Hvem er Lamine Yamal, Barcelonas yngste nogensinde?

Hvem er Lamine Yamal, Barcelonas yngste nogensinde?

23. april 2023 Slået fra Af admin

Lamine Yamal tog alle overskrifterne i lørdags, efter at Barcelona meddelte, at han er blevet inkluderet i truppen til søndagens opgør med Atletico Madrid på Spotify Camp Nou.

Dermed blev Yamal den yngste spiller nogensinde, der blev kaldt ind på Barcelonas førstehold, og skulle han spille mod Atletico, ville han være deres yngste spiller nogensinde, kun 15 år og 284 dage gammel.

Barcelona vurderer Yamal utroligt højt

Barcelona vurderer Yamal utroligt højt, på niveau med tidligere spillere som Lionel Messi og Andres Iniesta. Dette gav en indikation af det talent, som teenageren besidder, men bortset fra det, er der meget lidt kendt om ham fra et udefrakommende perspektiv.

Ifølge Sport er hans fulde navn faktisk Lamine Yamal Nasraoui Ebana, men han omtales bare ved sine fornavne. Han blev født i Esplugues de Llobregat, selvom han voksede op i Mataro og også boede i Granollers. I øjeblikket bor han i La Masia. Hans far er marokkaner og hans mor fra Ækvatorialguinea. Han har allerede spillet i Spaniens ungdomssetup, men Marokko er interesseret i at sikre hans internationale fremtid.

Relaterede indlæg  FIFA World Cup: Hvilke hold har kvalificeret sig til Qatar 2022? Fuld liste over alle 32 nationer

Inden for La Masia anses Yamal for at være en genert og fokuseret person, selvom han var involveret i et skænderi, mens han var på international tjeneste med Spaniens U17-hold i sidste måned, hvilket resulterede i en intern suspension.

Yamal er venstrebenet

Yamal, der har spillet for Barcelonas U19’ere i størstedelen af ​​sæsonen, på trods af regelmæssig træning med førsteholdet, spiller typisk som højrekant, selvom han af og til har spillet som falsk 9’er. Han er venstrebenet, hvilket har ført til sammenligninger med Rivaldo, Ivan de la Pena og Messi.

Yamals ungdomskontrakt i Barcelona udløber i slutningen af ​​næste sæson, og det haster meget for ham at underskrive sin første professionelle kontrakt, før han fylder 16 i juli. Jorge Mendes, som har et fremragende forhold til klubben, er hans agent.

Yamal ser muligvis ikke kamp mod Atletico Madrid på søndag, men skulle Barcelona få afsluttet La Liga-titlen inden sæsonens sidste uger, er der en reel mulighed for, at han får sin førsteholdsdebut inden sommer.