Hvornår er National Book Lovers Day? Det er den 9. august

Hvornår er National Book Lovers Day? Det er den 9. august

8. august 2023 Slået fra Af admin

Fra duften af ​​en sjælden førsteoplagsbog fundet i en gammel tidsbogsamling, til en sprød, frisk bog i det lokale supermarked, kan selve synet af en bog bringe dejlige minder frem.

At læse som barn, nyde novellerne, de lange bøger og evnen til at fordybe sig i en historie så stærk, at man til sidst spørger sig selv, hvor man kan få fat i den næste bog i serien. Denne dag er for læseren i os alle, fejringen af ​​National Book Lovers Day!

Historien om National Book Lovers Day

Selvom dagens oprindelse kan være indhyllet i mystik og rygter, er bøgerne ikke det. Med udgangspunkt i at skære på stentavler for tusinder af år siden, blev bogen designet til at gøre skrifterne og tegningerne bærbare for dem, der ikke kunne bæres rundt på stentavler. Oprindeligt blev disse skriftlige dokumenter lavet på pergament eller pergament (kalveskind, hvis der skulle være nogle spørgsmål), som derefter blev bundet tæt med et træbetræk.

Relaterede indlæg  Hvornår fejres National Donut Day? Det sker den 2. Juni 2023

Ofte var trædækslet tæt pakket ind i læder for at forhindre træet i at blive vådt og havde spænder eller stropper til at holde det lukket. I østlige kulturer blev udskårne træklodser brugt med blæk til at udskrive tekster på klæde, allerede i 220 e.Kr.

I den mere moderne tidsalder gjorde udskrivningsmuligheder bøger billigere og nemmere at udskrive. Trykpressen blev opfundet i Tyskland i 1436 af Johannes Gutenberg med den oprindelige hensigt at trykke bibler. Selvfølgelig havde trykpressen, skrivemaskinen og computeren alle indflydelse på den måde, bøger blev skabt, produceret, markedsført og solgt på.

Men endnu mere i de senere år er stigningen i elektroniske enheder, der kan bruges som steder at læse. Computere, tablets og endda de fleste mobiltelefoner har nu mulighed for, at brugeren kan læse bøger, hvilket gør det så meget lettere at bære rundt på et lille bibliotek for at nyde, uanset hvor en person befinder sig.