Elon Musk hævder at arbejde på ‘TruthGPT’ – en ‘maksimal sandhedssøgende AI’

Elon Musk hævder at arbejde på ‘TruthGPT’ – en ‘maksimal sandhedssøgende AI’

18. april 2023 Slået fra Af admin

Elon Musk siger, at han arbejder på “TruthGPT”, et ChatGPT-alternativ, der fungerer som en “maksimal sandhedssøgende AI.” Milliardæren lagde sin vision for en AI-rival under et interview med Fox News’s Tucker Carlson og sagde, at en alternativ tilgang til AI-skabelse var nødvendig for at undgå ødelæggelsen af ​​menneskeheden.

“Jeg vil starte noget, som jeg kalder TruthGPT eller en maksimal sandhedssøgende AI, der forsøger at forstå universets natur,” sagde Musk. “Og jeg tror, ​​at dette kan være den bedste vej til sikkerhed i den forstand, at en AI, der bekymrer sig om at forstå universet, næppe vil udslette mennesker, fordi vi er en interessant del af universet.”

Musk sammenlignede en AIs formodede mangel på lyst til at ødelægge hele menneskeheden med den måde, mennesker stræber efter at beskytte chimpanser på, hvilket er ret ironisk i betragtning af Neuralinks behandling af dem . “Vi erkender, at menneskeheden kunne beslutte at jage alle chimpanserne og dræbe dem,” sagde Musk. “Vi er faktisk glade for, at de eksisterer, og vi stræber efter at beskytte deres levesteder.”

Musk indrammede TruthGPT

Musk indrammede TruthGPT som en kurskorrektion til OpenAI, den AI-software nonprofit, han var med til at stifte, og som siden er begyndt at drive et for-profit datterselskab. Musk antydede, at OpenAI’s profitincitamenter potentielt kunne forstyrre etikken i de AI-modeller, som det skaber, og placerede “TruthGPT” som en mere gennemsigtig mulighed.

Relaterede indlæg  Hvad er AI chatbot ved navn "Apple GPT"?

Det er ikke første gang, Musk har overvejet at skabe en “TruthGPT.” Han tweetede i februar, at “det, vi har brug for, er TruthGPT”, mens han også gjorde opmærksom på risiciene ved store AI-modeller, som dem, der er lavet af Open AI. Musk underskrev sammen med flere andre AI-forskere et åbent brev i marts, der opfordrer virksomheder til at pause “gigantiske AI-eksperimenter” , som deres skabere ikke kan “forstå, forudsige eller pålideligt kontrollere.”

Det er ikke klart, hvor langt hen Musks “TruthGPT” faktisk er – hvis den overhovedet eksisterer på dette tidspunkt – men det ser ud til, at han faktisk er seriøs omkring det, da han faktisk tog modellen op under sit interview med Carlson. Musk etablerede også stille og roligt et nyt AI-firma, kaldet X.AI , i marts.

 

 

Italien tillader ChatGPT at vende tilbage, hvis OpenAI tager ‘nyttige skridt’