Sådan kan du gøre din internethastighed hurtigere, med disse simple tips.

Sådan kan du gøre din internethastighed hurtigere, med disse simple tips.

25. maj 2023 Slået fra Af admin

Der er ikke noget mere frustrerende end dit internet bevæger sig i sneglefart. Det tager evigheder at indlæse websider, og spil og streamingtjenester oplever forsinkelser.

Med Zoom-møder , der bliver en mere regelmæssig begivenhed, gør enhver betydelig opbremsning på dit internet også arbejdet derhjemme meget vanskeligere.

Heldigvis behøver du ikke længere lide under en langsom internethastighed, især med så mange tips og tricks til rådighed for at hjælpe med at forbedre din Wi-Fi-hastighed.

Inden du rækker ud efter din telefon for at opgradere din tjeneste, skal du prøve disse tips.

Nulstil din router

At nulstille din router har en masse fordele for det gennemsnitlige hjemmenetværk. Det kan hjælpe med at fjerne hackingforsøg, nulstille routerens begrænsede hukommelse for at hjælpe med at fremskynde tingene og endda anvende vigtige opdateringer, som din router måske har ventet på.

Nøglen er at genstarte din router korrekt. Du ønsker ikke at foretage en fabriksnulstilling, som vil slette alle dine indstillinger og tvinge dig til at starte fra bunden.

Trin 1: Undgå pinholes og reset-knapper på routeren; i stedet skal du blot tage stikket til din router ud af alle tilsluttede enheder og derefter fra dens strømkilde, og lukke den helt ned.

Trin 2: Vent i cirka et minut, indtil alt er slukket helt.

Trin 3: Slut din router tilbage til din strømkilde, dit modem og alt andet, du har brug for.

Administrer dine Wi-Fi-kanaler

De fleste routere i disse dage er dual-band, hvilket betyder, at de tilbyder forbindelser over både 2,5 GHz-frekvensen og 5GHz-frekvensen. Nogle routere er også tri-band, hvilket blot betyder, at der er et ekstra 5GHz-bånd til at sprede forbindelserne endnu mere.

Disse forskellige kanaler findes, så du kan fordele enhedsforbindelser på tværs af spektret og sænke kravene til en enkelt kanal. Dette kan hjælpe med at fremskynde dine forbindelser, især hvis 2,5 GHz-båndet bliver lidt overfyldt.

Som en generel regel er 5Ghz-båndet kortere rækkevidde, men en smule hurtigere, mere velegnet til enheder, der er tæt på routeren. 2,5 GHz-båndet har længere rækkevidde, men lidt langsommere, et bedre valg til enheder i andre rum eller mobile enheder, der bevæger sig meget.

Nogle routere kommer med automatiske allokeringsfunktioner, der kan tildele enheder til forskellige kanaler baseret på forbindelsesbehov og skifte dem til nye kanaler, efterhånden som omstændighederne ændrer sig.

Det er fantastisk, men de fleste routere har stadig ikke den service, så gør dette:

Trin 1: Gå ind i dine routerindstillinger og sørg for, at netværk er sat op for alle båndene på din router.

Relaterede indlæg  Sådan aktiveres eller deaktiveres ChatGPT på proceslinjen i Windows 11

Trin 2: Tilslut hver enhed individuelt til den kanal, der er bedst for dem. Det er lidt arbejde, men det kan virkelig gøre en forskel for dine hastigheder.

Administrer enhederne på dit netværk

Den gennemsnitlige hjemmerouter kan i teorien håndtere omkring 250 tilsluttede enheder – i praksis, efterhånden som flere enheder hober sig op, kæmper båndbredden for at dække netværksbehov, og der sker opbremsninger.

I det moderne hjem eller kontor, hvor alle har flere mobile enheder, og smarte enheder er almindelige, kan routere blive overbelastet og begynde at skabe hastighedsproblemer.

Hvis en masse nye enheder er blevet forbundet til din Wi-Fi, og du bemærker hastighedsproblemer, kan du begynde at begrænse tilsluttede enheder.

