YouTube overvejer at låse 4K-streaming bag betalt abonnement

YouTube overvejer at låse 4K-streaming bag betalt abonnement

14. oktober 2022 Slået fra Af admin

YouTube har angiveligt kørt en test på nogle brugere, der låser muligheden for at streame videoer i 4K-opløsning bag et YouTube Premium-abonnement.

Brugere tog til Reddit samt Twitter for at kommentere og dele skærmbilleder af ændringen, som TechCrunch først opdagede. 4K-opløsningsmuligheden – eller 2160p-opløsning, som det kaldes på platformen – er i øjeblikket tilgængelig gratis. Men hvis YouTube beslutter at gøre muligheden eksklusiv for Premium, skal du betale et abonnementsgebyr på S$11,98 om måneden via Google Play Butik eller S$15,98 per måned via iOS App Store for at få adgang til det igen.

YouTube Premium

YouTube Premium giver dig blandt andet adgang til en annoncefri seeroplevelse, muligheden for at afspille videoer offline og et bibliotek med eksklusivt indhold fra berømte skabere på videodelingsplatformen. Abonnementet kommer også sammen med YouTube Music, virksomhedens musikstreamingtjeneste.

YouTube har ikke offentligt kommenteret ændringen endnu, men dens Twitter-supportkonto, TeamYouTube, svarede i et siden-slettet tweet på en brugers forespørgsel om det. TeamYouTube fortalte brugeren, at han var en del af et eksperiment, der ser ud til bedre at kende “funktionspræferencerne” for Premium- og ikke-Premium-brugere. Det bad også brugere om at give deres feedback om eksperimentet, så det kunne “foretage forbedringer”.

Relaterede indlæg  YouTube Premium familieabonnement, får en månedlig prisstigning på $5

 

YouTubes eksperimenter resulterer i ændringer af platformen

Ud fra nogle brugeres tweets har reaktionen på ændringen været ret blandet. Der er nogle, der sagde, at de ikke har noget imod ændringen, da de allerede betaler for YouTube Premium, som de synes er pengene værd. Så er der dem, der mener, at det ikke er rigtigt at opkræve betaling for en mulighed, der engang var gratis. Nogle sagde også, at YouTube Premium er for dyrt.

Det er dog værd at påpege, at ikke alle YouTubes eksperimenter resulterer i ændringer af platformen. Det betyder, at 4K-muligheden sandsynligvis forbliver gratis for alle brugere, indtil virksomheden meddeler andet.

Flytningen er sandsynligvis en del af YouTubes indsats for at øge sine abonnementsindtægter. Virksomheden annoncerede i september i år, at YouTube Premium havde nået over 50 millioner abonnenter. Men det tal er kun en lille procentdel af platformens verdensomspændende brugerbase på 2 mia.

  • YouTube har angiveligt kørt en test på nogle brugere, der låser muligheden for at streame videoer i 4K-opløsning bag et YouTube Premium-abonnement.

  • Med undtagelse af dem, der er valgt til testen, er 4K-muligheden i øjeblikket tilgængelig gratis.

  • Hvis YouTube beslutter at gøre muligheden eksklusiv for Premium, så skal du betale et abonnementsgebyr for at få adgang til det igen.

  • Det er dog værd at påpege, at ikke alle YouTubes eksperimenter resulterer i ændringer af platformen.

Relaterede indlæg  Sådan programmeres en RCA universal fjernbetjening