Sådan tager du et skærmbillede på en Windows-pc eller bærbar computer

Sådan tager du et skærmbillede på en Windows-pc eller bærbar computer

13. juni 2023 Slået fra Af admin

Skærmbilleder kan være nyttige på arbejdet, afgørende for registrering eller anmodet om af teknisk support for bedre at illustrere en fejl, du oplever.

Der er en række måder at udføre denne enkle opgave i Windows, og vi har beskrevet hver af de tilgængelige metoder nedenfor. Og ja, hver af disse metoder fungerer lige så godt i Windows 11 som i Windows 10 .

Metode 1: Klipningsværktøjet

Den bedste indbyggede metode er Snipping Tool. Dette indbyggede skærmoptagelsesværktøj fungerer godt nok, men det er ikke det mest robuste eller alsidige, når det kommer til at gemme et snapshot. Det er dog et værktøj, der giver brugerne mulighed for bedre at definere og fange dele af deres skrivebordsskærm som et skærmbillede. Sådan bruger du det.

Trin 1: For at starte skal du bare skrive udskæringsværktøj i proceslinjens søgefelt og vælge den resulterende app. Hvis du er på Windows 10, vil du, når det åbner, se en meddelelse om, at det “flytter til et nyt hjem” i en senere opdatering. Bare rolig. Selv i Windows 11 er det stadig et tilgængeligt værktøj, men Microsoft opfordrer dig til at bruge Snip & Sketch eller Win + Shift + S tastaturgenvejen.

Trin 2: Med klippeværktøjet i Windows 10 åbnet, klik på knappen Tilstand for at udvide menuen. Du finder fire skærmoptagelsesmuligheder: Tegn et vindue ( frit udsnit ), boks i et område ( rektangulært udsnit ), tag det aktuelle vindue ( vinduessnip ), og tag hele skærmen ( fuldskærmsklip ).

I Windows 11 skal du enten vælge Ny eller trykke på Windows-tasten + Shift + S- tastaturgenvejen for at starte et klip. Når du har gjort enten, bliver skærmen en smule mørkere, og du vil blive præsenteret for de fire førnævnte “mode”-muligheder øverst på din skærm. Vælg en af ​​disse tilstande for at starte dit skærmbillede.

Trin 3: Bemærk, at i Windows 10, hvis du bruger tilstandene Frit format og Rektangulær Snip, bliver skærmen hvid. Når du begynder at definere skærmbilledet, forsvinder den hvide nuance inden for dette område. Hvis du optager et bestemt vindue (Vindow Snip), toner din skærm hvid med undtagelse af indholdet i det vindue, du vælger.

I Windows 11 vil brug af tilstandene Frit format og Rektangel få hele skærmen til at blive mørkere undtagen de områder, du vælger til skærmbilleder. For vinduesudskæringer vil du se en mørk skærm, indtil du vælger det vindue, du vil tage et skærmbillede af. Det vindue vil lyse op, mens alt andet forbliver en smule mørkt.

Trin 4: Snipping-værktøjet inkluderer også en forsinkelsesfunktion. Den kan vente mellem et til fem sekunder, før den tager et fantastisk skærmbillede, så du kan fange et præcist øjeblik i en video eller animation. (I Windows 11 er intervallerne nul, tre, fem og 10 sekunders forsinkelser.)

Når du har taget et skærmbillede, udvides Snipping Tool-grænsefladen for at vise dit skærmbillede. Du kan udføre lette redigeringer som at bruge en pen eller highlighter og slette noget. (I Windows 11 kan denne redigeringsskærm vises automatisk, eller du skal vælge en meddelelse, der dukker op først for at åbne redigeringsskærmen.)

Trin 5: Når du er færdig med at redigere i udskæringsværktøjet, skal du klikke på Fil i øverste venstre hjørne og derefter klikke på indstillingen Gem som i rullemenuen.

I Windows 11: Vælg Gem som disk-ikonet i øverste højre hjørne, navngiv din fil på skærmen, der popper op, og vælg knappen Gem .

