Samsung TV vil ikke tænde: Sådan kommer det til at virke igen, trin for trin.

Samsung TV vil ikke tænde: Sådan kommer det til at virke igen, trin for trin.

2. juli 2023 Slået fra Af admin

Bliv ikke bange, hvis dit Samsung TV ikke tænder. Du kan prøve et par nemme handlinger for at løse problemet og måske gendanne dit tv til normal drift. Her er nogle potentielle årsager til, at et Samsung TV ikke tænder, samt nogle potentielle rettelser.

Hvad skal man gøre, hvis dit Samsung TV ikke tænder?

Hvis du også står over for problemet “Samsung TV vil ikke tænde” ligesom mange andre mennesker, har du sikkert søgt på Google for at finde en løsning. Hvis du kender årsagen til problemet, ville det være nemmere at finde en specifik løsning, men hvis du ikke er bekendt med det, er der et par ting, du måske vil tjekke ud. Problemet kan være forårsaget af:

  • Strømledning og stikkontakt.
  • Afbryderen.
  • Fejl i baggrundsbelysningen
  • Inputkilde.

Lad os gå dybere ind i dem og prøve at finde en løsning på din “Samsung TV vil ikke tænde” fejl!

Strømledning og stikkontakt

Det bør være din første prioritet at sikre, at netledningen sidder godt fast i både stikkontakten i væggen og bagsiden af ​​tv’et. Nogle gange vil en løs eller beskadiget strømledning forhindre dit TV i at modtage elektricitet. For at se, om det hjælper, kan du også prøve at tilslutte dit tv til en anden stikkontakt eller bruge en anden strømledning.

Afbryderen

Før du bruger fjernbetjeningen, skal du tænde for den fysiske afbryder på bagsiden eller siden af ​​nogle Samsung-tv’er. Sørg for, at strømafbryderen er tændt og ikke slukket ved et uheld. I stedet for at bruge fjernbetjeningen kan du prøve at trykke på tænd/sluk-knappen på selve tv’et.

Relaterede indlæg  Hvordan slukker man en Android Telefon uden touch skærm?

Fejl i baggrundsbelysningen

Dit tv kan faktisk være tændt (især hvis standby-lyset er slukket), og den sorte skærm skabes af en funktionsfejl baggrundsbelysning, hvis du har fastslået, at den modtager den rette strøm. Med en lommelygte, der holdes tæt på skærmen, kan du bekræfte dette. Hvis du kan se et svagt billede i det oplyste område, er baggrundsbelysningen fejlet. Det kan være baggrundsbelysningskomponenterne eller et defekt strømforsyningskort, der driver baggrundsbelysningen.

Et blinkende standbylys er et andet potentielt tegn på en kortsluttet baggrundslys. Baggrundsbelysningen kan udskiftes på egen hånd; du kan få enheder, der matcher dit TV, og det eneste, der skal til, er nogle skruer og stik. Der er en test for at afgøre, om baggrundsbelysningen virkelig har fejlet, men det involverer at tage TV’ets bagside af og bruge det uden det. Mens du undersøger strømforsyningen i de følgende trin, kan du gøre det.

Inputkilde

Hvis dit tv er tændt, men skærmen er tom, bruger du muligvis den forkerte inputkilde. Du vil ikke se noget på din skærm, hvis f.eks. din kabelboks er tilsluttet HDMI 1, men dit TV er på HDMI 2. For at finde den inputkilde, der fungerer med din eksterne enhed, skal du trykke på knappen SOURCE på din fjernbetjening kontrol eller TV for at skifte mellem dem.

Relaterede indlæg  Samsung Wallet der understøtter betalinger, kommer snart til Danmark

Hvis inputkilden ikke matcher tv-forudindstillingen, kan tv’et vise en sort skærm, mens det stadig er i drift. Strømindikatoren kan også blinke. Bekræft inputkilden for at sikre, at den svarer til tv’ets tilslutning.

Du vil ikke bemærke noget, hvis du har indstillet HDMI 1 som kilde, men din kilde er faktisk tilsluttet HDMI 2. TV’et kan faktisk være tændt og forsøger at bruge den forkerte kilde, selvom strømindikatoren er slukket. Enten din fjernbetjening eller en knap på tv’ets side skulle give dig mulighed for at skifte kilde.

Nulstil tv’et

Du kan prøve at nulstille dit tv tilbage til fabriksindstillingerne, hvis ingen af ​​de tidligere nævnte rettelser virker. Dit tv vil blive returneret til dets standardindstillinger, når du har gjort dette, og slette eventuelle tilpassede indstillinger og præferencer, du måtte have etableret. Følg disse trin for at nulstille dit fjernsyn:

  1. Tag dit tv ud af stikkontakten, efter du har slukket det.
  2. Tryk og hold tænd/sluk-knappen på dit tv nede i mindst 10 sekunder.
  3. Tilslut dit tv til stikkontakten igen, og tænd for det.
  4. Nulstil dit TV ved at følge instruktionerne på skærmen.