For nyere routere skal du åbne din router-app og se efter listen over tilsluttede enheder.

For ældre routere skal du indtaste din IP-adresse i browseren og søge for at finde dine administratorindstillinger, hvor du skal kigge efter en sektion, der siger Administrer enheder, Begræns adgang eller noget lignende.

Selvom indstillingerne kan variere, bør du kigge efter flere vigtige muligheder her:

Trin 1: Find unødvendige enheder. Hvis enheder ikke behøver at være på dit netværk, eller det ser ud til, at nogen kaprer dit Wi-Fi , kan du sparke disse enheder i gang.

Du kan også kigge efter en mulighed for at forbyde deres MAC-adresser, og sørg for at ændre din Wi-Fi-adgangskode, når du er færdig. Det er ikke en perfekt løsning, men det kan hjælpe med at fjerne ukendte enheder hurtigt.

Trin 2: Throttle båndbredde. Nogle routere giver dig mulighed for at vælge specifikke forbindelser til at drosle eller sænke deres hastigheder.

På denne måde kan du give mindre båndbredde til enheder, der kun er nødvendige til simple opgaver, og mere båndbredde til enheder, der bruges til spil og streaming, hvilket skærer ned på hastighedsproblemer.

Trin 3: Begræns brugen. Routere kan også have mulighed for at begrænse timers brug for visse enheder, hvilket er en god måde at sikre, at enheder ikke hogger for meget båndbredde i vigtige timer på dagen.

Det er også en pålidelig måde at administrere børns onlineforbindelser for travle familier.

Trin 4: Stemmekommandoer. Vi ser flere og flere enheder med stemmekommandokompatibilitet, især til Alexa . At sige “Alexa, afbryd denne enhed” eller “Alexa, sluk Timmys Wi-Fi” kan være nyttige kommandoer. Alexa kan også hjælpe dig med hurtigt at flytte mellem routertilstande (chat, spil, standard osv.) for at prioritere bestemte aktiviteter.

Relaterede indlæg  Sådan viser eller skjuler du skjulte filer og mapper i Windows 11

Brug af Ethernet-forbindelser

Indtil videre går vi ud fra, at du skal bruge Wi-Fi-forbindelser rundt om i dit hjem.

Men hvis din computer (eller anden enhed) er tæt nok på routeren, bør du overveje at bruge en kablet Ethernet-forbindelse til portene på din router.

Dette er en meget pålidelig måde at øge hastighederne på, da en kablet forbindelse er fri for mange af de problemer, der kan forårsage Wi-Fi-nedgange.

‘Skyl’ din DNS

En DNS-registrering (domænenavnesystem) holder styr på alle de webstedsadresser, du besøger, for bedre at forbedre fremtidige besøg. DNS-registreringer er dog afhængige af, at du og webstedet begge forbliver på deres respektive servere.

Hvis servere ændrer sig over tid – hvilket sker for mange websteder – vil DNS faktisk skade din forbindelseshastighed, fordi den ikke genkender den nye server. Derfor kan det være en god idé, som man siger, at skylle sin DNS fra tid til anden.

Denne proces tager ikke lang tid med de rigtige trin.

Trin 1: På Windows 10 skal du blot søge efter kommandoprompt i søgefeltet og åbne appen.

Trin 2: Sørg for, at du kører som administrator! Skriv derefter kommandolinjen “ipconfig/flushdns”

Trin 3: Tryk på Enter. Windows vil fortælle dig, at DNS er blevet ryddet.

Skift til en hurtigere browser

Sker din afmatning primært, når du bruger din browser eller åbner en masse nye faner? Tænk på at skifte til en mere minimalistisk browser, der kun indlæser det nødvendige.

Browsere som Brave til Mac og Opera udmærker sig ved dette, især hvis du er villig til at pille ved indstillinger. Hvis du ikke allerede har prøvet det, er Google Chrome også kendt for at være en af ​​de hurtigste større browsermuligheder.