Hvorfor virker Netflix i HD eller 4K ikke på Apple TV? Hvordan løser du dette

Hvorfor virker Netflix i HD eller 4K ikke på Apple TV? Hvordan løser du dette

25. juni 2023 Slået fra Af admin

Netflix har været igennem nogle ændringer på det seneste, især ved at trykke på play på sine kontodelingsrestriktioner , samt tilføje et annoncebaseret niveau til sine tjenester.

Det er ikke sandsynligt, at nogen af ​​disse ændringer har påvirket afspilningen af ​​dine tjenester, men hvis du af en eller anden grund finder ud af, at dine Netflix-shows og -film ikke afspilles i den HD- eller 4K-opløsning , du betaler for, er vi her for at hjælp til fejlfinding.

Der er en række måder at streame Netflix i den højest mulige kvalitet og drage fordel af indhold tilgængeligt i HDR, men du skal først sørge for at have det rigtige udstyr og den rigtige service. Der er også nogle problemer, du muligvis skal løse for at få det til at fungere korrekt.

Hvis din Netflix streamer i dårlig kvalitet, hjælper denne artikel dig med at fejlfinde problemet. Før du ved af det, er du tilbage til at streame The Diplomat eller Beef i den opløsning, du ønsker.

Tjek dine kontoindstillinger

Trin 1: Tjek dit Netflix-abonnement og dine indstillinger. Der er dog nogle nye niveauer. Netflix Standard med annoncer, Standard og Premium-planer understøtter alle Full HD (1080p) streaming, men Basic-planen tillader kun streaming i normal HD (720p). 4K UHD og HDR (High Dynamic Range) streaming er kun tilgængelig på den dyreste Premium plan, så det er i det mindste værd at dobbelttjekke.

Trin 2: Hvis du har sikret dig, at du har den rigtige plan, er den næste i rækkefølgen af ​​operationer at finjustere Netflix’ streamingmuligheder, så de er indstillet til at vise den opløsning. Begynd med at åbne din konto, og under sektionen Profil og forældrekontrol skal du vælge din profil, finde Afspilningsindstillinger og klikke på Skift .

Her vil du se fire forskellige muligheder: Lav, Medium, Høj og Auto. Det er nok indlysende, hvad de betyder, men her er et detaljeret kig på, hvordan hver indstilling påvirker din billedkvalitet (og potentielt dit dataloft).

  • Lav: Streaming på dette niveau vil bruge omkring 0,3 GB i timen. Streaming i lav kvalitet vil tvinge indholdet til at afspille i standardopløsning. Dette er den bedste mulighed for dem med dårlige forbindelser eller dem, der streamer med datagrænser.
  • Medium: Streaming i medium kvalitet vil markere dit dataforbrug op til omkring 0,7 GB i timen. Ved denne grænse vil du stadig være låst til standard definition.
  • Høj: Streaming i høj kvalitet åbner for HD- og 4K UHD-streams med Premium-abonnementet, men det betyder også, at dit dataforbrug kan variere en del. Afhængigt af dit netværk kan du bruge 3 GB i timen til grundlæggende 720p-streaming eller op til 7 GB i timen til 4K Ultra HD-streaming.
  • Auto: Som navnet antyder, vil dette lade din streamingkvalitet svinge med dine nuværende internethastigheder og netværksforbindelse for at give den mest stabile streamingoplevelse, samt afspilning i den højeste kvalitet, som din plan tillader. Med den stabilitet kommer der dog en større sandsynlighed for fald i kvaliteten.

Trin 3: Hvis du streamer på en anden mulighed end Auto eller High, får du ikke HD- eller 4K UHD-kvalitet fra Netflix (til Auto skal du dog have den plan, der understøtter det). Vær opmærksom på, at enhver ændring af disse indstillinger kan tage op til otte timer at træde i kraft, så hvis du skifter og ikke bemærker en øjeblikkelig ændring i din billedkvalitet, skal du være tålmodig. Igen vil højere streamingopløsninger brænde gennem data, så vær opmærksom på dit forbrug, hvis du har et dataloft.

Relaterede indlæg  Netflix's udrulning af "Profile Transfer" funktionen kommer, efter virksomhedens planer om at slå ned på adgangskodedeling.

Hvis du får adgang til dine indstillinger på en mobilenhed, kan du også gå ind i appindstillinger og skifte til kun Wi-Fi- tilstand eller Indstil automatisk , som begge kan hjælpe dig med at undgå at overskride dine datagrænser, når du ser Netflix. Hvis du forsøger at streame Netflix i 4K med en 5G-forbindelse, gælder dette også.

Trin 4: Bemærk endelig, at ikke alt Netflix-indhold er i 4K eller automatisk opdateres til 4K. I stedet kan du søge på Netflix med termer som “4K” og “UltraHD” for at finde muligheder.

