10 fakta om Basset Hounds (bassethund), der gør dem specielle

10 fakta om Basset Hounds (bassethund), der gør dem specielle

7. april 2023 Slået fra Af admin

1. Oui Oui, Basset Hounds kommer fra Frankrig

Basset kommer fra det franske ord bas , som betyder ‘lav’, og hundene har også franskmændene at takke for deres korte statur. Basset-typen blev først opdrættet i Frankrig og opnåede popularitet under kejser Napoleon III’s regeringstid i 1800-tallet. Napoleon havde selv et par stykker, og racen var populær blandt Frankrigs aristokrater, som nød at bruge dem til jagt.

2. De er hængende af en grund

De ører! Den ekstra halshud! Så squish! Droopiness er en af ​​de mest elskelige egenskaber ved basset-hunde. Men der er også en praktisk grund til al den ekstra hund. Den løse nakke og ansigtshud og slæbende ører (den længste af enhver race udover blodhunde) hjælper med at holde duften. Duftpartikler øses op af de lange ører og fanges af hudfolderne, hvilket hjælper hvalpe med at bære en referenceprøve, mens de jager.

3. De er naturlige jægere i hjertet

Pas på ræve, harer, kaniner og grævlinger – disse unger kan være korte, men de er ikke til at rode med! Dit familiekæledyr ved måske ikke, hvad det skal gøre, hvis det fangede et egern, men dets forfædre blev specifikt opdrættet til småvildtjagt. Deres evne til at spore jorddufte gjorde det let at finde små byttedyr, og deres korte statur gjorde det muligt for folk at følge jagten til fods. Plus, den klart definerede hvide blæs på deres tryne og hvide spids på deres hale blev avlet for at hjælpe jægere med at se deres hunde, når de sporer gennem buske.

4. De er popkulturikoner

Fra Disney-animationer til tv-serier og film har bassethunde længe fanget amerikanernes hjerter og sind. Racens naturlige stædighed har dog gjort dem til svære udstillingspartnere. Hovedskuespilleren Burt Reynolds valgte personligt hunden i Smokey the Bandit -filmserien, fordi den nægtede at adlyde kommandoer. Måske fandt han det charmerende!

Relaterede indlæg  FIRE Movement: Hvad er det for en bevægelse - Økonomisk uafhængighed.

5. De er ikke kendt for hastighed.

Som arbejdsrace har bassethunde brug for deres motion – bare ikke for meget. Bedre egnet til udholdenhed vil de meget foretrække en lang gåtur til et løb på stranden eller en rejse op ad et bjerg. Og de vil helt sikkert have deres lur efter!

6. Ulve bidrog til de korte ben

Disse små, men mægtige hunde har korte ben på grund af en type dværgvækst, som deles med gravhunde og corgis. I modsætning til de fleste andre hunderacer indeholder deres DNA en ekstra kopi af et gen, der koder for et vækstfremmende protein, og denne anden kopi er en gammel version lånt fra ulve.

7. Den næse er bedre end de fleste

Hvis du tror, ​​at din bassethund har en usædvanlig skarp lugtesans, selv for en hund, er du på pengene! Af alle hundene derude er basset lugtesansen næst efter blodhunden. Plus, deres lange floppy ører gør det sværere for dem at høre fjerntliggende lyde, hvilket gjorde hundene mere afhængige af deres lugtesans.

 

8. De kan virkelig godt lide at hænge ud med familien

Som jægere blev denne race udviklet til at arbejde i flok, hvilket gør dem ekstra venlige, sociale og legende. I modsætning til en vagthund er disse arbejdende hvalpe mest lykkelige, når de er omgivet af familie. Faktisk laver de sandsynligvis stakkels vagthunde, fordi de sandsynligvis vil hilse på fremmede med logrende hale.

Relaterede indlæg  50 sjove hundenavne, der får dig til at smile, hver gang du kalder på din hund.

9. De har et par lunger

Enhver, der har opfostret en bassethund, ved, at de kan være ret melodiøse. Hylen er, hvordan disse hvalpe udtrykker ønsker eller behov. Det er også deres særlige strategi at få din opmærksomhed om vigtige nyheder som en skræmmende lyd eller interessant duft. Det skyldes den dobbelte pudsighed ved at være både en jagthund og en flokhund – hylen advarer alle om, at de har set bytte, eller at det er tid til at mødes.

10. Basset Hound har prydet coveret af ‘Time’

I 1928 viste magasinet Time en Basset Hound på forsiden! Deres store øjeblik indtraf kun fem år efter, at den første kvinde, Eleanora Duse, blev vist på forsiden af ​​magasinet. Så hvad var historien? Det var dækning af det 52. årlige Westminster Kennel Club Dog Show, som om det blev observeret af basset-hundhvalpens dækstjerne.