TikTok vil have sin egen AI-musikgenerator

TikTok vil have sin egen AI-musikgenerator

5. juli 2023 Slået fra Af admin

Der er en ny game changer på vej: Ripple, den seneste geniale app lanceret af ByteDance, moderselskabet til den sociale medie-sensation, TikTok. Afsløringen af ​​Ripple markerer ByteDances indtog i realm af musikskabelse med et imponerende fokus på AI-assistance.

I øjeblikket i sit embryonale stadium bliver Ripple testet gennem et lukket betaprogram, der kun er inviteret. Applikationen er placeret til at efterligne funktionaliteten af ​​digitale lydarbejdsstationer, men den adskiller sig ved at tilbyde en enklere, mere strømlinet tilgang. Ripples fortryllelse ligger i dens fokus på tilgængelighed, der fjerner de tekniske forviklinger ved traditionelle DAW’er.

Brugergrænsefladen i Ripple er afvæbnende ligetil. Forestil dig at nynne en melodi ind i din telefons mikrofon og få den brummen forvandlet til et poleret nummer komplet med AI-genererede instrumentaler, herunder trommer, guitar og bas. Sporets varighed svarer direkte til længden af ​​brugerens brummen – nyn en symfoni, få en symfoni; nynn et stykke, få et stykke.

Ripple opretholder dog visse grænser. Selvom det er en virtuos til at skabe instrumental musik, efterlader den vokalområdet uberørt. Dette gør i bund og grund Ripple til et praktisk værktøj for håbefulde kunstnere, der måske ikke har instrumentale færdigheder, men nærer et brændende ønske om at skabe original musik.

Relaterede indlæg  Hvor meget er en rose værd på TikTok?

Ripple går videre end simpel sporgenerering og tilbyder et “virtuelt optagestudie”, hvor brugerne kan forfine deres musikalske kreationer yderligere. De kan klippe og flytte lydfiler og effektivt skulpturere deres ideelle sang fra råmaterialerne fra AI.

Kunne dette træk give TikTok et monopol på markedet?

Den proprietære karakter af musikken, der bruges til at træne Ripple, er et strategisk træk fra ByteDance. Virksomheden har enten selv oprettet træningsdataene eller fået de nødvendige licenser og derved sikret, at de navigerer uden om eventuelle ophavsretlige komplikationer.

Ripple er ikke bare en selvstændig bestræbelse. Det er uløseligt forbundet med TikTok, hvilket gør det muligt for brugere at importere deres Ripple-skabte numre til brug som baggrundsmusik på videodelingsplatformen.

Ripple er ved at blive endnu en fjer i ByteDances hatte. Det legemliggør sammensmeltningen af ​​musik, teknologi og kreativitet, og tilbyder brugerne en hidtil uset platform for musikalsk udforskning og skabelse. Den sømløse sammenkobling med TikTok kan også indvarsle en ny æra med brugergenereret musik i de sociale mediers verden. Med Ripple nynner ByteDance en melodi af innovation, og det ser ud til, at verden er klar til at deltage i omkvædet.

Relaterede indlæg  TikTok lyden virker ikke: Hvordan ordnes det? iPhone og Android guide.