Hvad er en API? API står får “Application Programming Interface”

Hvad er en API? API står får “Application Programming Interface”

12. oktober 2022 Slået fra Af admin

API’er er en moderne standard for softwareudvikling, der tillader interkommunikation mellem applikationer. Man kan sige, at det er en grundlæggende del af internettet, som vi kender det, så det er vigtigt at vide mere om, hvad en API er.

Hvad står API for?

API er forkortelsen for Application Programming Interface , det er et sæt regler, definitioner og protokoller, der bruges til kommunikation mellem to applikationer. API’er er den del af en software, der tillader interaktion med anden software, på denne måde er det muligt at integrere ekstra funktionaliteter i softwaren, uden at skulle vide, hvordan man implementerer den service, der leveres af API’en. Dette indebærer en forenkling i udviklingen af ​​applikationen sammen med en besparelse af tid og penge.

Det tjener også til at forenkle udviklingen, da private API’er, som kun kan bruges internt, kan bruges til at integrere nye funktionaliteter i den nuværende struktur af software, uden at det er nødvendigt at reformere koden.

Relaterede indlæg  Sådan løses det, når et Lenovo bærbar kamera ikke virker

De fleste websteder, mobilapplikationer og software bruger API’er til nemt at integrere funktionaliteter og tjenester. Hvis vi for eksempel ønsker at integrere kort i en mobilapplikation, er der ingen grund til at udvikle et helt kortmodul fra bunden, fordi vi nemt kan integrere Google maps API, så vi på kort tid kan have et funktionelt værktøj i vores ansøgning.

Der er også API’er til alle slags tjenester (betalings-gateways, billedbehandling, dataanalyse osv.). Selvom de fleste af de offentlige API’er betales, kan omkostningerne ved at bruge API’en i sidste ende være meget lavere end omkostningerne ved at udvikle den nye funktionalitet.

Her på vores side web2zero.dk bruger vi også en del API’er, til at kunne koble os med diverse wordpress plugins

Hvad en API også giver, er et lag af sikkerhed

Din telefons data er aldrig helt eksponeret for serveren, og serveren er heller aldrig helt eksponeret for din telefon. I stedet kommunikerer hver enkelt med små datapakker og deler kun det, der er nødvendigt – som at bestille takeaway. Du fortæller restauranten, hvad du gerne vil spise, de fortæller dig, hvad de har brug for til gengæld, og til sidst får du dit måltid.

Relaterede indlæg  YouTube overvejer at låse 4K-streaming bag betalt abonnement

API’er er blevet så værdifulde, at de udgør en stor del af mange virksomheders omsætning. Store virksomheder som Google, eBay, Salesforce.com, Amazon og Expedia er blot nogle få af de virksomheder, der tjener penge på deres API’er.