Alt hvad du behøver at vide om Threads, Instagrams Twitter-klon

Alt hvad du behøver at vide om Threads, Instagrams Twitter-klon

6. juli 2023 Slået fra Af admin

Instagram Threads er ikke tilgængelig endnu i Danmark og Europa (EU regler)

 

Instagrams nye Twitter-klon Threads er ankommet. Det er blevet drillet i et stykke tid og kommer på et vanskeligt tidspunkt for Twitter – og et passende tidspunkt for Threads at udnytte kaoset og splittelsen i Twitters CEO Elon Musks ledelse.

Selvom det oprindeligt var en ret direkte kopi af Twitter og med lovet fremtidig integration med andre tjenester som Mastodon, har Threads en massiv fordel: de starter med Instagrams enorme brugerbase i stedet for fra nul.

Hvad er Threads?

Threads er en “tekstbaseret samtaleplatform” fra Instagram og Meta og en næsten direkte klon af Twitter. Det kommer til et kritisk tidspunkt for Twitter, som er blevet mere og mere ustabilt under Elon Musks kaotiske ledelse. Threads udnytter den populære Instagram-platform til at opbygge sin brugerbase og tilbyder en ret grundlæggende kopi af Twitters primære funktionalitet.

Hvordan er Threads anderledes end Twitter?

Nå, Threads har en mere Instagram-agtig visuel stil. Det er klart, at det er mere tekstfokuseret end det billeder-og-video-tunge Instagram, men det ser bestemt ud til, at det er en Instagram-app.

Men bortset fra det, er det at bruge Threads meget som at bruge Twitter. Indlæg er linet op i et feed, du kan rulle igennem, du har mulighed for at svare, citere, like eller dele (med dybere integration i Instagram). Indlæg er primært tekstbaserede, selvom du kan tilføje billeder og video. Det er Twitter, men af ​​Instagram.

Hvor kan jeg hente Threads-appen?

Du kan kun finde Threads-appen i Apple App Store til iPhones og kun på Google Play til Android-telefoner.

Threadsunderstøttes ikke på iPad, Android-tablets, Windows, Mac eller endda internettet. Det er for tiden kun en app-oplevelse.

Hvordan kan jeg deltage i Threads?

Først og fremmest skal du bruge Threads-appen, som du kan downloade til iPhone- og Android-telefoner .

Når du har downloadet appen, bliver du bedt om at logge ind med din Instagram-konto, som importerer dit brugernavn, biodata og link – du kan redigere bio og link, men dit brugernavn forbliver fastgjort til din Instagram-konto.

Kan jeg deltage i Threads uden en Instagram-konto?

Lige nu kræves der en Instagram-konto for at deltage i Threads. Du kan ikke oprette en konto på Threads uden en, og du kan heller ikke oprette en Instagram-konto via Threads. Dette kan ændre sig i fremtiden, efterhånden som Meta bevæger sig for at udvide adgangen til Threads, selvom Instagram med mere end 500 millioner aktive brugere udgør en stærk base, hvorfra man kan opbygge Threads’ brugerantal.

Kan jeg have et andet brugernavn på Threads end Instagram?

Brugernavne på Threads er direkte knyttet til din Instagram-konto og kan ikke ændres, selv når du først opretter en konto på Threads.

Hvad er tegngrænsen for indlæg i Threads?

Threads-indlæg er begrænset til 500 tegn, med et løbende tegnantal i øverste højre hjørne, når du skriver dit indlæg. Ved lanceringen tillader Threads ikke brugere at oprette en tråd med flere indlæg på én gang. Hvilket virker som en forglemmelse.

Hvor mange billeder og videoer kan jeg føje til et Threads-indlæg?

Du kan tilføje op til ti billeder og videoer til ethvert nyt indlæg eller svare på Threads. Videoer kan være op til fem minutter lange.

Hvordan følger jeg andre konti i Threads?

Når du opretter en Threads-konto, bliver du bedt om en liste over dine nuværende Instagram-følger. Da Threads stadig er i sine tidlige dage, vil mange af de andre Instagram-brugere, du bliver bedt om at følge, endnu ikke have registreret deres Threads-konto – de er mere en forebyggende følg, hvis/når de tilmelder sig Threads.

Relaterede indlæg  Sådan gør du din Threads konto privat - Trin for trin guide.

Når du først er i Threads, vil du trykke på et hvilket som helst brugernavn for at åbne profilen og give dig en stor “Følg”-knap, du kan trykke på for at tilføje dem til dit feed.

Hvordan kan jeg indstille min Threads-konto til privat?

Når du opretter din Threads-konto, får du mulighed for at indstille din konto til privat, hvor kun brugere, du har godkendt, vil kunne se og interagere med dine indlæg.

Kan jeg begrænse, hvem der kan svare på specifikke Threads-indlæg?

Selvom du kan begrænse hele din Threads-konto til privat, så kun godkendte brugere kan se den, kan du også begrænse svartilgængeligheden for ethvert individuelt indlæg. Standardindstillingen er at tillade alle på Threads at svare, med yderligere muligheder for andre brugere, som du følger, eller slet ingen svar. Du kan indstille dette, når du opretter et nyt indlæg, eller ændre denne indstilling pr. indlæg bagefter.

