FIRE Movement: Hvad er det for en bevægelse – Økonomisk uafhængighed.

FIRE Movement: Hvad er det for en bevægelse – Økonomisk uafhængighed.

7. april 2023 Slået fra Af admin
Kort fortalt omkring fire movement. 
  • FIRE er en bevægelse, der prioriterer at spare og investere 50 % eller mere af din indkomst, så du kan gå på pension.

  • FIRE-tilhængere reducerer deres udgifter dramatisk, søger måder at øge indkomsten på og investerer tungt.

  • Mange FIRE-tilhængere følger også reglen om 25, hvilket sparer 25 gange dine årlige udgifter for at gå på pension, og 4%-reglen, der trækker 4% eller mindre om året.

  • FIRE er populært blandt de uge, men på grund af de strenge udgiftsbesparelser virker det måske ikke for alle.

Hvad er FIRE-bevægelsen?

Financial Independence Retire Early (FIRE) er en bevægelse, der prioriterer at spare og investere 50 % eller mere af din indkomst, så du kan gå på pension, før du er i 60’erne. Du kan sige, at du har nået FIRE-målstregen, når din opsparing kan dække dine udgifter efter pensionering, med inflation indregnet.

Målet med FIRE er at opnå økonomisk frihed, så investorer kan vælge, hvordan de vil bruge deres tid.

“Det er dybest set at have den økonomiske fleksibilitet til at have den ultimative livsfleksibilitet,” siger Rachael Burns, en certificeret finansiel planlægger hos True Worth Financial Planning, baseret i Folsom, Californien.

Udtrykket FIRE kom fra en bog fra 1992 kaldet “Your Money or Your Life”, skrevet af Joe Dominguez og Vicki Robin. Bogen diskuterer at ændre dit forhold til penge for at opnå økonomisk uafhængighed og leve et liv, der stemmer overens med dine mål og værdier.

Økonomisk uafhængighed kan ligne at tage en lønnedgang for at forfølge arbejde, du elsker, arbejde på deltid, så du kan tage flere lur i løbet af dagen, eller det kan betyde, at du slet ikke arbejder. Og det er et populært mål: 22 % af de uge håber at gå på pension, før de når 60, ifølge Fuel for the FIRE, en 2021 Vanguard Digital Advisor-undersøgelse.

Hvordan virker FIRE?

Folk, der bruger FIRE til at gå på tidlig pension, gør det ved at reducere deres udgifter drastisk, lede efter måder at øge deres indkomst på og investere de penge, de sparer, i en blanding af skattebegunstigede konti såvel som almindelige mæglerkonti.

Men FIRE pensionering kommer til en pris, som ikke alle har råd til. Det kræver ofte, at du skærer udgifterne ned til det absolutte minimum, så du har flere indtægter at investere. Som nævnt ovenfor kan FIRE-tilhængere spare 50 % af deres indkomst eller mere, og det er ikke muligt for alle, siger Burns.

Reglen om 25 og 4 % reglen

Tilhængere af FIRE overvejer ofte to ting: 25x-reglen og 4%-reglen.

Regel 25

Reglen om 25 siger, at du skal spare 25 gange dine årlige udgifter for at gå på pension. For at få dette tal skal du først gange dine månedlige udgifter med 12, og så har du dine årlige udgifter. Du ganger derefter den årlige udgift med 25 for at få dit FIRE-nummer eller det beløb, du skal bruge for at gå på pension.

Så hvis dine månedlige udgifter for eksempel er $6.000, gange du det med 12 for at få en årlig udgift på $72.000. Gang det med 25, og du vil have dit FIRE-tal på $1,8 millioner.

Hvis et FIRE-tal virker for ambitiøst, udforsker nogle mennesker måder at øge deres indkomst og derefter investere de ekstra penge.

4 % reglen

4 %-reglen siger, at pensionister kan hæve 4 % af deres opsparing det første år, og derefter justere for inflationen i de kommende år, hvis det er nødvendigt, og ikke løbe tør for penge på pension.

4%-reglen forudsætter et 30-årigt pensionsmål, så hvis du planlægger at gå på pension tidligere end det, vil dette muligvis ikke fungere for dig.

“Jeg ser mange mennesker sige, ‘Åh, du skal have så mange penge, og så kan du gå på pension’ eller ‘Du kan roligt hæve 4,5%.’ Disse tommelfingerregler er virkelig store generaliseringer, men som enhver anden finansiel rådgivning er det aldrig en størrelse, der passer alle,” siger Burns.

Typer af ILD

Nogle mennesker antager, at FIRE betyder, at du skal undgå splurging. Men der er forskellige former for FIRE; nogle er ekstreme, mens andre er mildere.

Disse er populære FIRE-tilgange:

Lean FIRE

De, der tror på minimalistisk livsstil og kan leve af meget lidt, har en tendens til at falde ind under den slanke kategori. De kan spare mere end halvdelen af ​​deres indkomst for hurtigere at opnå økonomisk uafhængighed.

“For de mennesker, der virkelig bekymrer sig om at frigøre sig selv fra at skulle på arbejde hver dag, tror jeg, det ville være tvingende at tage denne slanke FIRE-tilgang,” siger Woods.

pokal gives med gul baggrund

Fedt ILD

Barista FIRE

Personer, der laver barista FIRE, forsøger ikke nødvendigvis at undslippe arbejdet; fokus er på at spare nok op til at gå på pension, men så arbejde mindre eller deltid. For at gøre dette sparer barista FIRE-investorer nok, så de ikke behøver at tjene enorme mængder penge på arbejde for at finansiere deres livsstil. Nogle mennesker er tiltrukket af barista FIRE, fordi det er en måde for dem at fokusere på arbejde, der betyder noget for dem, som Woods siger, hun gør.

“Jeg tror, ​​jeg kan finde mig selv i kategorien af ​​folk, der udfører arbejde, der er meningsfuldt, og ser arbejde som en rolle i deres liv i en overskuelig fremtid, men ønsker friheden til kun at udføre arbejde, der er meningsfuldt og acceptere roller, der mødes. deres personlige krav,” siger Woods.

Begrænsninger af FIRE

At gå på tidlig pension lyder måske tiltalende, men der er risici, og det er ikke for alle.

FIRE kræver, at man bliver ret streng med sit forbrug, siger Burns, da nogle mennesker sparer 50 % eller mere af deres indkomst, hvilket ikke er muligt for alle investorer.

Hvis du ikke tjener nok til at dække dine basale behov og samtidig sparer aggressivt op til pension, er FIRE måske ikke noget for dig, siger Burns. Manglende nødfond eller skyld i højforrentet gæld kan være andre årsager til, at FIRE muligvis ikke er opnåelig.

“Hvis nogen tjener mindsteløn, vil dette ikke kunne lade sig gøre for dem,” siger Burns. “Men hvis deres indkomst er høj nok til, hvor de er, okay, det kan jeg, jeg kan roligt leve af halvdelen af ​​det her og bare trække resten væk, så er det sådan, du kommer i gang.”