Metode 2: Klip og skitser

Snip & Sketch er Microsofts nyere version af dets snipping-værktøj. Du kan få adgang til dette værktøj fra startmenuen eller ved at skrive Win + Shift + S på dit tastatur. Sådan bruger du det.

Relaterede indlæg  Hvordan gør jeg Windows 11 hurtigere? Trin for trin guide.

Bemærk : Snip & Sketch er ikke længere tilgængelig på Windows 11 og er blevet erstattet af en opdateret Snipping Tool-app , der inkorporerer elementer fra Snip & Sketch. Når det er sagt, bør følgende instruktioner (især trin 1, 2 og 4) stadig være generelt korrekt til Windows 11’s Snipping Tool.)

Trin 1: Hvis du bruger tastaturgenvejen, bliver skærmen mørkere og viser en værktøjslinje med fem knapper langs toppen. Du har de samme funktioner, som findes i det ældre Snipping Tool, men det gemmer ikke dine skærmbilleder som en fil. I stedet går billedet først direkte til dit udklipsholder.

Trin 2: Du vil også se en skrivebordsmeddelelse, der informerer dig om, at billedet er blevet kopieret til udklipsholderen. Den samme meddelelse giver dig mulighed for at redigere det optagne billede i Snip & Sketch-appen. Du kan få adgang til denne sidstnævnte mulighed ved at vælge selve skrivebordsmeddelelsen. Hvis du klikker på meddelelsen, indlæses skærmbilledet i appen, så du kan beskære billedet og anvende en pen, blyant, highlighter eller viskelæder.

Trin 3: Hvis du i stedet indlæser Snip & Sketch-appen, skal du vælge rullepilen ved siden af ​​knappen Ny i øverste venstre hjørne og vælge Snip nu i rullemenuen. Skærmen bliver mørkere, og værktøjslinjen med fem knapper vises. Tag din klip, og dit ønskede billede skal automatisk indlæses i Snip & Sketch-appen, klar til at du kan redigere.

Trin 4: Når du er klar, skal du gemme billedet hvor som helst på din pc ved at vælge knappen Disk-stil . Hvis du vil redigere og gemme skærmbilledet ved hjælp af en installeret billededitor, skal du vælge ikonet med tre prikker på værktøjslinjen og vælge Åbn med muligheden i rullemenuen.

Metode 3: Tastaturgenveje (PrintScreen)

Windows giver seks metoder til at fange dit skrivebord som et billede ved hjælp af tastaturgenveje. Tre er baseret på Print Screen-tasten (PrtScn), mens de resterende tre kræver Windows-tasten (Win).

På eksterne tastaturer finder du en dedikeret PrtScn-tast i øverste højre hjørne. Win-tasten er typisk placeret nederst til venstre mellem kontroltasterne (Ctrl) og Alternative (Alt). Det har Windows-logoet, så det er svært at gå glip af.

På bærbare computere kan kommandoen Print Screen kombineres med en anden funktion på en enkelt tast. I dette tilfælde skal du trykke på funktionstasten (Fn) ud over Print Screen-tasten.

Her er en oversigt over de seks skærmoptagelseskommandoer:

Print Screen (PrtScn): Fanger hele skærmen. Hvis du har mere end én skærm, fanger denne funktion alt, der vises på alle tilsluttede skærme, som et enkelt billede. Som standard gemmer denne metode ikke dit billede som en fil, men sender blot det optagne billede til Windows udklipsholder.

Alt + Print Screen: Indfanger et enkelt vindue. Sørg for at fremhæve målvinduet først, såsom et dokument eller en browser, før du trykker på disse to taster (eller tre på visse bærbare computere). Som standard gemmer denne metode ikke dit billede som en fil, men sender blot billedet i optagelsesvinduet til udklipsholderen.

Win + Print Screen: Fanger hele skærmen. Forskellen her er, at Windows gemmer billedet som en fil. Som standard sendes det til C:UsersBilleder>Skærmbilleder eller C:BrugereOneDrive>Billeder>Skærmbilleder på din pc.