Understøtter Threads direkte beskeder til individuelle brugere?

Ved lanceringen er der ingen understøttelse af direkte eller private beskeder eller chat på Threads. Da både Instagram og Twitter begge tilbyder DM’er, virker det sandsynligt, at Threads i sidste ende også vil gøre det. I mellemtiden kan du @omtale en bruger for at få deres opmærksomhed med et offentligt indlæg.

Kan jeg bruge Threads i en webbrowser?

Threads-funktionaliteten på webbrowsere er meget begrænset (på Threads.net ), hvor kun individuelle indlæg og de seneste indlæg på en brugerprofil er tilgængelige. Ethvert forsøg på at like, svare, citere eller dele et opslag vil bede en app download. Du kan slet ikke se dit Threads-feed eller endda logge ind via en browser.

Som en yderligere indikation af, at Threads er mobil-først, vil visning af en hvilken som helst Threads-side i en webbrowser på computerstørrelse vise QR-koder for at åbne appens liste på din telefon.

Threads tilbyder indlejringer, så individuelle indlæg kan deles på andre platforme og websteder, og ligesom Twitter inkluderer det et foregående indlæg, hvis det valgte er et svar. Threads bruger også de samme webstedsmetadata som Facebook til at vise et forhåndsvisningskort for URL’er tilføjet til et indlægs indhold.

Er verifikation tilgængelig på Threads?

Der er i øjeblikket ingen mulighed for at “bekræfte” på Threads, og der er heller ingen muligheder for betalt abonnement. Endnu. . Meta tilbyder allerede et betalt “verifikationssystem” til Facebook og Instagram, og det ser ud til, at dette er blevet overført til Threads for i det mindste nogle brugere.

Kan jeg begrænse mit Threads-feed til kun de personer, jeg følger? Eller sortere det kronologisk?

Der er ingen muligheder for at tilpasse dit Threads-feed. Du kan ikke begrænse det til kun de brugere, du har valgt at følge, så udover dem vil du se, hvad end Threads-algoritmen har valgt at fremhæve. Der er heller ingen mulighed for at sortere indlæg kronologisk.

Kan jeg redigere indlæg i Threads?

Threads understøtter ikke redigering af indlæg. Måske vil det i sidste ende, men det tog også år og en betalt abonnementstjeneste for Twitter at tillade redigeringer. Da Meta følger nogle af de samme trin som Twitter (som betalt “bekræftelse”), er det måske kun et spørgsmål om tid.

Relaterede indlæg  Sådan ser du en persons følgerliste i Threads

Understøtter Threads flere konti?

Threads understøtter endnu ikke at forblive logget ind med flere konti, men hvis du er logget ind på flere konti på Instagram er det relativt nemt på Threads at logge ud af en og logge ind på en anden.

Er der annoncer på Threads?

I denne tidlige tilstand er der ingen annoncer på Threads. Det er sikkert, at Threads vil have annoncer i fremtiden, men det gør det ikke lige nu. Facebook og Instagram er ikke bange for annoncer, så det er kun et spørgsmål om tid – at udvide deres eksisterende forhold til annoncører vil ikke være svært.

Hvad er der med Threads and the Fediverse?

Selvom det ikke er tilgængeligt ved lanceringen, har Meta gjort det klart, at de har til hensigt at tilslutte Threads til “Fediverse” via ActivityPub-protokollen, som indeholder open source Twitter-klonesystemer som Mastodon. Denne “Federation” vil åbne Threads for et bredere økosystem af lignende platforme, hvor interoperabiliteten går begge veje.

Threads, der slutter sig til Fediverse, er et interessant træk, da det betyder, at man ikke behøver en Threads (og Instagram) konto for at se indhold på Threads. Det har også vakt en del kontroverser i Fediverse-kredse, da det har været et open source-projekt, og tilføjelsen af ​​en massiv spiller som Meta kunne overmande arbejdet i open source-fællesskabet. Fediverse er sammensat af adskillige uafhængige servere med deres egne modereringsregler og valgfri forbindelser mellem serverne, og nogle giver præventivt udtryk for deres hensigt om at blokere federation med Threads server – den slags opdeling, der kunne ende med at bryde Fediverse i stedet.

Mens de funktioner, som Threads tilbyder ved lanceringen, er tæt på resten af ​​Fediverse-tilbuddene, er Metas ambitioner her bestemt større. Arbejde med annoncering, verifikation og andre funktioner kan forårsage kompatibilitetsproblemer. Threads understøtter allerede funktioner, der ikke er en del af Mastodon, for eksempel som at citere indlæg. Sandsynligvis er fremtidige funktioner som DM’er eller chat heller ikke tilgængelige via ActivityPub, så Meta bliver sandsynligvis nødt til at blive en væsentlig bidragyder til disse open source-bestræbelser på at flytte Threads i den retning, de ønsker. Meta lover i “fremtidige versioner”, at Threads vil arbejde med Fediverse, men der er ingen konkret tidslinje for det træk.