Hvad er TikTok, og hvordan virker det? Alt hvad du behøver at vide (dansk guide)

Hvad er TikTok, og hvordan virker det? Alt hvad du behøver at vide (dansk guide)

24. april 2023 Slået fra Af admin

Hvis TikTok lyder bekendt, er det, fordi du sandsynligvis husker lignende apps, der kom før det, som Vine og Dubsmash.

Appen er blevet fuldstændig umulig at ignorere, men hvis du ikke er sikker på, hvad det rent faktisk er, har vi nogle svar til dig.

Hvad er TikTok?

  • Apple App Store: TikTok til iOS
  • Google Play Butik: TikTok til Android
  • Hjemmeside: TikTok.com

Historien bag TikTok

TikTok er en social app, der bruges til at oprette og dele videoer, for at sige det enkelt.

I starten af ​​appen havde videoer en tendens til at være musikfokuserede, hvor skabere udnyttede appens store katalog af lydeffekter, musikuddrag og filtre til at optage korte klip af dem dansende og læbesynkronisering.

Nu har tingene imidlertid forgrenet sig, og der er et utal af videoer at opdage, med forskellige emner. Der er DIY og håndværksvideoer, komiske sketches, you name it. Hvis TikTok lyder bekendt, er det fordi der er lignende apps, der kom før det, som Vine og Dubsmash .

TikTok havde også en forgænger, kaldet Musical.ly, som de kinesiske iværksættere Alex Zhu og Luyu Yang lancerede i 2014. ByteDance købte Musical.ly i 2017, og et år senere foldede den tjenestens kernefunktionalitet og brugerbase sammen til sin egen TikTok app. Eksisterende Musical.ly-brugere blev migreret over. I 2018 havde TikTok overgået Facebook, Instagram, YouTube og Snapchat i månedlige installationer i de amerikanske appbutikker.

TikTok har over en milliard globale månedlige aktive brugere – 63 procent af dem er mellem 10 og 29 år. Kvinder på TikTok er også flere end mænd to til én i USA. Som et resultat af TikToks popularitet betragtes ByteDance nu som en af ​​verdens mest værdifulde startups.

Hvordan virker TikTok?

Kom godt i gang med TikTok

Den grundlæggende funktion af TikTok er, at brugere kan filme videoer af sig selv, når de læbesynkroniserer, danser eller opfører skitser. Videoer – eller TikToks – kan være op til 15 sekunder lange, men de kan også forbinde flere klip til op til 60 sekunders samlet optagelse. For nylig udvidede TikTok tidsgrænsen til tre minutter for de fleste brugere. Brugere kan også uploade længere videoer, der er optaget uden for appen.

TikTok har også videoredigerings- og tilpasningsværktøjer. Brugere har adgang til et bibliotek med sange, effekter, filtre og sound bites, som de kan tilføje til deres videoer. De kan også “duet” med nogen ved at svare på en video, skabe opdelte skærme og endeløse reaktioner.

De kan endda tilføje deres egne lyde og lip-sync til en anden brugers video.

Lad os gennemgå, hvordan du navigerer i appen.

Relaterede indlæg  TikTok til børn: En guide til TikTok's forældrekontrol og privatlivsindstillinger

Når du åbner TikTok, vil du se en menulinje i bunden. Den har genveje til hver af de følgende fem sider i appen:

  • Hjem: Viser to feeds – Følger og Til dig – som du kan skifte mellem.
  • Opdag: Viser dig for det meste TikTok-videoer tagget med et trending hashtag.
  • Opret video: Åbner op til optageskærmen, hvor du kan filme en video.
  • Indbakke: Viser dig al aktivitet på dine videoer. (Tryk på konvolutten for at få adgang til DM’er).
  • Profil: Din profil, som du og andre brugere kan se. Du kan gøre dele af det private.

Ser TikTok-videoer

I en nøddeskal, som videoer fra Vine eller Instagram, vises TikTok-videoer lodret på din skærm. Du kan engagere dig med dem ved at bruge “hjerter”, som er det samme som “synes godt om”. Når du har downloadet TikTok-appen og åbnet den, vil du straks se udvalgte udvalgte videoer på siden “til dig”. Du kan skifte til den “følgende” side for at se videoer fra brugere, du følger – uanset om det er venner eller populære TikTokkers.

 

På begge sider kan du se flere nye videoer ved at stryge op på skærmen eller trykke på Hjem. Du kan også prøve at trykke på Discover (forstørrelsesglasikonet ved siden af ​​startknappen) for at søge efter videoer efter nøgleord og hashtags. Inden for videoer kan du trykke på skærmen for at holde pause. Se også til højre for brugerens ikon for at besøge deres profil. Til højre kan du også se antallet af “hjerter” og kommentarer, videoen har, plus muligheder for at dele den.

I bunden af ​​videoen finder du brugerens navn, billedtekst, hashtags og navnet på den sang, der afspilles. Top disse for at se relaterede videoer.

Bemærk: Det er muligt at se TikTok-videoer uden at oprette en konto. Men du har brug for en konto for at interagere med andre brugere og for at sende videoer.

Oprettelse af TikTok-videoer

Når du er klar til at begynde at oprette post din egen video, skal du klikke på knappen Opret video (plustegn) nederst på startskærmen og trykke på optag-knappen. Selvom det lyder nemt, kræver det et ton arbejde. Hvis du søger på YouTube efter tutorials, vil du se, hvor intensiv TikTok-videofremstillingsprocessen kan være for de fleste brugere. Det er fordi, før du overhovedet trykker på record, kan du finde lyde, effekter og filtre til at anvende.

Du kan endda gemme en video som en kladde for at sende den senere. Bare tryk på ikonet Opret video for at optage en video, og når du er færdig med at optage og redigere din video, skal du trykke på Næste. Tryk på Kladder på siden for videoopslag.

Relaterede indlæg  TikTok til børn: En guide til TikTok's forældrekontrol og privatlivsindstillinger

Hvem skal du følge på TikTok

Denne Wikipedia-side holder styr på de 50 bedste TikTok-konti med det største antal følgere.

I øjeblikket er Charli D’Amelio meget nær toppen med 150 millioner følgere. Hun er 18 og poster primært videoer af sig selv dansende. Mange af de mest populære brugere på TikTok er teenagere, og de er blevet venner i det seneste år og dannet samarbejdsgrupper eller kollektiver, såsom Hype House, Sway House og Club House. De bor sammen i mega-palæer i LA udelukkende med det formål at skabe en endeløs strøm af TikTok-indhold.

Hvis du ikke ønsker at involvere dig i indholdshuse og foretrækker at se mere organisk indhold, der passer til dine interesser, kan du udforske Discover-siden.

Er TikTok et overvågningsværktøj til Kina?

TikTok er det seneste, der har været under blænding fra USA, hvor tidligere præsident Donald Trump forsøger at forbyde appen, før han forlader kontoret . Appen blev “ved at blive set på” af den tidligere administration på grund af frygt for, at den blandt andet kunne være et overvågningsværktøj for Kina.

Domstole har gentagne gange sluttet sig til Trumps TikTok-forbud og afgjort, at indsatsen så ud til at være politisk motiveret. Faktisk blev bestræbelserne på at forbyde TikTok lagt på is i februar 2021, hvor det amerikanske justitsministerium indgav et forslag, der signalerede, at Biden-administrationen kan droppe sagerne helt.

Tingene blussede dog op igen i 2023 med endnu en bølge af historier om potentielle forbud og regeringer, der insisterede på, at ByteDance sælger TikTok i deres regioner. Hold øje med dette rum.