Win + Shift + S: Tager et skærmbillede ved hjælp af det indbyggede skærmbilledeværktøj kaldet Snip & Sketch (eller den nye Snipping Tool-app i Windows 11). Skærmen dæmpes og giver fire valgmuligheder på en lille værktøjslinje (ikke inkluderet Afslut- ikonet): Rektangulær klip/tilstand , Friformsklip/tilstand , Vindusklip/tilstand og fuldskærmsklip/tilstand . Dette værktøj gemmer ikke optagelser som et billede, men sender dem blot til udklipsholderen.

Win + G: Åbner Xbox Game Bar. Vælg knappen Capture og derefter kameraikonet , og dette værktøj gemmer et billede til C:Users>(brugernavn)>Videos>Captures som standard.

Relaterede indlæg  Surf's up! Windows 11 installationen inkluderer nu et sjovt spil

Win + Alt + Print Screen: Fanger kun det aktive vindue. Denne kommando gemmer et billede til C:Brugere>(brugernavn)>Videoer>Optagelser som standard.

I nogle tilfælde flimrer eller dæmpes skærmen for at angive, at Windows har taget et skærmbillede. Hvis dette ikke sker, skal du åbne File Explorer og gå til deres respektive standardplaceringer for at se, om Windows har gemt dit billede.

Metode 4: Brug af OneDrive

Hvis du bruger OneDrive, kan du gemme skærmbilleder i skyen, så de er tilgængelige fra alle enheder. Det gemmer dog ikke skærmbilleder som standard. I stedet skal du vælge skyikonet parkeret ved siden af ​​systemuret (eller i menuen Skjulte ikoner markeret med en opadvendt pil).

Hvis dette ikon ikke vises, skal du muligvis først åbne OneDrive-appen og logge ind på din konto. Når du har klikket på sky-ikonet , skal du vælge hjælpe- og indstillinger- tandhjulsikonet og klikke på Indstillinger i pop op-menuen. Klik derefter på fanen Backup i det resulterende pop op-vindue og marker afkrydsningsfeltet under Skærmbilleder . Klik derefter på OK .

(I Windows 11, efter at have valgt Indstillinger , skal du vælge fanen Synkroniser og sikkerhedskopiering i venstre side. På skærmen Synkroniser og sikkerhedskopiering skal du aktivere indstillingen Gem skærmbilleder, jeg tager til OneDrive ).

I dette tilfælde kan du trykke på de første to Print Screen- kommandoer for automatisk at gemme en billedfil på OneDrive. Du vil ikke se skærmen flimre eller dæmpe for disse kommandoer – du vil i stedet modtage en meddelelse. Sørg for at synkronisere mappen Skærmbilleder, hvis du vil have adgang til billederne på din pc.

Hvis du brugte en metode, der gemmer dit skærmbillede lokalt som en fil, kan du finde og se billedet ved hjælp af appen Fotos. Og hvis du har brug for at beskære et billede – især dem, der er taget på pc’er med mere end én skærm – har du tre indbyggede værktøjer til din rådighed: Paint, Paint 3D og Photos.

Paint and Paint 3D giver dig mulighed for hurtigt at indsætte dit valgte billede og derefter beskære det ned – eller gemme det som et andet filformat.

Sådan tager du et skærmbillede på andre enheder

Hvis du prøver at lære at tage et skærmbillede på en Mac i stedet for en Windows-pc, er det også super nemt at tage et skærmbillede. Der er en række metoder til at få det gjort, men den nemmeste involverer at bruge nogle praktiske tastaturgenveje. Kommando + Shift + 3 vil fange hele skærmen, mens Command + Shift + 4 giver dig mulighed for at tegne en valgboks.

For at tage et skærmbillede på en Chromebook er der igen et par forskellige metoder, men den nemmeste er en tastaturgenvej. Control + Vis Windows-taster vil fange hele skærmen, mens Control + Shift + Vis Windows giver dig mulighed for at fange et valgt område.