Hvad er et USB Type-B-stik? Alt hvad du behøver at vide om USB Type-B-stikket

Hvad er et USB Type-B-stik? Alt hvad du behøver at vide om USB Type-B-stikket

8. maj 2023 Slået fra Af admin

USB Type-B-stik, officielt kaldet Standard-B- stik, er firkantede med let afrunding eller stort firkantet fremspring på toppen, afhængigt af versionen.

Bortset fra USB4 understøtter hver USB-version Type-B-stik, inklusive USB 3.0 , USB 2.0 og USB 1.1 . Den anden type “B”-stik, kaldet Powered-B , findes også, men kun i USB 3.0.

USB 3.0 Type-B-stik er ofte blå, mens USB 2.0 Type-B- og USB 1.1 Type-B-stik ofte er sorte. Det er ikke altid tilfældet, fordi producenten kan vælge enhver farve til USB Type-B stik og kabler.

Et han-USB Type-B-stik kaldes et stik, mens et hun-stik kaldes en stikkontakt eller port .

USB Type-B Anvendelser

USB Type-B-stik er ofte på større computerenheder som printere og scannere. Nogle gange vil du finde Type-B-porte på eksterne lagerenheder som optiske drev , diskettedrev og harddiskkabinetter .

Type-B-stik er typisk i den ene ende af et USB A/B-kabel. USB Type-B-stikket passer ind i Type-B-stikket på printeren eller en anden enhed, mens USB Type-A- stikket passer i type A-stikket på værtsenheden, ligesom en computer.

USB Type-B-kompatibilitet

Type-B-stikkene i USB 2.0 og USB 1.1 er identiske, hvilket betyder, at USB Type-B-stikket fra den ene USB-version passer ind i Type-B-stikket fra både sin egen og den anden USB-version.

USB 3.0 Type-B-stik har en anden form end tidligere, så stikkene passer ikke i disse stik. USB 3.0 Type-B-formfaktoren blev dog designet til at tillade tidligere USB Type-B-stik fra USB 2.0 og USB 1.1 at passe med USB 3.0 Type-B-stik.

Med andre ord er USB 1.1 og 2.0 Type-B-stik fysisk kompatible med USB 3.0 Type-B-stik, men USB 3.0 Type-B-stik er ikke kompatible med USB 1.1- eller USB 2.0 Type-B-stik.

USB 3.0 Type-B-stik har ni ben, flere flere end de fire ben, der findes i tidligere USB Type-B-stik, for at muliggøre en hurtigere USB 3.0-dataoverførselshastighed. Disse stifter skulle et sted hen, så Type-B-formen skulle ændres noget.

Der er to USB 3.0 Type-B-stik, USB 3.0 Standard-B og USB 3.0 Powered-B. Stik og stik er identiske i form og følger de skitserede fysiske kompatibilitetsregler. USB 3.0 Powered-B-stik har dog to ekstra ben til at levere strøm, i alt elleve.
At et Type-B-stik fra en USB-version passer i Type-B-stikket fra en anden USB-version, betyder ikke noget om hastighed eller funktionalitet.

FAQ

  • Er der USB Type-B til USB Type-B kabler?

    Nej, uden for forlængere er USB Type-B næsten altid parret med et andet USB-stik, normalt USB Type-A.

  • Er USB Type-B den bedste USB-standard?

    Nej. Mange enheder bruger forskellige USB-stik baseret på stikstørrelse og reversibilitet i stedet for hastighed.

  • Hvorfor er USB Type-B ikke lige så almindeligt som andre typer?

    Størrelse, for det meste. Type-B-stikket er stort i forhold til for eksempel USB Type-C , som du oftere vil se på enheder i dag.