4 måder: Sådan optager du din skærm på Windows 11

4 måder: Sådan optager du din skærm på Windows 11

7. maj 2023 Slået fra Af admin

4 måder at optage video af din skærm på.

Denne artikel forklarer de forskellige måder, du kan optage, hvad der er på din computerskærm i Windows 11. Kun to metoder er indbygget (Snipping Tool og Xbox Game Bar); for de andre skal du downloade et specifikt program.

Sådan optager du din skærm med klippeværktøj

Snipping Tool er en velkendt skærmbilledeproducent, der er indbygget i Windows 11, men den kan også optage skærmen.

 1. Søg efter og åbn Snipping Tool fra Start-menuen.

 2. Vælg Optag (kameraknappen).

 3. Vælg Ny , og træk derefter et sted på skærmen for at bestemme, hvilket område der skal optages.

 4. Vælg Start for at begynde optagelsen.

 5. Vælg ikonet Pause for midlertidigt at stoppe optagelsen, eller brug ikonet Stop for at afslutte hele optagelsen. Indstillinger for deling og gem er tilgængelige, når optagelsen slutter.

Sådan optager du din skærm med Xbox Game Bar

Xbox Game Bar leveres som standard med Windows 11. Der er flere indstillinger, du kan tilpasse i Xbox Game Bar, men til denne vejledning ser vi bare på, hvordan du optager skærmen og får adgang til den optagne fil.

 1. Åbn det program, du vil optage, og vælg det, så det er i fokus.

 2. Åbn Xbox Game Bar, og vælg optageknappen . Du kan komme til det ved enten at søge på din computer efter det eller udløse WIN+G -genvejen.

  Er optageknappen nedtonet? Hvis du ikke kan vælge det, er det højst sandsynligt, fordi markøren er fokuseret på skrivebordet eller et File Explorer-vindue. Vælg i stedet det programvindue, du vil optage, og prøv igen.

 3. Overvåg tiden, når den går ud for den røde cirkel, og vælg derefter firkanten for at stoppe skærmoptagelsen.

 4. Åbn Xbox Game Bar igen, og vælg Vis alle optagelser for at se optagelsen, slette den eller åbne mappen, hvor den er placeret på din computer.

Sådan optager du din skærm med PowerPoint

Mens Snipping Tool og Xbox Game Bar er indbygget i Windows 11, har de fleste også PowerPoint installeret, som inkluderer sit eget skærmoptagelsesværktøj til at gemme optagelser i et diasshow. Ved at bruge denne metode kan du eksportere videoen fra diasshowet til en hvilken som helst mappe på din computer, så du kan bruge optagelsen ligesom enhver videofil.

 1. Åbn en tom præsentation, eller en eksisterende, hvis det er i diasshowet, vil du i sidste ende gemme optagelsen.

 2. Fra fanen Indsæt skal du finde området Medier og vælge Skærmoptagelse .

 3. Vælg Vælg område fra boksen øverst på skærmen, og tegn derefter direkte over det område, du vil optage. Du kan også bruge denne menu til at aktivere/deaktivere lydoptagelse og skifte markørens synlighed.

 4. Når valget er foretaget, skal du vælge Optag for at starte skærmoptagelsen.

 5. Brug pauseknappen når som helst, og vælg derefter Optag igen for at genoptage skærmbilledet.

  Når du er helt færdig med at optage Windows 11-skærmen, skal du trykke på stop- knappen eller indtaste WIN+Shift+Q .

 6. Optagelsen indsættes automatisk i diasshowet. For at gemme den et andet sted skal du højreklikke på videoen og vælge Gem medie som og derefter vælge, hvor på din computer du vil gemme MP4-optagelsen.

Sådan optager du din skærm med ShareX

ShareX er et gratis skærmoptagelsesprogram, der understøtter optagelse af din skærm og gemme den til en MP4 eller GIF.

 1. Vælg Capture efterfulgt af enten Skærmoptagelse (for at lave en MP4) eller Skærmoptagelse (GIF) .

  Du kan også indtaste Shift+Print Screen for en MP4 eller Ctrl+Shift+Print Screen for en GIF.

 2. Vælg det område, du vil optage. Optagelsen begynder kort efter valget er foretaget.

  Du kan klikke og trække for at lave en boks over området. For at fange et enkelt vindue skal du holde musen over det, så det bliver fremhævet, og derefter klikke én gang. Vælg skrivebordet for at optage hele skærmen.

 3. Vælg at stoppe og gemme skærmbilledet eller at opgive det helt (dvs. stop det og undlad at gemme det).

  For at gøre dette skal du højreklikke på den røde prik på proceslinjen og vælge Stop . En anden mulighed er at gå ind i Shift+Print Screen . Hvis bunden af ​​markeringen er synlig, vil du også se en Stop- knap. Brug Afbryd for at forlade optagelsen.

 4. Vælg optagelsen i ShareX for at åbne den, eller højreklik på den og gå til Åbn > Mappe for at se den i File Explorer (hvor du så kan redigere den med anden software, dele den osv.).

Andre måder at optage, hvad der er på din computerskærm

Metoderne beskrevet ovenfor er ikke engang tæt på alle dine muligheder. Der er mange andre softwareprogrammer designet specifikt til skærmoptagelse, i modsætning til PowerPoint.

 • Snagit lader dig for eksempel trække individuelle frames ud af videoen og endda gemme skærmoptagelsen som en animeret GIF.
 • Et skærmoptagelsesprogram, du måske allerede har på din computer, er VLC . Det er primært kendt som en medieafspiller, VLC kan også bruges til at fange din skærm til en videofil .

 

FAQ
 • Hvordan optager jeg skærmen på Windows 10?

  For at optage din skærm på Windows 10 skal du trykke på Windows-tasten + G for at åbne spillinjens overlejring. Klik på optageknappen for at fange din skærm, og tryk derefter på knappen Stop , når du er færdig med at optage.

 • Hvordan optager jeg skærmen på en iPhone?

  For at optage skærmen på en iPhone skal du navigere til iOS Control Center ved at stryge ned fra toppen eller stryge op, afhængigt af din enhed. Tryk på  optageknappen , og tryk derefter på  Start optagelse  , hvis du bliver bedt om det. Tryk på den røde bjælke eller timeren for at stoppe optagelsen. Hvis du ikke kan se optageknappen, skal du gå til Indstillinger > Kontrolcenter > Tilpas kontroller og aktivere skærmoptagelse .

 • Hvordan optager jeg skærmen på en Mac?

  For at optage skærmen på en Mac skal du trykke på  Command + Shift + 5 for at åbne Screenshot-appen. Vælg knappen Optag hele skærmen for at optage alt, der er synligt på din skærm, eller vælg knappen Optag valgt del for at tegne det område, du vil optage. Når du har foretaget dit valg, skal du trykke på Optag ; vælg knappen Stop fra menulinjen, når du er færdig.

Relaterede indlæg  Sådan tager du et skærmbillede på en Windows-pc eller bærbar computer