Hvornår er det National Vin og Ostedag? Det er den 25. Juni 2023
Der er nogle ting i verden, der bare skulle hænge sammen, som chokolade og jordnøddesmør, olie og eddike, og selvfølgelig vin og ost! Siden en tid ude af sindet er vin og ost blevet parret sammen og serveret ved alle de vigtigste begivenheder blandt den højeste klasse af mennesker. Wine And Cheese Day fejrer denne evige binding og den elegance, den frembringer.
Lær om den nationale vin- og ostedag
National Wine and Cheese Day er en dato, der fejrer den ultimative parring af ost og vin. For mange mennesker er der intet, der passer bedre sammen end et godt glas vin og noget førsteklasses kvalitetsost. En masse vinproducerende kulturer parrer regionale vine med lokale oste, og så er dette en kunst, der er anerkendt mange steder i verden.
Ikke alene giver National Vin- og Ostedag dig chancen for at fejre denne tradition, men den giver dig også mulighed for at udvide din viden i forhold til at parre forskellige typer vin og ost. Der er så mange forskellige typer vin og ost – det ville være umuligt at nævne dem alle! Det betyder, at der altid er noget nyt at lære, når det kommer til kunsten at parre disse to godbidder. Og selvfølgelig, selvom der er nogle generelle retningslinjer at følge med hensyn til at bestemme, hvilken slags ost der passer godt til den vin, du serverer, kan du også lære meget ved blot at prøve forskellige kombinationer.
Historien om vin og ostedag
Der er et interessant element i alle de parringer, der er nævnt i indledningen, med mulig undtagelse af chokolade og jordnøddesmør. Parring af mad involverer næsten universelt at parre en astringerende mad, som vin, med en fed mad som ost. Årsagen er ikke kun tilfældig, men er faktisk en af hemmelighederne bag kulinarisk videnskab, der bruges til at skabe virkelig lækre måltider.
Astringerende fødevarer har en tendens til at binde sig til de elementer i spyt, der smører og får dem til at klumpe og miste deres evne til at smøre. Dette har en tendens til at efterlade os med en rynket mund, og ingen elsker det! Endnu værre, jo mere du indtager astringerende fødevarer, jo tørrere bliver din mund! Selvom vi alle er enige om, at vin og te begge er lækre, er der ingen, der ønsker en rynket mund!
Det er her, osten kommer ind med sin fede tekstur og ofte skarpe smag. Hver bid har en tendens til at dække vores mund bare lidt mere, hvilket gør den smurt med fedt, ofte til det punkt, at den bliver slimet! Vi elsker smagene, men den konstante opbygning af smag kan ofte være overvældende, og det er, når vinen kommer til undsætning!
Wine And Cheese Day fejrer denne parring af fødevarer og den måde, de interagerer på, for at gøre hver enkelt endnu sjovere!