Hvornår fejres National kram din kat dag? Det sker den 4. Juni 2023

Hvornår fejres National kram din kat dag? Det sker den 4. Juni 2023

9. maj 2023 Slået fra Af admin

National Hug Your Cat Day er en af ​​de glædeligt ligetil højtider. Hensigten er ikke, at dagen skal være kompliceret eller overtænkt. Det er ganske enkelt en dag, hvor katteejere overalt opfordres til at kramme deres katte. Det er en mulighed for at give tilbage til alle kattene i verden og overøse dem med kærlighed og opmærksomhed. 

De mere dedikerede blandt dem har selvfølgelig ikke brug for denne opmuntring, men det er altid godt at blive mindet om vores kattevenner. Selvom en katteejer måske elsker sin kat umådeligt, er det let at glemme at vise en lodne ven, hvor meget kærlighed der er at gå rundt, når man styrer en travl hverdag og familie. 

Det er bedst at starte med at kæle blidt med katten og få den varmet op, inden du går ind til et kram. Vær blid og imødekommende, så det er mere sandsynligt, at katten byder omfavnelsen velkommen.

Den åbenlyse ulempe ved dagen er, at folk uden katte kan blive udeladt. Dette behøver ikke at være tilfældet; dog – det burde være ligetil nok blot at tilpasse det til “Kram en andens kattedag”. 

Det skal være nemt at finde en ven eller et familiemedlem med en kat og give deres kæledyr en kæmpe omfavnelse for at vise dyret noget ekstra kærlighed på denne dag. 

Vær glad for at vide, at en, der lider af allergi, heller ikke behøver at blive udeladt. Disse mennesker kan se søde og sjove kattevideoer på YouTube som en måde at deltage i festlighederne.

Historien om den nationale kram din kat-dag

I tusinder af år har katte og mennesker været sammen og opbygget et tættere og symbolsk forhold. Katte blev først tæmmet i det nære østen omkring 7500 f.Kr. I de gamle egyptiske dage blev katte tilbedt og forherliget. 

De blev æret og forkælet af folket.

Lyder det også bekendt med, hvordan katte behandles i dag? Katte blev og bliver fortsat set som symboler på ynde og balance. Nogle undersøgelser viser, at kattespind kan hjælpe med at reducere stressniveauet og få en til at føle sig roligere. 

Derfor giver det mening, hvorfor beslutningen blev truffet om at gøre det at kramme din kat til en fest.

Relaterede indlæg  Hvornår fejres National Donut Day? Det sker den 2. Juni 2023

National kram din kat dag-tidslinje

7500 f.Kr

Katte tæmmes først i det nære østen 

Katte menes at blive bragt ind udefra og holdt indendørs så tidligt som denne gang i den neolitiske æra, sandsynligvis nedstammet fra afrikanske vilde katte.[1]

3500 f.Kr

Katte er fordelagtige for landmænd 

Det anslås, at forholdet mellem katte og landmænd udvikler sig i løbet af denne tid, sandsynligvis fordi kattene forgriber sig på besværlige dyr, der bor i nærheden, som gnavere.[2]

3000 f.Kr

Gamle egyptere ærer katte 

I troen på, at de er symboler på frihed, etablerer oldtidens egyptere en kattekirkegård med mindst 300.000 kattemumier.[3]

1978

Katten Garfield er født 

Den 19. juni i år udkommer tegneserietegneren Jim Davis’ kattetegneserie, som oprindeligt kun blev syndikeret i 41 aviser, men til sidst vil ramme mere end 2500. I øvrigt fejres National Garfield the Cat Day den 19. juni.

1979

International Cat Association begynder (TICA) 

Verdens største genetiske katteregister, TICA begynder oprindeligt i Nordamerika og vokser til sidst over hele verden.[4]

Grunde til at elske National Hug Your Cat Day

Der er mange grunde til at elske National Hug Your Cat Day. Killinger fortjener kun det bedste fra ejere og mennesker generelt. Katte er der for at give ubetinget kærlighed gennem tykt og tyndt, uanset omstændighederne. 

Dagen er en fremragende påmindelse om at give katte noget ekstra TLC og takke dem for deres venskab og loyalitet. Der er ikke noget bedre tidspunkt at putte sig med en kat og give den et par ekstra ridser, de vil elske.

En kat vil være en ven for evigt og vil ikke skuffe sin ejer. 

National Hug Your Cat Day er en god undskyldning for at sige nej til sociale arrangementer for dagen og i stedet vælge at blive hjemme med en pelset ven. 

En kæledyrsejer kan sætte sine fødder op, klappe katten og øjeblikkeligt føle mere glæde. Venner vil komme og gå, men en kat vil være der for at putte og hænge ud, når man har mest brug for dem.

Det er også en god undskyldning for en kæledyrsejer at tage billeder af katten, der altid har været ved hans eller hendes side. Del disse billeder på sociale medier og med venner og familie for at udtrykke den kærlighed, som katten modtager. 

Relaterede indlæg  Hvornår er der National ostedag? Det er den 4. Juni 2023

Det kan også være sjovt at printe nogle favoritter ud og lave et fotoalbum med dem til at gennemgå senere. Man kan aldrig tage for mange billeder af et kæledyr eller kat, så nu er der en chance for at gå vild.

Sådan fejrer du den nationale kram din kat-dag

Vigtigst af alt, afsæt tid til at fejre den nationale kram din kat-dag. Som kæledyrsejer er det en chance for at få alle mulige kram og vise katten, at den altid vil være beskyttet og tilbedt. 

Det kunne være sjovt at prøve at se, hvor længe katten holder i et kram uden at prøve at vrikke væk. Sørg også for at komme ud af fnugrullen, fordi der skal ryddes op efter al kramningen og svimen. 

Sæt katten på en piedestal og tak ham eller hende for de utallige gange, den havde holdt sig tæt på, da ensomhed eller tristhed dukkede op. Det eneste, en kat behøver for at føle sig ekstra speciel, er, at ejeren bruger noget kvalitetstid sammen med ham eller hende.

Krisecentre søger altid hjælp og assistance. 

De har også brug for ansvarlige mennesker til at adoptere tilgængelige kæledyr. Overvej derfor at være frivillig på et lokalt krisecenter eller adoptere en kat for at fejre den nationale kram din kat-dag. 

Ikke alle har en killing derhjemme at kramme, men disse krisecentre er fyldt med katte, der har brug for lidt ekstra opmærksomhed på denne dag. Vær der for at hjælpe kattene med at finde hjem og give dem et par ekstra putter mens de er på krisecenter.