Hardwarekrav

Hardware er også en vigtig del af at se Netflix i høj kvalitet, især hvis du sigter efter UHD-kvalitet. Du skal bruge mindst et 60Hz tv eller en skærm, der er designet til at vise 4K, og hvis du streamer via en ekstra enhed, er kompatible HDMI-kabler også vigtige. Hvis du bruger en bærbar computer til at streame, skal den naturligvis være 4K-kompatibel og kraftfuld nok, men alligevel skal den browser, du bruger, også understøtte HD eller 4K (mere om det nedenfor).

Derudover understøtter ikke alle streamingenheder UHD- eller 4K-streaming, og ikke alt indhold er tilgængeligt i disse kvaliteter. HD burde være fint, men hvis du forventer de super højkvalitets ting, kan du være uheldig afhængigt af den enhed, du bruger, eller det indhold, du prøver at se. Tjek vores guide om, hvad et Smart TV er, så du kan få et TV med den rigtige hardware indbygget.

Browsergrænser

Det er heller ikke alle browsere, der er skabt lige, og det gælder især, når det kommer til streaming. Selvom stort set alle populære internetbrowsere er i stand til at streame Netflix-indhold i HD, varierer hvor HD det er mellem browsere. Her er et enkelt kig på, hvilken maksimal opløsning hver browser er i stand til på en computer:

  • Google Chrome : Op til 720p (selvom du kan få 1080p ved hjælp af Chrome OS, som på en Chromebook)
  • Firefox : Op til 720p
  • Opera : Op til 720p
  • Safari : Op til 4K (kræver en udvalgt 2018 Mac eller nyere med en Apple T2 Security Chip og MacOS 11.0 Big Sur eller nyere)
  • Microsoft Edge : Op til 4K (kræver HDCP 2.2-kompatibel forbindelse til en 4K-skærm, med mindst Intels 7. generations Core CPU, plus den nyeste version af Windows)

Krav til internethastighed

Du betaler måske for en hurtig internetforbindelse, men det betyder ikke, at du nødvendigvis har hurtig internetadgang.  Hvis du får noget under 10 Mbps, og der er mere end én enhed i din bolig, der bruger internettet, vil du blive presset hårdt for at se en Full HD-stream – og bestemt ikke 4K UHD – fra Netflix.

Relaterede indlæg  Netflix tiltrak 2,4 millioner nye abonnenter på verdensplan i 3. kvartal 2022

Kan du ikke se et godt tal? Der er flere ting, du kan gøre for at sikre, at du får de hastigheder, du burde have, lige fra at vælge den rigtige internetplan til at installere den rigtige type router.

Med dit hjems netværk i tip-top form, kan du være rolig ved at vide, at dine internetrør ikke er dem, der er tilstoppede. Med det i tankerne er det tid til at træde et skridt tilbage og overveje, om linjerne, der fodrer dit hjem, er så åbne, som de burde være.

Er din internetudbyder skylden?

Hvis du bruger en internetudbyder, der ikke har lavet en form for aftale med Netflix, hvad enten det er en betalt fast-lane-aftale eller gennem Netflix’ Open Connect-program, kan du være dømt til dårlig Netflix-billedkvalitet – især hvis du bor på et stort marked med mange internetbrugere. Du kan konsultere Netflix ISP-hastighedswebstedet for at få en ide om, hvor Netflix står i din internetudbyders nåde. Hvis det ser ud til, at din internetudbyder rangerer dårligt, er det muligt – selvom det er svært at bevise – at din internetudbyder kan dæmpe dig og alle Netflix-brugere på deres netværk. Hvis du har mistanke om, at det kan være tilfældet, er en måde at skjule, hvad du laver fra din internetudbyder, med et virtuelt privat netværk (VPN). 

Nogle gange er bedre end andre

Hvis du ikke har bemærket, når du trykker på afspil på et show eller en film, begynder Netflix at afspille en stream hurtigere, end den kan afspilles i dens fulde kvalitet, og billedet er lidt sløret, da det buffer til versionen med fuld opløsning langs vejen. Så snart det er i stand til at gøre det, vil streamen blive vist tydeligt i fuld opløsning.

Hvis båndbredden sænkes, vil videoopløsningen falde, indtil streamen med fuld opløsning er tilstrækkelig bufferet igen. Tilsyneladende gør Netflix dette for at holde indlæsningstiderne korte, så du ikke føler, at det tager evigheder at se dit show. Denne intelligente justering får Netflix til at føles snappy, men på det forkerte tidspunkt af dagen kan det også få det til at ligne skrald i løbet af de første par minutters visning.

Da vi eksperimenterede med Netflix-kvalitet over en hel dag, opdagede vi, at den største faktor, der påvirker streamkvaliteten, er tidspunktet på dagen, og om det tidspunkt falder under typiske spidsbelastningstider for at se. Du vil gerne have spidsbelastningstider (i det væsentlige prime time timer efter kl. 18.00) i tankerne og justere dine forventninger.