finalisterne i 2022?

Australien

Australien vandt et enkelt-elimineret FIFA interkontinentalt slutspil for at få den sidste plads i gruppe D og slog Peru i Australien den 13. juni. Seks dage før skulle Australien vandt over de Forenede Arabiske Emirater 2-1 i et separat asiatisk kvalifikationsplayoff bare for at vinde retten til at møde Peru om en plads i VM.

Australien reddede en kvalifikationskampagne, der startede lovende (11 sejre i træk), men som sluttede med nederlag til Japan og Saudi-Arabien, der knuste deres håb om automatisk kvalifikation og tvang dem ned i slutspillet.

Australien har været stamgæster ved verdensmesterskabet siden århundredeskiftet og er gået videre til den egentlige konkurrence fem gange i træk.

 • Nuværende FIFA verdensrangering: nr. 39 (august 2022)
 • Regional placering: 4. (AFC)
 • VM-optrædener (sidste): 5 (Rusland 2018)
 • Træner: Graham Arnold (Australien) siden juli 2018
 • Nøglespillere: Mat Ryan (København / Danmark), Tom Rogic (West Brom / England), Trent Sainsbury (Al Wakrah / Qatar)

Danmark

Danmark kan være i fokus for en af ​​de mest gribende og følelsesmæssigt genklangende historier ved dette VM, da de sigter mod at bygge videre på en imponerende forestilling ved EM 2020.

Den turnering begyndte under forfærdelige omstændigheder, da Christian Eriksen fik et hjertestop under deres åbningsnederlag imod Finland i København. Playmakeren klarede sig heldigvis, og hans holdkammerater samledes spændende i hans fravær og kom videre til semifinalen, hvor de kom lige til kort mod England i forlænget spilletid.

Utroligt nok vendte Eriksen tilbage til at spille med Brentford i Premier League og kom til Manchester United denne sommer efter at have fået en implanterbar cardioverter-defibrillator (ICD) sidste år. Han er nu tilbage på landsholdet og kunne mod alle odds brillere på den største scene igen sammen med træneren Kasper Hjulmand.

 • Nuværende FIFA verdensrangering: nr. 10 (august, 2022)
 • Regional placering: 8. (UEFA)
 • VM-titler: —
 • VM-optrædener (sidste): 6 (Rusland 2018)
 • Hvordan kvalificeret: UEFA Gruppe F vindere: 9W-1L-0D
 • Træner: Kasper Hjulmand (Danmark) siden august 2020
 • Nøglespillere: Christian Eriksen (Manchester United / England), Joakim Maehle (Atalanta / Italien), Mikkel Damsgaard (Brentford / England)
Relaterede indlæg  Hvornår offentliggøres truplisterne til VM i Qatar 2022?

Tunesien

Tunesien kom videre til VM takket være en sidste sejr i kvalifikationsrunden mod Mali, der bookede, hvad der bliver en sjette optræden ved turneringens slutrunde. Nordafrikanerne vil se efter at komme videre til knockout-stadierne for første gang.

Det meste af truppen er baseret rundt om i Europa, hvor Montpellier-angriberen Wahbi Khazri er deres hovedskaber, mens Manchester Uniteds unge Hannibal Mejbri, udlejet til Birmingham, er et af navnene, man skal holde øje med.

Tunesien  tager hul på en ny æra til World Cup 2022 med træner Jalel Kadri i spidsen. Kadri, som tidligere var assistent, blev overdraget topjobbet af det tunesiske fodboldforbund i januar – og erstattede Mondher Bebaier, som betalte prisen for en dårlig præstation under Afrikas Cup of Nations.

 • Nuværende FIFA verdensrangering: nr. 30 (august, 2022)
 • Regional placering:  3. (CAF)
 • VM-titler: —
 • VM-optrædener (sidste): 5 (Rusland 2018)
 • Hvordan kvalificeret:  CAF tredje runde vindere (agg 1-0 vs. Mali)
 • Træner: Jalel Kadri (Tunesien) siden januar 2022
 • Nøglespillere: Wahbi Khazri (Montpellier / Frankrig), Hannibal Mejbri (Birmingham City / England), Ali Maaloul (Al Ahly / Egypten)

Hvornår offentliggøres truplisterne til VM i Qatar 2022?