Sådan downloader du macOS 14 Sonoma

Sådan downloader du macOS 14 Sonoma

6. juni 2023 Slået fra Af admin

MacOS 14 Sonoma har en masse spændende nye funktioner, herunder spiltilstand, desktop-widgets og en ny præsentationstilstand til videoopkald. Er din Mac klar til det? Hvis det er tilfældet, vil du gerne downloade det så hurtigt som muligt for at drage fordel af alle de nye funktioner og sikkerhedsforbedringer. Sørg for at sikkerhedskopiere dine vigtigste oplysninger, før du gør det, men når du er klar, kan du se her, hvordan du downloader macOS 14.

Tjek, om din Mac understøtter macOS 14

Før du kan downloade macOS 14, er det vigtigt at tjekke, om din Mac understøtter det. Ved annonceringen for den nye version af macOS oplyste Apple også, hvilke Mac’er der kan køre den. De omfatter:

  • MacBook Air fra 2018 eller senere
  • MacBook Pro fra 2018 eller senere
  • Mac Mini fra 2018 eller senere
  • Mac Pro fra 2019 eller nyere
  • iMac fra 2019 eller senere
  • iMac Pro fra 2017 eller senere
  • Mac Studio fra 2022 eller nyere

Hvis din MacBook eller Mac er ældre end disse modeller, så er macOS 13 desværre den sidste version af MacOS, du vil kunne downloade.

Download macOS 14

I skrivende stund er macOS 14 Sonoma ikke bredt tilgængelig, men den kan downloades for en udvalgt gruppe af udviklere nu og vil blive rullet ud til den bredere gruppe af Apple beta-testere i de næste par uger før en generel udgivelse senere dette år. Hvis du ikke er en del af betaprogrammet og gerne vil være det, kan du tilmelde dig her .

Relaterede indlæg  Spotify holder op med at spille: Sådan fikser du det på iPhone og Android

Når du har fået et nik til at downloade macOS 14, og du er sikker på, at din Mac er kompatibel, så husk at sikkerhedskopiere dine vigtigste oplysninger før opdatering, bare for at være sikker. Du skal ikke miste noget, men det er altid en god idé. Hvis du opdaterer en MacBook, skal du sørge for, at dens strømkabel er tilsluttet.

Når du er klar, skal du følge disse trin.

Trin 1: Vælg Apple-ikonet øverst til venstre på skærmen.

Trin 2: Vælg Om denne Mac

Trin 3: Vælg Softwareopdatering

Trin 4: Derfra starter macOS-softwareopdateringen og begynder at downloade macOS 14. Når den er færdig, bliver du bedt om at genstarte. Vælg Genstart nu.

Din Mac genstarter derefter og begynder installationsprocessen. Afhængigt af din Mac kan dette tage lidt tid, så lad det gøre det. Det kan genstarte et par gange mere under processen, så du skal ikke bekymre dig, hvis du ser dens skærm blive sort.

Trin 5: Når processen er færdig, bør du have en Mac med et skinnende nyt operativsystem.