Ny funktion: YouTube arbejder på en “søg efter sang” funktion

Ny funktion: YouTube arbejder på en “søg efter sang” funktion

27. august 2023 Slået fra Af admin

Ifølge YouTubes seneste pressemeddelelse vil brugerne kunne bruge en ny “søg efter sang” funktion, som vil hjælpe dem med at finde en sang blot ved at nynne sangen. 

YouTube har afsløret et nyt Android eksperiment, der gør det muligt for brugere at identificere sange ved at nynne, hvilket repræsenterer et betydeligt fremskridt sammenlignet med Apples musikgenkendelsesapp, Shazam.

Videodelingsplatformen har introduceret en søgning for sang funktion i sin Android app, som giver brugerne mulighed for at identificere sange på YouTube ved at nynne, synge eller optage en sang.

Som beskrevet på YouTubes supportside giver denne eksperimentelle mulighed Android brugere mulighed for at skifte fra YouTubes stemmesøgning til den nye sangsøgefunktion.

De kan derefter nynne, synge eller optage en sang i mindst tre sekunder. Platformen identificerer efterfølgende sangen og dirigerer brugerne til relevante YouTube-videoer forbundet med den søgte sang. Disse videoer kan omfatte den officielle musikvideo, brugergenereret indhold eller Shorts.

YouTubes “søg efter sang” funktion er tilgængelig for nogle Android-brugere

Søg efter sang-funktionen er tilgængelig for en begrænset gruppe af Android brugere. Hvis denne funktion gennemgår en bredere implementering, er den klar til at være et værdifuldt værktøj for mange, da YouTube er en populær platform til at opdage sange.

Relaterede indlæg  YouTube overvejer at låse 4K-streaming bag betalt abonnement

“Vi eksperimenterer med muligheden for, at folk kan søge efter en sang på YouTube ved at nynne eller optage en sang, der i øjeblikket afspilles. Hvis du er med i eksperimentet, kan du skifte fra YouTube stemmesøgning til den nye sangsøgefunktion, og nyn eller optag den sang, du søger efter, i 3+ sekunder, for at sangen kan identificeres. Når sangen er identificeret, vil du blive sendt til relevant officielt musikindhold, brugergenererede videoer og/eller Shorts med den søgte sang i YouTube-appen. Dette eksperiment ruller ud til en lille procentdel af mennesker over hele kloden, der ser YouTube på Android-enheder,”

sagde virksomheden i den officielle meddelelse .

Dette nylige eksperiment fra YouTube virker måske bekendt for nogle brugere. I 2020 introducerede Google, YouTubes moderselskab, oprindeligt en lignende funktion på Google-appen, Google Search widget og Google Assistant.

Denne Google-funktion tillod brugere at identificere en sang ved at nynne, fløjte eller synge ind i mikrofonikonet. En bemærkelsesværdig forskel er dog, at Googles version giver brugerne mandat til at nynne i 10-15 sekunder for at identificere sangen med succes.